Saturday, 18 July 2015
27 March 2023
گزارشی از وضعیت زندانیان سیاسی کرد محکوم به اعدام،

«اعدام شهروندان کرد، تنها راه استقرار جمهوری اسلامی»

2011 January 03

کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی

اعدام‌های سیاسی در کردستان، تنها به تاریخ سیاسی ایران معاصر و استقرار حکومت جمهوری اسلامی محدود نمی‌شود اما بیش‌ترین تعداد اعدام‌ها در این دوره بوده است، نخستین اعدام‌های کردستان در این دوران باز می‌گردد به ۵ شهریور ۱۳۵۸. پس از آن و تنها تا سال ۱۳۷۰، ۸۳۲ نفر در کردستان تیرباران شدند.

امروز پس از گذشت سه دهه از اسقرار حکومت جمهوری اسلامی در ایران، سیاست دولت‌مردان در کردستان هم‌چنان اعدام است.

علاوه بر اتهامات، روند نامشخص دادرسی این پرونده‌ها از جمله اشتراک‌های پرونده‌های زندانیان سیاسی محکوم به اعدام است.

اسامی فعالان کرد محکوم به اعدام به شرح زیر است:

حبیب‌اله لطیفی دانش‌جوی رشته مهندسی صنایع، اول آبان ۸۶ در سنندج بازداشت شد. در ۱۰ تیرماه ۱۳۸۷ طی دادگاهی چند دقیقه‌ای، در شعبه‌ی اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج از سوی قاضی حسن بابایی به جرم اقدام علیه امنیت ملی و تبلیغ علیه نظام به اعدام محکوم شد و در پی اعتراض وی به این حکم در تاریخ ۱۰بهمن ماه ۸۷ در دادگاه تجدید نظر مجددن به اعدام محکوم شد. اتهام وی ارتباط با حزب حیات آزاد کردستان – پژاک – اعلام شده است‌ و هم‌اکنون در زندان مرکزی سنندج و دستور اجرای این حکم از طرف دیوان عالی کشور صادر شده است.

زینب جلالیان متولد سال ۱۳۶۱ در ماکو، که در سال ۱۳۸۸ به اتهام هم‌کاری با حزب پژاک به اعدام محکوم شد. حکم اعدام او در آذرماه ۸۸ به اتهام محاربه از طریق عضویت در گروه پژاک صادر شده و در دیوان عالی کشور تایید گردید. در ۱۵ اسفند ۱۳۸۸ وکیل زینب جلالیان، خیلیل بهرامیان اعلام کرد موکلش ناپدید شده است. پس از گذشت یک ماه از ناپدید شدن زینب جلالیان، مشخص شد جلالیان به زندان اوین منتقل شده است.

حبیب‌اله گلپری‌پور، اهل سنندج به اتهام محاربه از طریق فعالیت تبلیغی و عضویت در پژاک به استناد ماده‌ی ۱۸۶ و ۱۹۰ قانون مجازات اسلامی از سوی دادگاه انقلاب شهر مهاباد به اعدام محکوم شد و این حکم در همان دادگاه انقلاب شهر مهاباد تایید شده است.

امروز پس از گذشت سه دهه از اسقرار حکومت جمهوری اسلامی در ایران، سیاست دولت‌مردان در کردستان هم‌چنان اعدام است

رشید آخکندی در اردیبهشت ماه ۱۳۸۷ در اصفهان دستگیر شد. پس از یک سال در ۲۱ فروردین ۱۳۸۸ به اتهام محاربه و عضویت در کومله از سوی دادگاه انقلاب سنندج حکم اعدام گرفت. هم اکنون در زندان شهر سقز دارد.

شیرکوه معارفی ۳۱ ساله، اهل بانه در نهم مهرماه سال ۱۳۸۷ دستگیر شد و از سوی شعبه اول دادگاه انقلاب سقز متهم به محاربه عضویت در کومله به اعدام محکوم شد. شعبه ۴ تجدید نظر استان حکم را عیناً تایید و در مهر ۸۸ نیز دیوان عالی کشور حکم را تایید کرده است. و نامبرده در زندان شهر سقز  دارد.

مصطفی سلیمی، اهل روستای ئیلوو منطقه تیلکو از توابع شهرستان سقز، که در سال ۱۳۸۰ به عضویت کومله کرد درآمد، سه سال به هم‌کاری با حزب مورد اشاره پرداخت. پس از آن، در سال ۸۲ از حزب مطبوعش جدا شد. سلیمی در نهاوند واقع در استان لرستان دستگیر شد. سلیمی به اتهام محاربه و با حکم قطعی اعدام در زندان مرکزی سقز است.

رستم ارکیا اهل ماکو، در سال ۱۳۸۶ بازداشت و به اتهام عضویت در پژاک به اعدام محکوم شد.

حسین خضری متولد سال ۱۳۶۱، در آبان ماه ۱۳۸۷ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق هم‌کاری با حزب حیات آزاد کردستان – پژاک – از سوی دادگاه انقلاب ارومیه در شهریور ۸۸ به اعدام محکوم شد.

انور رستمی در دی ماه ۸۷ در شهر کرمانشاه بازداشت و به اتهام عضویت در کومله، محارب شناخته شد و محکوم به اعدام گردید.

سید جمال محمدی، در سال ۸۷ بازداشت و به اتهام محاربه از طریق هم‌کاری با حزب حیات آزاد کردستان – پژاک – به اعدام محکوم شد.

سید سامی حسینی اهل شهرستان سلماس که در سال ۸۷ هم‌زمان با دستگیری دیگر فعال سیاسی کرد سید جمال محمدی بازداشت و به اتهام محاربه از طریق هم‌کاری با حزب حیات آزاد کردستان – پژاک – به اعدام محکوم شد.

عزیز محمدزاده ۲۶ ساله اهل بانه، به اتهام اقدام علیه امنیت ملی و محاربه و هم‌کاری با کومله در دادگاه شهر سقز به اعدام محکوم شد. در تاریخ ۲۱ مهر ۱۳۸۸ در بانه دستگیر و پس از مدتی به زندان مرکزی سقز منتقل شد. و طبق آخرین خبرا وی در بازداشت گاه اطلاعات شهر سقز قرار دارد.

حسن طالعی اهل شهر ماکو در سال ۱۳۸۷ به اتهام هم‌کاری با حزب حیات آزاد کردستان-پژاک- به اعدام محکوم شد.

عبداله سروریان، هم‌اکنون در زندان سنندج و پرونده به دیوان عالی کشور ارجاع داده شده است.

زانیار مرادی و لقمان مرادی، به اتهام «محاربه» و «افساد فی‌الارض» به اعدام در ملا‌ عام محکوم شدند. به گزارش روزنامه ی دولتی ایران، این حکم از سوی قاضی «ابوالقاسم صلواتی»، رییس شعبه‌ی ۱۵ دادگاه انقلاب صادر شده است.

بر اساس آن‌چه روزنامه‌ی «ایران» نوشته، این دو شهروند از اعضای حزب کومله بوده و طبق آخرین گزارش‌ها، زانیار و لقمان مرادی به زندان رجایی شهر کرج منتقل شده‌اند.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , , , 

۳ Comments


  1. وحید حبیب پناه
    1

    اولین سری اعدامهای کردستان در ۲ مرداد ۱۳۵۸ و در شهر نقده اتفاق افتاد


  2. وحید حبیب پناه
    2

    تصحیح ۲ اردیبهشت ۱۳۵۸

  3. 3

    wh0cd994244 clomid generic lipitor online nexium Noroxin bentyl for ibs