Saturday, 18 July 2015
29 March 2023
به بهانه سال‌روز درگذشت «محمد خشنودی»

«روزنگاشت/عشق ورزیدن در راه علم و دانش»

2011 January 29

محبوبه ‌شعاع / رادیو کوچه

mahboobeh@koochehmail.com

نهم بهمن برابر با سومین سال‌روز درگذشت دکتر «محمد خشنودی» از پژوهش‌گران و استادان رشته‌های مهندسی شیمی و پتروشیمی ایران است. وی هم چنین موفق به اخذ جایزه و لوح تقدیر استاد نمونه دانش‌گاه‌های ایران از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شد. خشنودی زاده سال 1327 بود و در سال 1386 در چنین روزی در سن 59 سالگی درگذشت.

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

«محمد خشنودی»  در بیست‌و‌هشتم مهر سال ۱۳۲۷ در «بندرعباس» به‌دنیا آمد. وی دوران ابتدایی و دبیرستان خود را در زادگاه‌اش گذراند و سپس دوران کارشناسی خود را در دانش‌گاه صنعت نفت آبادان با رتبه ممتاز در سال ۱۳۵۰ به پایان رساند.

سپس برای ادامه تحصیل در سال 1352 به دانش‌گاه «امپریال کالج، انگلستان» عزیمت کرد و در سال بعد در رشته مهندسی شیمی مدرک کارشناسی ارشد گرفت و در سال 1357 در همین رشته مدرک دکترای خود را نیز دریافت کرد و پس از بازگشت به ایران به عنوان استادیار مهندسی شیمی در دانش‌گاه «زاهدان» مشغول به‌کار شد.

در سال 1358 به مدت یک‌سال به عنوان مدیر گروه مهندسی شیمی منصوب شد و چندی بعد با سمت معاون آموزشی دانش‌گاه زاهدان مشغول به کار شد. در سال 1364 پس از اخذ رتبه دانش‌یاری مهندسی شیمی به عضویت در بنیاد بین‌المللی «ماتسومای ژاپن» در آمد و بورس پژوهشی از این بنیاد بین‌المللی را به دست آورد و به مدت یک سال برای انجام پروژه پژوهشی به دانش‌کده مهندسی در توکیو رفت.

وی پس از بازگشت حدود پنج سال رییس دانش‌کده مهندسی «شهید نیکبخت» بود و هم‌چنین به مدت 18 سال عضویت در هیات تحریریه مجله «بین‌المللی مهندسی» را در کنار کار خود داشت.

محمد خشنودی از سال 1371 تا 1374 تدریس دروس «انتقال حرارت پیش‌رفته»، «ترمودینامیک پیش‌رفته» و «مهندسی احتراق پیش‌رفته» را در دانش‌گاه تکنولوژی ( UTM ) شهر «کوالالامپور، مالزی» برعهده داشته است.

وی از سال 1377 در کنار تحقیق و پژوهش و تدریس تا پایان عمرش به‌عنوان رییس اداره برنامه ریزی آموزشی،نظارت و ارزیابی دانش‌گاه زاهدان منصوب شد و به  تحقیقات و پژوهش‌های خود ادامه می‌داد او در این دوران به مدت دوسال به‌عنوان استاد مهمان برای تدریس در دانش‌گاه «شهید باهنر، کرمان» تدریس کرد. وی هم‌چنین موفق به اخذ جایزه و لوح تقدیر استاد نمونه دانش‌گاه‌های ایران از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شد.

سرانجام دکتر محمدخشنودی در ظهر روز  نهم بهمن‌ماه سال ۱۳۸۶ که برای نظارت و بازرسی مجتمع «مس سرچشمه» به کرمان رفته بود و در حالی که بار سفر را برای بازگشت به شهر «زاهدان» می‌بست، در اتاق خود بر اثر سکته قلبی در سن 59 سالگی درگذشت.

خشنودی در سال 1369 جایزه و لوح تقدیر کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، در سال 1378 جایزه و لوح تقدیر استاد نمونه دانش‌گاه‌های ایران از وزارت علوم تحقیقات و فناوری و در سال 1383 جایزه و لوح تقدیر فرزانگان سیستان و بلوچستان از سوی سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را دریافت کرد.

گفته شده که او به علم و دانش عشق می‌ورزید و معتقد بود که دانش با تن آسایی به دست نمی‌آید و نیز اعتقاد داشت که تخصص و تعهد، لازم و ملزوم یک‌دیگرند. و اما از آثار او: وی دارای پنج تالیف و هفت ترجمه، تالیف بیش از هفتاد مقاله علمی منتشر شده در مجلات معتبر علمی بین المللی و هم‌چنین ارایه شده در کنفرانس‌های علمی بوده است.

منبع‌ها:

گوگل

ویکی‌پدیا

سایت فرزانگان

چهره‌های ماندگار

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , , , , , , , , ,