Saturday, 18 July 2015
25 March 2023
به بهانه زادروز «علیرضا عصار»

«روزنگاشت/عاشقانه‌هایی برای عشق به مولانا»

2011 January 24

محبوبه شعاع / رادیو کوچه

mahboobeh@koochehmail.com

چهارم بهمن برابر با زادروز «علیرضا عصار»، خواننده پاپ ایرانی است. او زاده سال 1348 است و اولین کاستش «کوچ عاشقانه» نام داشت و پس از آن چند آلبوم دیگر انتشار داد. او سعی کرده است در کارهایش در کنار عشق به «مولانا» به مسایل اجتماعی نیز توجه کند تا مردم نسبت به کارهایش دقیق‌تر شوند.

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

«علی‌رضا عصار» در تاریخ چهارم بهمن ماه سال ۱۳۴۸ در خیابان «ری، تهران» متولد شده ‌است. او نواختن پیانو را از پنج و نیم سالگی شروع کرد و اولین استادش «کاووس سمندر» بود. او در یازده سالگی به استاد «جوادمعروفی»، معرفی شد و علاوه بر موسیقی‌سنتی به موسیقی کلاسیک نیز گرایش پیدا کرد. سپس با  «مصطفا پورتراب» آشنا شد و نزد وی هم نوازندگی را ادامه داد و هم زمان نیز کار آهنگ‌سازی‌ را پی‌گرفت.

عصار فرزند اول خانواده چهار نفر است و یک خواهر دارد. بستگان مادرش همگی اهل موسیقی هستند. اما مهم‌ترین علت گرایش او به موسیقی همان نواختن پیانو در کودکی بوده است و به گفته خودش چنان‌چه آن پیانو نبود شاید اصلن به سمت موسیقی جذب نمی‌شد.

علاقه بسیار زیاد او به شعر عاملی شد تا به سوی موسیقی رو آورد. او به اشعار مولانا علاقه زیادی دارد. پدرش در چهارده سالگی دیوان مولانا را به او  هدیه کرد و خودش به جرات می‌گوید که این کتاب مسیر زندگیش را تغییر داد. او اولین کنسرت خود در سن شانزده سالگی به عنوان نوازنده پیانو در تالار ابوریحان دانش‌گاه شهید بهشتی اجرا کرد.

عصار بعد از گذراندن مراحل تحصیلی، تحصیل خود را در رشته حقوق ادامه داد اما علاقه او بیشتر به موسیقی بود. در سال 1370 به عنوان نوازنده پیانو در تاتر «پیروزی در شیکاگو» به کارگردانی «داود رشیدی» و حضور «مهدی هاشمی» و «فریماه فرجامی»  به اجرا پرداخت.

علیرضا عصار خواندن را نیز از نوروز سال 1377 شروع کرد و اولین آهنگش به نام  «عیدانه» با شعری از «مولانا» و آهنگ‌سازی «فواد حجازی» بود، که از صداوسیما پخش شد و مورد استقبال مردم قرار گرفت.

او اولین آلبومش را سال 1378 با نام «کوچ عاشقانه»، منتشر کرد و پس از آن آلبوم «حال من بی تو» در سال 1379، «عشق الهی» سال 1380، «ای عاشقان» و «مولای عشق» سال 1381 و آلبوم «نهان مکن» را در سال 1384 انتشار داد. او سعی کرد در کارهایش در کنار عشق به مولانا به مسایل اجتماعی نیز توجه کند تا مردم نسبت به کارهایش دقیق‌تر شوند.

او گفته: با «محمداصفهانی» در واحد موسیقی سازمان صدا وسیما آشنا شد و این آشنایی باعث شد ترانه «قدسیان آسمان» را باهم دو صدایی بخوانند که با استقبال بسیاری روبه‌رو شد.

علیرضا عصار معتقد است که خوانندگی جزو به‌ترین و راحت‌ترین راه برقراری ارتباط باشنونده است. چرا که خواننده از شعر و موسیقی بهره می‌برد و از این طریق می‌تواند با صدای خود به سادگی احساس خود را به مخاطب انتقال دهد.

علیرضا عصار که تا به حال کنسرت‌های بسیاری برگزار کرده است، درمورد ماندگاری موسیقی می‌گوید یک خواننده اگر اعتقاد قلبی به کار و اشعارش داشته باشد و از لحاظ علمی و تکنیکی هم نقص در آن وجود نداشته باشد به طور حتم کار او مورد پسند مردم قرار خواهد گرفت و ماندگار خواهدشد.

منبع‌ها:

گوگل

ویکی‌پدیا

سایت رسمی علی رضا عصار

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,