شکوفه/ دفتر ترکیه/ رادیو کوچه
اگرچه با آمدن زمستان، استقبال از باشگاههای ورزشی بسیار کمتر از تابستانها است اما آنچه مسلم است، کسانی که برای ورزش خود برنامهی منظمی دارند، بدون توجه به گرمی یا سردی هوا، ورزشهای خود را چه در باشگاه و چه در فضای باز، ادامه میدهند.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
یوگا یکی از ورزشهای است که طی پنج سال گذشته محبوبیت خاصی در بین اقشار و سنین مختلف ورزشکاران پیدا کرده است. گاهی اوقات به دلیل مد شدن یک نوع ورزش خاص، ممکن است که استقبال از آن رشته بیشتر شود اما، تاثیرات مثبت این رشتههای نسبتن جدید میتواند عامل موثری در جهت ادامهی انجام آنها تا سالهای متمادی باشد.
در این برنامه به اثرات مثبتی که ورزش یوگا بر سلامتی افراد به خصوص زنان دارد، میپردازیم:
اثرات مثبت یوگا برای رفع اضطراب و افسردگی بر هر شکل دیگری از ورزش کردن ارجحیت دارد.
پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون اعلام کردند نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است که برای برطرف کردن احساسات اضطراب و افسردگی، تاثیر یوگا بهتر از پیادهروی است.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از تلگراف، محققان در این تحقیق تاکید کردند: «نه تنها یوگا برای رفع اضطراب و افسردگی مفیدتر از پیادهروی است، بلکه اثرات مثبت یوگا برای رفع اضطراب و افسردگی بر هر شکل دیگری از ورزش کردن ارجحیت دارد.»
محققان در این پژوهش، مغز افرادی را که یوگا انجام داده بودند با اشخاصی که پیادهروی کرده بودند، مورد مقایسه قرار دادند.
پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که در گروهی که یوگا میکردند، میزان کاهش اضطراب خیلی بیشتر و قابل توجهتر بود و بهبود خلق آنها نیز به مراتب بیشتر از گروهی بود که پیادهروی را در همان دوره یکسان انتخاب کرده بودند.
پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه بوستون اعلام کردند نتایج یک تحقیق جدید نشان داده است که برای برطرف کردن احساسات اضطراب و افسردگی، تاثیر یوگا بهتر از پیادهروی است
محققان میگویند با توجه به این نتایج، یوگا باید بهعنوان روش درمانی بالقوه برای بهبود نوع خاصی از اختلالات روانی در نظر گرفته شود.
یوگا را روش کنترل امواج فکر یا ذهن شرح مىدهند. یوگا یک روش رویکرد نظاممند دستیابى به وحدت با هستى است و یک مکتب مراقبه فکر است که انسان را تشویق مىکند و یارى مىدهد به عالىترین امکانات بالقوه خود دست یابد و آنها را بالفعل کند.
استادان برجسته یوگا در طول قرنها ظرایف و حالات بدنى انسان را مطالعه کرده و سپس حالات و حرکاتى که به آسانى مىتوان آنها را تعلیم داد و اجرا و تکرار کرد عرضه کردهاند.
این حالات و حرکات را که هندوان «آسانا» مىنامند آثارى قابل پیشبینى روى کارکردهاى بدن انسان مىگذارند و از پیدایش دردها و بیمارىها پیشگیرى مىکنند و یا آنها را درمان مىکنند.
باید توجه شود که اجراى منظم و طولانى مدت یوگا مىتواند تغییرات جسمى و روانى در بدن تولید کند و کوششهاى خودسرانه فردى ممکن است به جاى کمکرسانى به آسیبرسانى انجامد. اگر بخواهیم درمان قطعى براى برخى دردها و اختلالهاى عصبى-روانى و بیمارىها را از یوگا بطلبیم باید آماده باشیم که استادى وارسته پیدا کنیم و تحت هدایت او به تمرینهاى طولانى مدت پردازیم.
هدف یوگا هماهنگ کردن سیستمهای مختلف بدن است تا در پرتو آن شادابی و تندرستی کلی بهدست آید. به گفته «سوامی شیوانا ندا» پدر یوگای علمی معاصر: «یوگا اتحاد و هماهنگی اندیشه، سخن، کردار و عمل است.»
سیستم یوگا به شاخههای متعددی نظیر هاتا، راجا، گیانا، کارما، کندالینی، مانترا و لایا یوگا تقسیم شده است که هر کدام از شاخهها بنا به هدفی که دنبال میکنند به ذکر جزییات پرداخته و هر فرد میتواند متناسب با خصوصیات فردی و نیاز شخصی روش مورد علاقه خود را انتخاب و دنبال کند.
شرکت در کلاسهای ورزشی یوگا برای افراد مبتلا به سرطان پستان مفید است:
یوگا اثرات مثبتی در درمان سرطان سینه دارد.
کارشناسان اخیرن در نشست انجمن بینالمللی یوگا اعلام کردند، شرکت کردن در کلاسهای ورزشی یوگا تاثیر چشمگیری در کاهش عوارض و بهبود کیفیت زندگی مبتلایان به سرطان سینه دارد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، پژوهشگران دانشگاه پزشکی دوک اخیرن با بررسی تعدادی بیمار مبتلا به سرطان سینه متوجه شدند که شرکت در کلاسهای ورزشی یوگا پس از مدت هشت هفته باعث کاهش احساس گرگرفتگی، خستگی، درد مفاصل و اختلال خواب در این بیماران میشود و از سوی دیگر با افزایش توان این بیماران در مواجهه با استرسها، کیفیت زندگی آنان نیز بهبود مییابد.
نتایج این تحقیقات نشان میدهد که بازماندگان سرطانی که به انجام فعالیتهای بدنی و ورزش میپردازند به دلیل اینکه خواب بهتری خواهند داشت پرانرژیتر بوده و قادرند اینگونه با سرطان مبارزه کنند.
پزشکان و انکولوژیستها اغلب به بیماران توصیه کنند که درمانهای کامل سرطان زمانی پاسخ مثبت خواهند داشت که همراه با فعالیت بدنی باشد.
در این مطالعه محققان انجمن انکولوژی آمریکا بهطور اتفاقی ۴۰۰ بیمار سرطانی را به دو گروه تقسیم کردند. بسیاری از آنها به علت سرطان پستان تحت شیمی درمانی بودند.
اما یک گروه در کنار این درمان تمرینات بدنی و از جمله یوگا یعنی نگهداری بدن در وضعیت خاص و تنفس عمیق را به مدت ۲ بار در هفته به مدت ۱ ماه انجام دادند.
نتایج نشان داد کسانی که به انجام تمرینات یوگا پرداخته بودند خواب بهتری داشته و کیفیت خواب آنها با استفاده از یک جدول تا ۲۲ درصد افزایش داشت. این میزان نزدیک ۲ بار بیشتر از کسانی که ورزش نکرده بودند بهبود داشت.
تمرینات یوگا علاوه بر این میزان خستگی را حتا تا نصف کاهش میدهد و این به افزایش کیفیت زندگی منجر میشود.
منبع: سایت پزشکان بدون مرز
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»