درحالیکه آژانس بینالمللی انرژی اتمی تأیید کردهاست که پاسخ اولیه از سوی ایران به پیشنهاد محمد البرادعی ارایه شدهاست، شواهد نشانگر مخالفت ایران با انتقال اورانیم غنی شدهاست.
در بیانیهای که آژانس، روز پنجشنبه ۷ آبان (۲۹ اکتبر)صادر کردهاست آمده است که محمد البرادعی، مدیرکل آژانس پاسخ اولیه به پیشنهاد خود را از مقامات ایران دریافت کردهاست و درحال مشورت با دولت ایران و طرفهای دیگر است، با این امید که توافق بر سر این طرح به زودی حاصل شود. هرچندکه در این بیانیه اشارهای به جزئیات پاسخ ایران نشدهاست.
این درحالیاست که برخی رسانههای غربی گزارش کردهاند که ایران بخش اصلی پیشنهاد البرادعی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی را ردکردهاست.
خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک دیپلمات غربی در وین، اعلام کرد ایران با انتقال سه چهارم از اورانیم غنیشده به خارج برای غنیسازی بیشتر مخالفتکرده و درمقابل پیشنهادکرده افزایش غنیسازی را در داخل ایران و زیر نظر آژانس انجام دهد.
این خبرگزاری همچنین گزارش دادهاست که «کارل بیلت» وزیرخارجه سوئد که کشورش ریاست دورهای اتحادیه اروپا را برعهدهدارد بلافاصله پیشنهاد ایران را ردکرده و گفتهاست که این از همان حقههای قدیمی است. … پس و پیش رفتن برای گفتو گوهای بیشتر.
اما آندره نستیرینکو، سخنگوى وزارت امور خارجه روسیه، اعلام کردهاست که مسکو با دریافت رونوشت این پاسخ، آن را به دقت مطالعه خواهدکرد.
به گفته دیپلماتهای غربی، مخالفت کنونی ایران به معنای شکست کل این طرح است زیرا محور اصلی پیشنهاد محمد البرادعی انتقال اورانیم غنیشده به خارج ایران بودهاست
به گزارش بیبیسی، به گفته دیپلماتهای غربی، مخالفت کنونی ایران به معنای شکست کل این طرح است زیرا محور اصلی پیشنهاد محمد البرادعی انتقال اورانیم غنیشده به خارج ایران بودهاست.
اما درحالیکه جمهورى اسلامى ایران از پذیرفتن چارچوب این طرح سخن گفته ولى خواهان تغییرات زیادى در آن است،ایان کلى، سخنگوى وزارت امور خارجه آمریکا، با بیان اینکه تهران به این پیشنویس، پاسخ اولیه دادهاست گفته است که آمریکا همچنان منتظر پاسخ رسمى ایران است.
وى با تاکید براینکه اتحاد کاملى میان چهار طرف مذاکره با ایران – آژانس، آمریکا، روسیه و فرانسه – وجود دارد،افزودهاست که ما مىخواهیم بدانیم که ایرانىها خواهان روشن شدن چه ابهام هایى هستند.
در پیشنهاد البرادعی آمده که ایران ۷۵ درصد از ذخیره ۱۵۰۰ کیلوگرمی اورانیوم غنیشده خود را تا پایان سال جاری میلادی (پیش از ۱۱ دی) برای غنی سازی بیشتر و تبدیل به سوخت قابل استفاده در رآکتور تهران، به روسیه و از آنجا به فرانسه بفرستد.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»