بحث ارسال پارازیتهای ماهوارهای و اثرات سوء آن برای شهروندان آنچنان بالا گرفته که پای رییس دولت هم به ماجرا باز شده است و در پی عدم پاسخگویی نهادهای ذی ربط برخی نمایندگان میگویند در شرایطی که مسوولان مخابرات در اینباره توضیحی ندارند محمود احمدی نژاد باید پاسخگوی این مسئله باشد.
به گزارش فرارو، طی یک ماه گذشته و پس از آنکه در تهران و برخی از شهرهای بزرگ بسیاری ازشبکههای ماهوارهای غیر قابل دسترس شدند شایعات بسیاری در خصوص ارسال سری جدید پارازیت در جامعه گسترش پیدا کرد. بنابراین شایعات سیستم جدید ارسال پارازیت از کشور روسیه خریداری شده است و کارایی اصلی این سیستم برای استفاده در جنگهای الکترونیک است اما با کمی تغییر اکنون در ایران برای از دسترس خارج کردن شبکههای ماهوارهای استفاده میشود.
در پی انتشار این اخبار کارشناسان مخابراتی و بهداشتی نسبت به عوارض مخرب این امواج برای مردم به خصوص زنان باردار، کودکان و افراد مسن هشدار دادند و نمایندگان مجلس نسبت به این موضوع حساس شده و تلاش کردند از طریق مسوولان مخابراتی اطلاعاتی در اینباره کسب کنند.
پی گیریهای نمایندگان مجلس نتیجهای در برنداشت چرا که مسوولان مخابراتی نسبت به این مسئله اظهار بیاطلاعی کرده و خود را مقصر ندانسته و اعلام کردند که این پارازیتها از طریق نهاد دیگری ارسال میشود.
در حالی که بحث پارازیتهای ماهوارهای در مجلس جریان دارد اما روز گذشته روزنامه اعتماد طی گزارشی اعلام کرد که سری جدید دکلهای ارسال پارازیت از 25 مهر ماه فعال شدهاند و قرار است یک ماه به صورت آزمایشی فعالیت کنند و این در شرایطی است که هنوز یک سوال اصلی وجود دارد؛ چه نهادی مسوول ارسال پارازیت است؟
در شرایطی که وزیر ارتباطات نسبت به این امر اعلام بیاطلاعی میکند، نمایندگان مجلس سرگردانند که در این خصوص از چه نهادی باید سوال کنند و چه کسی را باید به مجلس فرابخوانند. در این راستا برخی نمایندگان بر این عقیده اند حال که وزیر ارتباطات به عنوان مسوول اصلی این موضوع اظهار بیاطلاعی میکند باید محمود احمدینژاد را به مجلس دعوت کرد و از او در درباره پارازیتها پرسید.
برخی نمایندگان بر این عقیده اند حال که وزیر ارتباطات به عنوان مسوول اصلی این موضوع اظهار بیاطلاعی میکند باید محمود احمدینژاد را به مجلس دعوت کرد و از او در درباره پارازیتها پرسید.
ترابی در این خصوص می گوید: «زمانی که وزیر ارتباطات از موضوع بیخبر است، باید مقام بالاتری پاسخ گوی پارازیتهای ماهوارهای باشد»
او ادامه می دهد: «موضوع پارازیت در مرحله اول جزو وظایف وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است، اما اگر وزیر میگوید من خبر ندارم، باید رده بالاتری پاسخ دهد، به دلیل آن که مطمئنن این موضوع به وزیر رفاه یا مسکن مربوط نمیشود»
رییس کمیته ارتباطات کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز درخصوص پی گیریهای نمایندگان میگوید: «از نهادهای مختلفی از جمله وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، وزارت بهداشت و سپاه پاسداران جهت ارایه توضیحات در مورد پارازیتهای ماهوارهای و حضور در این کمیسیون دعوت شده است.»
او اما می گوید که سپاه پاسداران به خاطر این که وجود این پارازیتها را تایید نمی کند اعلام کرده است که در این جلسه شرکت نخواهد کرد.
در حالی که گفته میشود این دستگاهها در چند نقطه تهران از جمله لویزان، شهرک اکباتان، شهرکغرب، جام جم، تهرانپارس و مرکز شهر نصب شدهاند اما برخی کارشناسان براین نظرند که این اقدامات مفید نیست چرا که شبکه های ماهواره ای به راحتی می توانند با تغییر فرکانس خود را از دست پارازیتها رها کنند.
از دیگر سو یک عضو سابق هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف معتقد است: «ارسال پارزیتهای ماهوارهای با وجود هزینههای زیاد وقت تلف کردن است، ارسال پارازیت میتواند با ورود در شبکههایی مانند شبکههای برق کشور برای مدت کوتاهی آن را از کار بیندازد که بسیار خطرناک است»
اکنون نگرانیها در خصوص عوارض این پارازیتها به حدی گسترش یافته است که نمایندگان مجلس پی گیر این مسئله میباشند اما تاکنون نتوانستهاند منبع ارسال پارازیتها را شناسایی کنند تا از آن درخصوص جزییات و چند و چون این پارازیتها و اینکه آیا این امواج سلامت شهروندان را تهدید میکند یا خیر سوال بپرسند. شاید حضور رییس دستگاه اجرایی در مجلس و پاسخگویی او در این زمینه بتواند ابهامات این مسئله را از میان بردارد.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»