محبوبه شعاع / رادیو کوچه
mahboobeh@koochehmail
هشتم فوریه برابر با زادروز «جان تاونر ویلیامز» آهنگساز، رهبر ارکستر و پیانیست آمریکایی و از سرشناسترین چهرههای دنیای موسیقی فیلم است. او در مدت زمان شش دهه متوالی فعالیت در عرصه موسیقی، رهبری و ساخت بیش از صدها موسیقی متن فیلم را برعهده داشته است. جنگ ستارگان، آروارههای کوسه، فهرست شیندلر، ایتی، ایندیاناجونز، هریپاتر، پارک ژوراسیک و سوپرمن از مشهوترین فیلمهای سینمایی هستند که در فهرست آثارش قرار دارد.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
«جان ویلیامز» در هشتم فوریه سال ۱۹۳۲ در «فلورال پارک، ایالت نیویورک» به دنیا آمد. در سال ۱۹۴۸ به همراه خانوادهاش به «لوسآنجلس» نقل مکان کرد و در آنجا بعد از اتمام دبیرستان، همزمان در دانشگاه کالیفرنیا و کالج شهر لوس آنجلس به تحصیل مشغول شد و همچنین زیر نظر آهنگساز «ماریو کاستل نوو تدسکو» به صورت خصوصی به فراگیری موسیقی پرداخت.
پس از پایان سه سال خدمت ضروری در نیروی هوایی ایالات متحده، ویلیامز به نیویورک رفته و در آموزشگاه موسیقی «جولیارد»، یکی از معروفترین آموزشگاههای موسیقی در آمریکا ثبت نام کرد و درسهای مربوط به پیانو را آنجا فراگرفت و همزمان به عنوان پیانیست جاز با نوازندگی در کلوپهای نیویورک، امرار معاش میکرد.
ویلیامز پس از اتمام تحصیلاتش در آموزشگاه جولیارد به لوس آنجلس بازگشته و فعالیت حرفهای خود را در زمینه صنعت فیلم، آغاز کرد و به خاطر چیره دستیاش در تصنیف موسیقی برای جاز، پیانو و سمفونی، توجه هالیوود را به خود معطوف کرد.
او در طول شش دهه متوالی، موسیقی بیش از صد فیلم سینمایی مختلف را تصنیف و یا رهبری کرده است و بسیاری از مشهورترین قطعههای ساخته شده، برای فیلمهای سینمایی همچون «آروارهها»، «جنگ ستارگان»، «سوپرمن»، «ایتی موجود فرازمینی»، «ایندیانا جونز»، «پارک ژوراسیک»، «فهرست شیندلر» و سه فیلم نخست از مجموعه «هری پاتر» از کارهای اوست.
ویلیامز همچنین برای چهار دور از بازیهای المپیک، مراسم تحلیف باراک اوباما، تعداد بسیاری کنسرت و مجموعه تلویزیونی، موسیقی تصنیف کرده است و از سال 1993 تا 1980 میلادی رهبر اصلی «ارکستر بوستون پاپز» بوده است و هم اکنون نیز یکی از رهبران برجسته آن به شمار میرود.
جان ویلیامز برنده چهار جایزه اسکار و پنج جایزه گولدن گلوب میباشد و ۲۱ بار برای دریافت جایزه گولدن گلوب و ۵۹ بار برای جایزه گرامی نامزد شده است. او با ۴۵ بار نامزد شدن برای دریافت اسکار، رکورد دار بالاترین رقم کاندید شدن اشخاص در قید حیات برای دریافت اسکار است و همچنین، به همراه «آلفرد نیومن»، صاحب مقام دوم بالاترین تعداد نامزدی برای این جایزه در تاریخ، پس از «والت دیسنی» با ۵۹ بار،است.
در سال ۲۰۰۰ میلادی، نام ویلیامز به تالار مشاهیر جام هالیوود وارد شد و چهار سال بعد، نشان افتخار مجمع «کندی» به او اهدا شد. ویلیام در کنار «استیون اسپیلبرگ» آثاری به یادماندنی را در کارنامه هنری خود به ثبت رسانده است و اسپیلبرگ در بسیاری از مناسبتها آهنگساز محبوبش را به حد افراط ستوده و از او به عنوان برترین آهنگ ساز تاریخ سینما یاد کرده است.
در بیستم می سال ۲۰۰۸، موسیقی ویلیامز برای فیلم «ایندیانا جونز» و «پادشاهی جمجمه بلورین»، دو روز پیش از اکران این فیلم به بازار ارایه شد. او به احتمال قریبالوقوع در پروژههای آتی اسپیلبرگ، نیز شرکت خواهد کرد. همچنین وی برای بازگشتش به اقتباس سینمایی آثار «جی.کی.رولینگ» و ساخت موسیقی سری هفتم یا آخرین سری از این مجموعه هری پاتر، به نام «هری پاتر و یادگاران مرگ» تمایل نشان داده است.
گفته شده ویلیام موسیقی «برخورد نزدیک از نوع سوم» را از بهترین کارهایش میداند چرا که او برای ساخت موسیقی این فیلم وقت زیادی را صرف کرده است. او به کارکردن در این عرصه بسیار عشق میورزد و موفقیتهایش در زندگی را مدیون خداوند بزرگ میداند و معتقد است که به خاطر سلامتی که خداوند به او داده است باید کار کند و از استعدادهایش برای خدمت به خلق خدا بهره گیرد.
منبعها:
گوگل
ویکیپدیا
همشهری
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»