محبوبهشعاع / رادیوکوچه
«هامفری دیفارست بوگارت» در بیست و پنجم دسامبر 1899 در «نیویورک» بهدنیا آمد. پدر او جراح و مادرش ویراستار یک مجله بود. دوران کودکی خود را در نیویورک و در مدرسه «ترینیتی» سپری کرد و برای ادامه تحصیل در رشته پزشکی به آکادمی «فیلیپس» در «آندورا» رفت. اما پس از مدتی درس را رها کرده و به ارتش پیوست.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
بوگارت در طول خدمت هیچگاه در نبردی شرکت نداشت اما بر اثر حمله یک نهنگ دچار جراحت شد و همین امر موجب ایجاد اختلال در راه رفتن و حرف زدن او شد. سپس او از سال ۱۹۲۰ تا ۱۹۲۲ در کمپانی نمایش یکی از بستگانش به نام استودیوی فیلم «برادوی» به عنوان مدیر صحنه فعالیت داشت.
او با نام مستعار «بوگی» در سال ۱۹۳۰ با کمپانی «فاکس» قراردادی بسته و برای اولین بار در فیلم کوتاه ده دقیقهای با نام «آنطوریهای برادوی» بازی کرد و در سال ۱۹۳۶ با فیلم «جنگل سنگی» (The Petrified Forest) حضور خود را تثبیت کرد و این مقدمه همکاری طولانی مدت و موفقیتآمیز او و کمپانی «برادران وارنر» شد.
هامفری بوگارت از سال ۱۹۳۶ تا ۱۹۴۰ در ۲۸ فیلم ظاهر شد که اکثر آنها گانگستری و تنها دو مورد در ژانر وسترن بود. اما حضورش در فیلمهای «شاهین مالت» و «کازابلانکا» از جمله چشمگیرترین نقش آفرینیهای او محسوب میشود. بوگارت در اکثر فیلمهایش در نقش مردانی خوشگذران و خوشپوش و در عین حال دلیر و باهوش ظاهر شد و همین امر در جذابتر شدن شخصیت او تاثیرگذار بود.
او در سال ۱۹۵۱ برای بازی در فیلم «ملکه آفریقایی» (The African Queen) برنده جایزه اسکار و در سالهای ۱۹۴۲ و ۱۹۵۴ برای فیلمهای «کازابلانکا» و «شورش کاین» نامزد کسب جایزه اسکار شد.
از دیگر فیلمهای معروف او میتوان به: «یک شیطان با زنان»، «زنان تمام ملل»، «بن بست»، «فرشتگان آلوده صورت»، «دهه 20 پرجنب و جوش»، «در تمام طول شب»، «داشتن و نداشتن»، «گذرگاه تاریک» و «در مکانی خلوت» اشاره کرد.
و اما سرانجام هامفری بوگارت در چهاردهم ژانویه سال ۱۹۵۷ به دلیل ابتلا به سرطان حنجره در سن 58 سالگی در «لسآنجلس» درگذشت. او در مدت حیات خود چهار بار ازدواج کرد که سه بار آن به طلاق انجامید. «لورن باکال» همسر آخر او بود که از سال ۱۹۴۵ تا دم مرگ با او همراه بود و حاصل این ازدواج نیز دو فرزند دختر و پسر بود.
پسر او «استفان» در ۱۹۹۶ کتاب زندگینامه پدرش را به نام «بوگارت:در جستجوی پدرم» به چاپ رساند که در آن خاطرات خودش را درباره پدرش به رشته تحریر درآورده است. وی در این خاطرات از رنج، عشق، موفقیت و ناکامیهای فیلمها، جوایز و روابط او با بزرگان سینما سخن میگوید. در انتهای کتاب نیز برگزیده فیلمهای بوگارت و تصاویری از دوران کودکی نوجوانی و برخی فیلمهایش به چاپ رسیده است.
همچنین در 31 جولای سال 1977 یعنی دو سال بعد از مرگش تمبر یادبود هامفری بوگارت از سری تمبرهای افسانههای هالیوود در آمریکا انتشار یافت.
منبعها:
گوگل
ویکیپدیا
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»