Saturday, 18 July 2015
25 March 2023
خلاصه مطبوعات تاجیکستان،

«تاجیکستان باید از برنامه هسته‌ای ایران حمایت کند»

2011 January 06

کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه

«فرژ»

تاجیکستان باید از برنامه هسته‌ای ایران حمایت کند.

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

مولف نوشته است ایران برای تاجیکستان نه تنها کشور هم‌زبان بـلکه دوست بااعتماد است که سال‌ها باز برای پیش‌رفت اقتصاد این کشور کمک می‌کند.

«فرژ» نوشته است در یک سال اخیر زمانی که تاجیکستان به محاصره کشور همسایه‌اش ازبکستان افتاد، تـنها ایران بود که از این وضع صدا بلند کرد و تاجیکستان را حمایت نمود.

هم‌چنین ایران ساختمان نیروگاه برق آبی «سـنگتوده ـ2» در جنوب تاجیکستان را به دوش گرفته است.

قبلن با کمک و سرمایه‌گذاری این کشور نقب «استقلال» در گردنه‌ی «انزاب» در شمال شهر دوشنبه مرکز تاجیکستان ساخته شد.

در آخر مطلب گفته شده است حمایت از ایران در حالی که اگر این کشور به برنامه هسته‌ای خود دست یابد به نفع کشورهای فارسی زبان تاجیکستان و افغانستان نیز خواهد بود.

«آزاده‌گان»

نامه گروه 600 نفری ساکنان تاجیکستان را منتشر کرده است که برای بازپس گرفتن مبالغی که برای بنیاد منازل به شرکت موسم به «ماورالنهر» سپرده‌اند، از رییس جمهوری «امام علی رحمان» دادخواهی کرده‌اند.

در آخر ماه نوامبر سال گذشته رییس شرکت ساختمانی «ماورالنهر» به جرم سرقت مبالغ مردم متهم و ازسوی نیروهای امنیتی بازداشت شد.

هم‌اکنون ساکنانی که برای ساختمان منازل به این شرکت مبلغ داده‌اند، نمی‌دانند به چه شیوه مبلغ‌های خود را پس بگیرند.

«ملت»

«پرفسور جانان اکرامی» فرزند نویسنده سرشناس تاجیک «جلال اکرامی» درباره نقش روشن‌فکران امروز تاجیک در پیش‌رفت تاجیکستان مطلب نوشته است.

وی دعوت کرده است که روشن‌فکران از تبلیغ و توصیف پیوسته رییس جمهوری دست کشیده کمبود‌های اقتصادی و سیاسی در کشور را بیان و برای رفع آن پیشنهادها بکنند.

در این مطلب تاکید شده است: «بس است غلام‌وار پیش دیگران سر فرود آوردن خود را ذره‌های ملت بزرگ پندارید.»

«نگاه»

کتاب «اسلام کریموف» رییس جمهوری ازبکستان را که در آن از «تیمورلنگ» پشتیبانی و قهرمان‌سازی شده‌ انتقاد کرده است.

«ظفر میرزایان» نوشته است: «تاریخ قوم دیگر را تحریف کردن، گذشته هزارساله فرهنگ‌آور دیگران را مال ازبکان دانستن و جلاد دهر تیمرلنگ را خردمند و نیک‌سرشت بازنمایاندن، کفر بی‌حدود است.»

نگاه نوشته است: «اسلام کریموف در این کتاب تاریخی خود نوشته و گفته‌های دانش‌مندان پیشین را رد می‌کند و به همه حادثه‌های تاریخی که به سرنوشت تاجیکان ربط دارد از پشت عینک پان ازبکی می‌نگرد.»

«نور زندگی»

با نشر عکس «علی‌اصغر شیردوست» سفیر ایران در تاجیکستان، او را وصل‌گر ملت تاجیک و ایرانی دانسته است.

سفیر جمهور اسلامی در تاجیکستان در «نور زندگی» هم‌چون محافظ میراث ادبی تاجیکان معرفی شده از خدمت‌های او برای برگردان و نشر کتاب‌های ادیبان تاجیک به خط فارسی توصیف شده است.

«نجات»

نشریه رسمی حزب نهضت اسلامی تاجیکستان از آن نگرانی کرده است که در شمال کشور جوانانی را  که با سترو با ریش می‌گردند بازپرسی کرده، اجبارن ریش آن‌ها را تراشده‌اند.

نجات نوشته است که در نواحی «پنجکینت» و «استروشن» جوانان از جمله اعضای‌ حزب نهضت اسلامی بازداشت، تحقیر، تهدید و حتا لت و کوب ‌شدند.

این در حالی‌ست که رییس حـزب نهضت اسلامی در مطلبی کامل در نشریه «آزادگان» نوشته است باید این جسارت را داشته باشیم و اعتراف کنیم که ‌برخی هم‌دینان از ما می‌ترسند.

حزب نهضت اسلامی تاجیکستان تـنها حزب دینی در تاجیکستان و از آن ‌جمله در منطقه آسیا مرکزی است که بـیست سال پیش تاسیس یافته حالا بیش‌تر از 40 هزار اعضا دارد.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , ,