رادیو کوچه
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
1964 میلادی- چنین روزی، روز کشتهشدگان در پاناما نام دارد. فکر احداث کانال «پاناما» از اواخر قرن نوزدهم در ذهن سران این کشور شکل گرفت و باعث شد که این پروژه را به شرکتی فرانسوی واگذار کنند، اما اجرای برنامه حفر کانال به دلیل شیوع نوعی بیماری، عملی نشد. پس از مدتی در اوایل قرن بیستم حفر این کانال با کمک آمریکا آغاز شد و پس از افتتاح آن در سال 1914میلادی، کنترل کانال به آمریکا سپرده شد. حضور دایمی آمریکا در پاناما، اعتراض مردم این کشور را برانگیخت، شورشهای شدیدی در پاناما به دلیل برافراشته شدن پرچم آمریکا در کانال روی داد که منجر به کشته و زخمی شدن صدها نفر شد.
در سال 1977، پس از مذاکرات طولانی بین مسولان دو دولت، سرانجام طی قراردادی، دولت آمریکا متعهد شد که تا اول ژانویه سال 2000 میلادی به کلی منطقه کانال پاناما را تخلیه کرده و اداره امور کانال را به دولت پاناما بسپارند. در نهایت در اول ژانویه سال 2000، نیروهای آمریکایی پس از حدود یک قرن حضور در خاک پاناما، این کشور را ترک کردند و حاکمیت پاناما بر کانال استراتژیک پاناما به دولت این کشور تعلق گرفت.
1923 میلادی- در چنین روزی «کاترین منسفیلد» نویسنده مشهور نیوزلندی – بریتانیایی در سن 34 سالگی در گذشت. کاترین مانسفیلد در سال 1888 میلادی در زلاندنو به دنیا آمد. وی پس از تحصیلات مقدماتی برای ادامه تحصیل به لندن رفت. منسفیلد در نگارش داستانهای خود بسیار از چخوف تاثیر پذیرفته است . «دفتر خاطرات»، « تا ساحل»، «آشیانههای کبوتر» و «خانه عروسک» از جمله مهمترین آثار او هستند .
1356 خورشیدی- نخستین تظاهرات گسترده مردم ایران بر ضد حکومت پهلوی، پس از قیام 15 خرداد 42، در چنین روزی در شهر قم برگزار شد. این تظاهرات بدین علت روی داد که حکومت پهلوی در 17 دی ماه (سالروز کشف حجاب) با درج مقالهای در روزنامه «اطلاعات»، آیتاله خمینی را که در آن زمان در نجف در حال تبعید بود، مورد توهین قرار داد و همین امر موجب اعتراض دستهجمعی فضلا و طلاب حوزه علمیه قم شد. آنان با تعطیل کردن درسها به منازل مراجع تقلید و مجتهدان رفتند. روز بعد، بازار قم نیز تعطیل شد. که با درگیری و کشته شدن تظاهرکنندگان در تهران همراه بود.
1728 میلادی- در چنین روزی «توماس وارتون» «ملکالشعرای انگلستان» به دنیا آمد. «خوشیهای دیوانگی» عنوان مهمترین اثر او است .
1943 میلادی- در میانه جنگ جهانی دوم، نبرد «دانیپر» از جنگهای مهم بین نیروهای متفقین و متحدین درگرفت. ارتش سرخ شوروی این جنگ را پس از تصرف شهر «کیف»، پایتخت اوکراین آغاز کرد. این جنگ در ژوئن سال1944 میلادی با خاتمه محاصره «لنینگراد» پایان یافت.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»