Saturday, 18 July 2015
29 March 2023
بیست‌و‌دوم دی – دوازدهم ژانویه

«تقویم تاریخ بیست‌و‌دوم دی»

2011 January 12

رادیو کوچه

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

1893 میلادی‌– ‌زادروز «هرمان ویلهلم گورینگ»، از برجسته‌ترین چهره‌های حزب نازی در آلمان است. وی در «باواریا» به دنیا آمد. تحصیلات خود را در آموزش‌گاه نظامی «کارلسروهه» ادامه داد و در سال ۱۹۱۴ به ارتش پیوست. گورینگ در دوران جنگ جهانی اول خلبان بود و به‌علت شجاعت نشان «صلیب آهنی» را دریافت کرد. بعد از جنگ، به مونیخ رفت و در سال ۱۹۲۲ با «هیتلر» آشنا شد. او در دسامبر ۱۹۲۲ به‌عنوان رییس سپاه توفان (SA) انتخاب شد و تا «کودتای مونیخ» در این سمت باقی ماند. گورینگ در کودتای مونیخ به‌شدت زخمی شد اما توانست به خارج بگریزد. در سال ۱۹۲۷ به آلمان برگشت به حزب نازی پیوست و یک‌سال بعد، در ۱۹۲۸‌، به «رایشستاگ» (مجلس آلمان) راه یافت. او در سال ۱۹۳۲ رییس رایشستاگ شد.

1296‌ خورشیدی‌– «باراتف» ژنرال روس و افرادش خاک ایران را ترک گفتند و در پی خروج آخرین نظامی روس از ایران، نیروهای انگلیسی که از طریق عراق وارد غرب وطن ما هم شده بودند «قصر شیرین» و نیمی از استان «کرمان‌شاه» را تصرف کردند. انگلیسی‌ها در نیمه جنگ جهانی اول به بهانه درآویختن با «عثمانی» (متحد آلمان) که از قرن‌ها پیش «بین‌النهرین» (عراق امروز) را در کنترل داشت وارد خاک این سرزمین شده بودند.

1893 میلادی – زادروز «میخاییل یوسفویچ گورویچ» مهندس روسی، یکی از طراحان نام‌دار هواپیما در «شوروی»، و از بنیان‌گذاران شرکت هوافضایی «میگ» است. وی در شهر «روبانشچینا» در استان «کورسک» کشور روسیه چشم به جهان گشود. در سال ۱۹۱۰ دوره دبیرستان را در شهر «آختیرکا» در استان «خارکف» به پایان برد و برای ادامه تحصیلات وارد دانش‌کده ریاضی دانش‌گاه خارکف شد. به‌علت مشارکت در فعالیت‌های سیاسی و انقلابی دانش‌جویی، از دانش‌گاه خارکف اخراج شد و تحصیلات دانش‌گاهی خود را در دانش‌گاه «مونپلیه» در فرانسه ادامه داد. وی سپس مدرکی در مهندسی هوانوردی از مدرسه ملی عالی هوافضا در شهر تولوز دریافت کرد. آغاز جنگ جهانی اول با سفر وی به روسیه در سال ۱۹۱۴ مصادف و باعث توقف ادامه تحصیلات عالی گورویچ شد. در نهایت در سال ۱۹۲۵ تخصص خود را در رشته هوانوردی از دانش‌کده هوانوردی دانش‌گاه خارکف دریافت کرد و در یک شرکت دولتی مشغول به کار شد.

1976‌میلادی‌- سال‌روز درگذشت «آگاتا کریستی» (Agatha Mary Clarissa, Lady Mallowan) ‌‌‌نویسنده انگلیسی داستان‌های جنایی و ادبیات کارآگاهی بود. او با نام مستعار «ماری وستماکوت»،   داستان‌های عاشقانه و رومانتیک نیز نوشته‌است. داستان‌های آگاتا کریستی، به‌خصوص آن دسته که در باره ماجراهای کارآگاه هرکول پوآرو و یا خانم مارپل هستند، نه تنها لقب «ملکه جنایت» را برای او به ارمغان آوردند بلکه وی را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین و مبتکرترین نویسندگانی که در راه توسعه و تکامل داستان‌های جنایی کوشیده‌اند نیز معرفی و مطرح کردند.

1998 میلادی‌– زادروز «امیل لحود» چهاردهمین رییس‌جمهوری لبنان است. او از ۲۴ نوامبر ۱۹۹۸ تا ۲۳ نوامبر ۲۰۰۷ ریاست جمهوری لبنان را بر عهده داشت. او در شهرک «بعبدات» به دنیا آمد. فرزند ژنرال «جمیل لحود» است که در ایجاد ارتش لبنان و تلاش‌های این کشور در راستای کسب استقلال نقش به‌سزایی داشت. در سال ۱۹۶۸ او فرماندهی اولین ناوگان را برعهده گرفت، و از سال ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۳ که در مقام ریاست دفتر نظامی وزارت دفاع لبنان قرار داشت در سمت‌های مختلفی از ارتش فعالیت می‌کرد.

1958 میلادی‌– زاد‌روز «کریستیان امانپور»، مجری برنامه «این هفته» در شبکه «ای‌بی‌سی» است. او پیش‌تر گزارش‌گر ارشد بخش اخبار بین‌المللی شبکه خبری سی‌ان‌ان بود. او یکی از خبرنگاران نام‌دار ایالات متحده آمریکا است. او از خبرنگاران جنگی متبحر جهان به‌شمار می‌رود. گزارش‌های امان‌پور از «بالکان» باعث شد که در سال ۱۹۹۴ جایزه «امی» دو جایزه «جورج فاستر پیبادی»، دو جایزه «جورج پولک» و جایزه «شجاعت» در گزارش‌گری دریافت کند. در دسامبر ۱۹۹۲، به هنگام آغاز عملیات نیروهای آمریکا در سومالی، امان‌پور برای مدت کوتاهی به سومالی رفت تا از «موگادیشو» به‌طور زنده گزارش کند. او هم‌چنین مصاحبه‌های بسیاری انجام داده‌است که از آن جمله می‌توان به مصاحبه با «ژاک شیراک» (قبل از جنگ عراق)، محمود عباس‌، یاسر عرفات، محمد خاتمی و محمود احمدی نژاد اشاره کرد.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , ,