کیومرث/ دفتر تاجیکستان/ رادیو کوچه
«حزب نهضت اسلامی تاجیکستان» حمله بالای عضو ریاست عالی این حزب و سردبیر نشریه «نجات»، را عمل طرحریزی شده علیه این حزب مخالف حکومت «امام علی رحمان» خوانده است. «حکمتاله سیف الهزاده» سردبیر هفتهنامه «نجات» نشریه رمسی حزب نهضت اسلامی و عضو فعال آن در راه به سوی اداره روزنامه مورد حمله افراد نامعلوم قرار گرفته است.
آقا «سیفاله زاده» در یک هفته آخر درباره حوادث «مصر» و «تونس» و تاثیر آنها به کشورها آسیای میانه، از آن جمله تاجیکستان، صحبت کرده، صحیح بودن اخبار مقامات درباره حوادث تابستان و پاییز سال گذشته در شرق تاجیکستان را زیر شبهه قرار داده بود. حالا او در بیمارستان مرکزی پایتخت تاجیکستان بستری است. وزارت کشور تحقیق قضیه را به دوش گرفته، اما میگوید تا حال در این مورد پرونده باز نکرده است. در همین حال، شورا سیاسی «حزب نهضت اسلامی تاجیکستان» با پخش یک بیانیه از «فضای ناسالم سیاسی» در کشور هشدار داد. مسوولان این حزب گفتهاند، «اوتارتارسم اداری دولت، فساد مالی، نقض حقوق دینی و سیاسی شهروندان و نادیده گرفتن نیاز و خواستههای مردم بیشتر شده، مردمسالاری و آزادی بیان ضعف شده است.»
«بهخصوص پس از انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۰ مناسبت با حزبها سیاسی کاملن از چارچوب رقابت سالم سیاسی بیرون رفت، که نشانهها آن در موقعگریهای رسمی و غیررسمی نمایندگان مقامات دولتی ظاهر میشوند» تاکید شده است در اظهارات حزب نهضت اسلامی. «حزب نهضت اسلامی یکی از هشت حزب سیاسی تاجیکستان و از مخالفان عمده حکومت امام علی رحمان بوده، پس از امضا سازشنامه استقرار صلح میان حکومت تاجیکستان و اتحاد نیروهای مخالفان در سال ۱۹۹۷ میلادی به فعالیت گسترده پرداخته است. این تنها حزب دینی در تمام منتقه آسیا مرکزی بوده، بیشتر از چهل هزار اعضا دارد.
………………………………………………………………..
«ایران تجهیزات برای تلوزیون سه کشور فارسیزبان را خریداری کرده است»
ایران میگوید، تجهیزات لازم برای راهاندازی تلوزیون مشترک سه کشور فارسی زبان تاجیکستان، افغانستان و ایران را خریداری کرده است. به گفته مسوولان سفارت ایران در «دوشنبه»، این تجهیزات در آلمان خریداری شده متخصصین آلمانی در طول بیست روز آن را نصب خواهند کرد. «علیاصغر شعردوست» سفیر ایران در تاجیکستان گفت: «قرار است تلویزیون مشترک در آستانه «عید نوروز» به کار خود شروع کند. آقا شعردوست افزود، او به کابل هم سفر کرده، با مقامهای افغانی درباره این تلوزیون مشترک صحبت خواهد کرد.»
زیرا به گفته او، «افغانها میخواهند تلویزیون مشترک با زبانها مختلف اقوام در این کشور نیز صحبت بکنند، که به اهداف تلوزیون فارسی زبانها موافق نیست.» در ضمن تصمیم تاسیس چنین یک شبکه تلوزیونی در دیدار رهبران سه کشور فارسی زبان، یعنی افغانستان، تاجیکستان و ایران در سال ۲۰۰۶ گرفته شده بود. طبق توافقات سه جانب تامین مالی فعالیت این تلوزیون از جانب ایران صورت میگیرد. تاجیکستان برای فعالیت این شبکه بنا و شرایط فنی فراهم میکند. ولی بهدلیل مختلف راهاندازی این شبکه تلوزیونی طول چند سال آخر به تاخیر انداخته میشود.
………………………………………………………………..
«شهروندان تاجیکستان از مصر بیرون میشوند؟»
با گذشت بیشتر از دو هفته از اعتراضها در مصر تا حال مقامات تاجیکستان برای بیرون آوردن شهروندان خود از این کشور اقدام نکردهاند. این در حالی است، که سفارت تاجیکستان در قاهره میگوید، حدود ۲۰ تن از شهروندان تاجیکستان داوطلبانه از مصر به سمت «مسکو»، «دوبی» و «ترکیه» پرواز کردهاند. قبل از این سه تن از دانشجویان تاجیک را شرکت هواپیمای قزاقستان به شهر «المتی» آورده بود.
وزارت امور خارجی تاجیکستان میگوید فعلن در سفارت این کشور در مصر بیشتر از ۱۲۰ شهروند تاجیکستان خود را نامنویس کردهاند، تا دولت آنها را به کشور بازپس آرد. در این میان آنها سه تن از زنان تاجیک نیز بودهاند. ولی این وزارت میگوید، دولت تاجیکستان وضع در مصر را آرام ارزیابی میکند و برای همین ضرورتی را برای بیرون آوردن شهروندانش نمیبند. این در حالی است، که در پنجماه قبل مقامات با نگرانی از افزایش اسلامگرایان در کشور دهها دانشجوی تاجیک را از مدارس دینی مصر به وطن بازپس آورده بودند.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»