نشریه تایم با بررسی تاریخ چه، موقعیت جغرافیایی و ساختار زمین شناسی شهرهای مختلف جهان پنج منطقه را که در آینده احتمال وقوع زلزله شدید در آن وجود دارد معرفی کرده که یکی از این مناطق تهران است.
خبرگزاری مهر به نقل از نشریه تایم نوشت: «حوادث و فجایع طبیعی یکی از مخرب ترین پدیدههایی هستند که در بیشتر مواقع کنترل آنها از دامنه توانایی انسانها خارج بوده و منجر به ایجاد خسارات شدید جانی و مالی خواهند شد. زلزله در این میان به دلیل غیرقابل پیش بینی بودن و کم بودن مدت زمانی که میتوان قبل از آغاز آن اقدامات لازم را برای جلوگیری از وارد آمدن آسیب انجام داد یکی از مخرب ترین این پدیدهها به شمار میرود.
غیرقابل پیشبینی بودن این پدیده حداقل تا چند ثانیه قبل از وقوع، معیاری است که کشورها باید مهندسی سازههای شهری و صنعتی خود را بر اساس آن پایهگذاری کنند تا از میزان خسارتهای ناشی از وقوع زمین لرزه تا حداکثر ممکن بکاهند. با این وجود بسیاری از کشورها توجه لازم را به این معیار نداشته و سالانه متحمل خسارتهای بی شمار مالی و جانی میشوند.
با وجود غیرقابل پیش بینی بودن زلزله، نشریه تایم بر اساس شرایط جغرافیایی و ساختار لایههای زمینی گزارشی را با عنوان « 5 زلزله بزرگ جهان در چه مناطقی رخ خواهند داد؟» منتشر کرده است و در آن به معرفی پنج کشور یا شهر که احتمال وقوع زمین لرزه شدید در آنها نسبت به سایر مناطق جهان بیشتر خواهد بود، پرداخته است.
لس آنجلس
زلزله همیشه بخشی از گذشته لس آنجلس را تشکیل داده است و شواهد موجود نشان می دهد زلزله بعدی در این شهر بسیار وحشتناک و خون آلود خواهد بود.
توکیو
با وجود این که پس از این زلزله ساختمان ها در ژاپن در برابر زلزله مقاوم سازی شده و به مقاومترین ساختمان ها در جهان تبدیل شدند، زلزلهای مشابه سال 1923 که به اعتقاد دانشمندان وقوع آن اجتناب ناپذیر است، میتواند در حدود 10 هزار انسان را به کام مرگ کشانده و در حدود یک تریلیون دلار خسارت مالی وارد کند.
تهران
تقریبن تمامی بخش های ایران بر روی سطوح زلزله خیز قرار گرفته و این کشور از گذشته رنج زلزلههای بسیار شدیدی را تحمل کرده است. زلزله 6.8 ریشتری بم که این شهر باستانی را با خاک یکسان کرده و جان بیش از 30 هزار انسان را گرفت از تازه ترین این وقایع است. پیش بینی می شود وقوع زلزله ای مشابه زلزله بم برای شهر تهران که بیش از 7 میلیون نفر در آن ساکن هستند فاجعهای وحشتناک خواهد بود. ساختمانهای این شهر متفاوت از ساختمان های مقاوم شهرهایی مانند توکیو و سان فرانسیسکو کاملن سست بوده و بسیاری از ساکنان خانه های بتنی غیرمقاوم در صورت وقوع زلزله ای شدید به کام مرگ خواهند رفت.
شمال غرب اقیانوس آرام
ساکنان منطقه باران خیز کاسکادیا (منطقهای در محدوده اورگان تا بریتیش کلمبیای جنوبی) شاید معتقد باشند که زلزله یکی از مشکلات همسایگان آن ها در ایالت کالیفرنیا است اما این منطقه در واقع بر روی یکی از خطرناکترین گسلهای جهان قرار گرفته و نکته قابل تامل این است که زلزلههای بزرگ در این منطقه به ندرت رخ میدهند. جدیدترین زلزله ای که در تاریخ این منطقه ثبت شده است به سال 1700 تعلق دارد که زلزله ای بسیار قدرتمند که قدرت آن در مقیاس ریشتر برابر 9.2 خواهد بود این منطقه را لرزاند.
اندونزی
منطقه حلقه آتش نیم دایرهای که از صفحات زمینی فعال و آتشفشانهای خروشان در کناره اقیانوس آرام برخوردار است منطقهای است که از نیوزیلند تا شیلی را در بر می گیرد. این منطقه زلزلهخیزترین بخش سیاره زمین است و بر همین اساس متحمل زلزلههای شدید، انفجارهای آتشفشانی و تسونامیهای متعدد شده است.»
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»