خبر / رادیو کوچه
صبح روز دوشنبه، جعفر کاظمی و محمدعلی حاجآقایی از زندانیان سیاسی به اتهام محاربه، همکاری با گروههای مخالف جمهوری اسلامی و با حکم صادر شده از سوی دادگاه انقلاب و پس از ارجا به دایره اجرای احکام اعدام شدهاند.
به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دادستانی، این دو زندانی عضو یک شبکهی فعال از گروهک مجاهدین یاد شده که در اغتشاشات با هدایت کشور انگلیس دخالت داشتهاند.
این گزارش حاکیست: «محکومین یاد شده، مبادرت به توزیع تصاویر و پلاکاردهای مربوط به منافقین، تهیه تصویر و فیلم از درگیریها و نیز سر دادن شعارهایی به نفع گروهک نفاق نموده بودند.»
همسر جعفر کاظمی روز دوشنبه، به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: «همسرم را بدون اینکه به ما و وکیلش اعلام کنند اعدام کردند. سه شنبه هفته گذشته همسرم را بر میدارند میبرند و از او میخواهند که مصاحبه بدهد. بازجو به او میگوید که مصاحبه بکنی یا نکنی کمتر از یک هفته اعدامت میکنی. همسرم با مصاحبه موافقت نمیکند و از آنجا میبرند او را به اجرای احکام و طناب دار را گردنش میاندازند اما بعد منصرف میشوند و برمیگردانند او. ظاهرن یک معجزه محسوب میشده است.»
همسر این زندانی سیاسی در ادامه افزود: «امروز صبح برای ملاقات رفتیم کارت هم پر کردیم برگشتند اما به ما گفتند که اعدامش کردند. به شما زنگ میزنیم اگر خواهیم جنازه تحویل بدهیم. بروید راحت باشید دیگر کار تمام شده است. البته اگر بخواهند جنازه را تحویل بدهند. چون در مورد آقای صارمی هم جنازه را برده بودند دفن کرده بودند. احتمال خیلی زیاد دارد که در مورد همسرم هم بخواهند همین رفتار را بکنند.»
او ادامه داد: «فقط خواهشن به دنیا بگویید که اینها چه جنایتکارهایی هستند و چه جانیانی هستند. بگذارید دنیا بداند که چقدر میخواهد صبر کند؟ تا کی میخواهد بیانیه بدهید و مماشات کنید با این…؟ میشنوید صدام رو؟»
همسر این زندانی سیاسی افزود: «چهار صبح اعدامش کردند. چون صبح زود این کار را انجام میدهند. هیچ مدرکی نداشتند و فقط به خاطر چند تا عکس و یا ویدیویی که از تجمعات بعد از انتخابات گرفتند و فرستادند. آیا این حکمش اعدام است؟ طبق خود قانون اساسی … خودشان کسی که تبلیغ علیه نظامی میکند حکمش شش تا یک سال زندان است. حالا ببینید اینها چه احکامی را صادر میکنند. ولی خدا بزرگ است و آن بالای سر است و تقاص من وبچههایم را از اینها خواهد گرفت.»
وی درخصوص پیگیریهای اخیر خود نیز گفت: «من خودم روز شنبه رفتم دادستانی برای تقاضای ملاقات گفتند دادستان گفته این خانم را اصلن راه ندهید اینجا ما هیچ کاری با ایشان نداریم و هیچ نامهای از وی نمیگیریم. تازه باز هم تهدید میکنند و میگویند چرا مصاحبه میکنی. وقتی اینها هیچ گوش شنوایی نداشتند من نباید میگفتم چه دارد برسر ما میآید؟»
پیش از این نسیم غنوی در گفتوگویی با کمپین بینالمللی حقوق بشر درایران گفته بود که حکم اعدام موکلش جعفر کاظمی در دادگاه تجدیدنظر تایید شده و درخواست اعاده دادرسی وی نیز توسط شعبه ۳۱ دیوان عالی رد شده است. این حکم توسط دادگاه تجدید نظر شعبه ۳۶ استان تهران به ریاست قاضی زرگر تایید شده است.
نسیم غنوی پیرامون اتهام موکلاش تصریح کرده بود: «جعفر کاظمی، متهم به محاربه از طریق هواداری گروه مجاهدین است اگ رچه در هیچ یک از بازجوییها اتهامات وارده را نپذیرفته است. اتهام محاربه از جمله جرایمی است که قانونگذار باید شرایط فقهی را به سبب این که ریشه فقهی دارد لحاظ کند، از جمله این که اقدام مسلحانه هست که اکثر علمای شیعه معتقدند محارب به کسی میگویند که دست به سلاح ببرد. در مورد موکل من این طور نبوده، ایشان صرفن در اجتماعات بعد از انتخابات حضور داشته است و احتمال دارد شعارهایی داده باشد اما به عنوان وکیل معتقد هستم بحث محاربه در مورد ایشان اصلن مصداق پیدا نمیکند.»
نسیم غنوی در خصوص دفاعیات مطرح شده در دادگاه گفت: «متاسفانه نه دادگاه بدوی به دفاعیات ما توجه کرد نه تجدیدنظر و دیوان هم همینطور و بحث محاربه را در مورد ایشان صادق دانستند.»
گفتنی است جعفر کاظمی 27 شهریور ماه 1388 توسط ماموران وزارت اطلاعات دستگیر و به سلولهای انفرادی بند 209 زندان اوین منتقل شد و به مدت 74 روز در سلول انفرادی بهسر برده است. سپس پروندهی او به شعبه 28 دادگاه انقلاب ارجاع داده شد و رییس این شعبه، قاضی مقیسه، حکم اعدام را صادر کرد.
بیشتر بخوانید:
«هنوز هیچ حکم اعدامی به من ابلاغ نشده است»
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»