سیمین/ رادیو کوچه
simin@koochehmail.com
هرفردی به طور معمول به یک یا چند رنگ خاص علاقهمند است و بیشتر از آنها استفاده میکند یا به آنها تمایل دارد. این که فردی چه رنگی را بیشتر دوست دارد نشاندهنده روحیات اوست.
رنگها بر نیازهای روحی-روانی، شرایط یادگیری، کنترل رفتارهای خشمگینانه، احساسات، درمان افسردگی و اختلالات یادگیری و سطح انرژی اثر دارند. رنگها در کنترل نبض، تپش قلب، فشار خون، اشتها و حتی خواب مفید هستند و همچنین در درمان بیماریهایی مثل میگرن، سرطان، اعتیاد و امراض پوستی و حتی تومورهای مغزی اثر دارند.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
از سوی دیگر رنگها در هر جا از دنیا و به تناسب فرهنگ و عرف هر جامعه معانی متفاوت و حتی متضاد دارند. برای مثال رنگ سفید در کشوری نشان شادی، پاکدامنی است و برای مراسم جشن و عروسی استفاده میشود، درحالیکه در کشوری دیگر نشان روحانیت است و در مراسم عزاداری کاربرد دارد.
توجه به رنگها و تاثیر آنها شاخه ای از علم روانشناسی به نام روانشناسی رنگها را پدید آورده است که بسیار هم مورد توجه واقع شدهاست. در کمتر وب سایت یا مجلهای است که نتوان ردپای آن را یافت البته این که چه حد این اطلاعات رنگارنگ با حقیقت همراه است خود جای تامل دارد.
اما گفته میشود که پروفسور «لوشر» از دانشمندانی است که بیش از بیست سال در این مورد تحقیق کردهاست. به هرحال شنیدن تحقیقات یک دانشمند در این زمینه خالی از لطف نیست. او در زمینه روانشناسی رنگها پیرامون شخصیت طرف داران برخی رنگهای پرطرفدار چنین میگوید:
سیاه
سیاه رنگی مطلق است که در فراسوی آن، زندگی تمام میشود. سیاه یعنی نه، یعنی نشانهای از ترک عشق و انصراف از فعالیتهای جمعی. به معنی نیستی، ناامیدی به آینده و سکوتی ابدی است و حس سنگینی را به افراد القا میکند. تأثیر خوبی بر مزاج ندارد و در کودکان هم اثرات منفی دارد. دوستداران رنگ سیاه به طور معمول خسته و افسردهاند. اگر خسته نباشند، ناراضیاند. اگر ناراضی نباشند، مغرورند. اگر مغرور نباشند، انکار میکنند. اگر انکار نکنند هم ناراضیاند، هم مغرور، هم خسته و هم انکار میکنند اما احتمالن خودشان هم خبر ندارند.
البته طرفداران سیاه زیاد هم ناامید نشوند چون از طرفی دیگر سیاه نمادی از آبرومندی و شرافت است (دیده اید ماشینهای شیک و کلاس بالا به طور معمول سیاه و براقند).
قهوهای
آدمهای قهوهای پسند را بدون قسم خوردن میتوان باور کرد، یعنی حرفشان سند است. اما طرفداران این رنگ به طور معمول آوارهاند(جالب است بدانید که رنگ مورد علاقه آوارگان جنگ جهانی دوم، قهوهای بوده است). قهوهایها یا یک بیماری جسمی جدی دارند و یا مشکلی که به نظر آنها غیر قابل حل است، پس این افراد از نظر جسمی و روحی در خطرند.
خاکستری
خاکستری را در کهنسالان و خانه سالمندان باید پیدا کرد.این افراد به طور معمول غمگینند و محافظهکار و حتا اگر آهنگی گوش کنند(اگر خجالت نکشند)، غمگین است. گویی به این طرفداران رنگ خاکستری گفتهاند خوشی بیخوشی.
قرمز
قرمز پسندها پر از شوق زندگی، عاشق و مبارزه طلب، پرتکاپو و شجاع، اهل معاشرت، شلوغ و پر سرو صدا هستند. به ظاهر نیرویشان تمام نشدنی است، خوب مشت میزنند و کتکخورهای خوبی هم هستند. در مجموع و خلاصه اینکه برونگرا هستند. قرمز باعث افزایش نبض و فشار خون میشود.
آبی
دوستداران رنگ آبی خلاقند و همیشه فکرهای تازه در سر دارند، مورد احترام، آرام و دوست داشتنی هستند و احساساتشان را خوب کنترل میکنند. عاشق تنهایی هستند همچنین احساساتی و ملایماند.
آبی به نوعی نماد ابدیت و عمق و کمالگرایی است. از دیگر ویژگیهای افراد آبی دوست صلح، مهربانی و هماهنگی است. این رنگ سبب کاهش نبض و فشار خون نیز میشود.
سبز
و اما در تحقیقات پروفسور «لوشر» آمده که سبز رنگی مقدس است و انسانهای علاقهمند به رنگ سبز به طور معمول مذهبیاند. در انجمنهای خیریه یا بیمارستان بیشتر یافت میشوند. مضطرب و انعطاف پذیرند.اگر دنبال شریک(البته شریک تجاری نه زندگی) میگردید سعی کنید از این گروه باشد.
علاقه مندان رنگ سبز اصلاحگرند و بسیار علاقه به نصیحتکردن دارند. آنها همچنین کوشش و پشتکار عجیبی دارند
علاقه مندان رنگ سبز اصلاحگرند و بسیار علاقه به نصیحتکردن دارند. آنها همچنین کوشش و پشتکار عجیبی دارند.
زرد
پیروان رنگ زرد بر خلاف نظر عموم بیمار و رنجور نیستند و منتظر خوشبختیهای بزرگند. آرام و قرار ندارند. توسعه طلب و اهل اختراعند. گاهی حسود و به طور معمول بلند پرواز.
بنفش
بنفش دوستها صمیمی و حساسند وذوق عارفانه دارند.گاهی آنقدر صمیمی میشوند که قضاوت و تصمیم درست نمیتوانند بگیرند.
نارنجی
نارنجی پسندها اهل مسابقه و سلطه طلبند و سرشار از آرزوهای دور و درازند.
ارغوانی
و اما طرف داران رنگ ارغوانی خودشان روی زمین هستند اما اندیشهاشان در ابرها پرواز میکند. آنها عاشق دین و عرفاناند. اندیشمند و عاشق مناظره و اثبات حقایق، اما هنوز معلوم نیست که چرا یک دفعه از این رو به آن رو میشوند. بنابراین بهتر است اصلن به فکر پیشبینی آنها نباشید.
و در نهایت به این نکته اشاره دارم که بنا به نظر روانشناسان هرچند که تغییر رنگ مورد علاقه با گذشت زمان امری طبیعی است اما اگر ناگهانی باشد گاهی خطرناک و بحثبرانگیز و عجیب است.
منبع
carisma
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»