رئیسمرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تشریح وضعیت دانشجویان ایرانی غیربورسیه در خارج کشور با بیان اینکه 55 هزار دانشجوی ایرانی در خارج کشور داریم گفت: «حدود 10 تا 20 درصد دانشجویان ایرانی به کشور بازنمیگردند.»
به گزارش مهر، دکتر غلامرضا حسنزاده که در نشست بررسی «تحصیل در خارج کشور؛ چالشها و انتظارات» در شانزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها سخنمیگفت با اشاره به اینکه آمار دانشجویان ایرانی خارج ازکشور بهصورت غیررسمی است چرا که برخی از دانشجویان آمار خود را در سفارتخانهها به ثبت نمیرسانند افزود: «براساس آمار غیررسمی 55 هزار دانشجوی ایرانی در خارج از کشور تحصیل میکنند که از این میان 12 هزار دانشجو در گروه علوم پزشکی تحصیل میکنند. بخشی کوچکی از این دانشجویان تسهیلات غیرارزی دریافت میکنند.»
وی قابل ارزشیابینبودن مدارک این دانشجویان، شرایط غیرقابل قبول تحصیلی آنها هم چنین جاذبههای خاص کشورها و ازدواج را از دلایل عدم بازگشت دانشجویان ایرانی و ماندگاری آنان در خارج از کشور عنوانکرد.
رئیسمرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه کمتر از 5 درصد افرادی که بازمیگردند در زمینه ارزشیابی مدارک تحصیلی با مشکل مواجه میشوند و این امر بهدلیل تحصیل در دانشگاههای بیکیفیت است به خانوادهها در زمینه تحصیل در دانشگاههای بی کیفیت هشدار داد.
وی با تاکید بر این که دانشگاهی که دروس خود را میفروشد از نظر وزارت بهداشت به هیچ عنوان اعتبار علمی ندارد به برخی از دانشگاههای ارمنستان و اوکراین اشاره کرد که علاوه براینکه اعتبار علمی ندارند دانشجو با گذراندن دوره 6ماهه یا عدم حضور مدرکی را که طول دوره آن 4 سال است را کسب میکند که این فرد به هیچ عنوان اجازه کار در ایران نباید داشته باشد.
رئیس مرکز خدمات آموزشی وزارت بهداشت درمورد وضعیت تایید دانشگاههای ونزوئلا گفت: «وزارت بهداشت در ارزشیابی دانشگاه ها تنها به کیفیت آموزش توجه میکند، نه مسایل سیاسی و به طور حتم وزارت علوم در تایید دانشگاههای ونزوئلا این ملاکها را در نظر گرفتهاست.
نشست بررسی «تحصیل در خارج کشور؛ چالشها و انتظارات» روز پنجشنبه در غرفه خبرگزاری مهر همزمان با شانزدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها برگزار شد.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»