Saturday, 18 July 2015
30 March 2023
در پی اعدام سیادت، زندانی سیاسی،

«اعدام یک نظامی در ایران به حکم دادگاه انقلاب»

2010 December 30

پیام یزدیان

منبع: صدای آمریکا

علی‌اکبر سیادت یکی از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ زندان رجایی‌شهر که صبح روز سه‌شنبه هفتم دی ماه ۱۳۸۹ به دار آویخته شد، بنا به اطلاعیه دادستانی تهران در ارتباط با جاسوسی برای اسراییل و «فساد در ارض» مجرم شناخته شده بود.

بنا به گزارش منابع رسمی جمهوری اسلامی ایران، علی‌اکبر سیادت اطلاعات نظامی مربوط به توان موشکی سپاه پاسداران، هواپیماهای نظامی و پروازهای پای‌گاه‌های نظامی ایران را در اختیار اسراییل قرار داده  بود. این گزارش‌ها می‌افزاید آقای سیادت در شعبه دهم دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده در صورتی که بنا به اطلاعات موجود وی یکی از پرسنل نیروی هوایی جمهوری اسلامی ایران بوده است. به همین دلیل کارشناسان حقوقی می‌گویند که نام‌برده ‌طبق قانون باید در سازمان قضایی نیروهای مسلح  که مرجع قانونی رسیدگی به جرایم نظامیان است‌، محاکمه می‌شد.

حکم اعدام علی‌اکبر سیادت زمانی به تایید دیوان عالی کشور رسید که وی در هیچ‌کدام از مراحل دادگاه دست‌رسی به وکیل مدافع نداشته و حتا‌ نامی نیز از وکلای تسخیری وی در میان خبرهای منابع رسمی جمهوری اسلامی ایران منتشر نشده است

بنا به گزارش‌های موجود علی‌اکبر سیادت، در ماه‌های نخست بازداشت خود از محل نگهداری خود اطلاعی نداشته و ‌در حالی که ارتباطی با خانواده نداشته، برای رهایی از فشارهای جسمی و روانی ناگزیر به پذیرش اعتراف‌های تلویزیونی شده است. این زندانی سیاسی، حتا گمان نمی‌کرده اعتراف‌هایش ‌می‌تواند منجر به صدور حکم اعدام شود.‌ حکم اعدام علی‌اکبر سیادت زمانی به تایید دیوان عالی کشور رسید که وی در هیچ‌کدام از مراحل دادگاه دست‌رسی به وکیل مدافع نداشته و حتا‌ نامی نیز از وکلای تسخیری وی در میان خبرهای منابع رسمی جمهوری اسلامی ایران منتشر نشده است.  بنا به اعلام دادستانی تهران، علی اکبر سیادت فعالیت‌های تجاری داشته و از سال ۱۳۸۳ با سازمان اطلاعاتی اسراییل در ارتباط بوده و زمانی که در سال ۱۳۸۷ به هم‌راه همسرش قصد خروج از ایران را داشته، بازداشت شده است. وی در‌ بازجویی‌ها اعتراف کرده که از طریق یک خط تلفن اعتباری، اطلاعات محرمانه را برای سازمان اطلاعات اسراییل می‌فرستاده است، در اطلاعیه دادستانی تهران مشخص نشده آقای سیادت، از سال ۱۳۸۳ تا ۱۳۸۷ چگونه به اطلاعات محرمانه دست‌رسی داشته و آیا به تنهایی به اطلاعاتی که عنوان می‌شود موضوع آن در‌باره رژه  واحد‌های نظامی  در روز ارتش، رزمایش‌ها‌، اطلاعات مربوط هواپیماهای عملیاتی ایران، سوانح هوایی و دلایل آن و سیستم هواپیماهای مختلف و توان موشکی سپاه بوده، دست‌رسی داشته یا نه؟

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , , ,