مجید بهشتی/رادیو کوچه
maid@radiokoocheh.com
نمایشی سنتی کره
مجموعهای از هنرهای نمایشی سنتی کره 23 و 24 آبانماه در تالار اصلی مجموعه تئاترشهر به صحنه میرود.
این نمایش که از سوی مرکز هنرهای نمایشی سنتی کره آماده شده، ترکیبی از نمایش، موسیقی و هنرهای سنتی کره است که با یک گروه 40 نفره به صحنه میرود.
هماکنون تالار اصلی مجموعه تئاترشهر میزبان نمایش«رومولوس کبیر» به کارگردانی نادر برهانیمرند است که با پایان این نمایش در 20 آبان به مدت دو شب میزبان نمایش کره خواهدبود.
نمایش «فیروزه» در تالار اصلی تئاترشهر
بهزاد فراهانی نمایش «فیروزه» را در تالار اصلی مجموعه تئاترشهر کارگردانی میکند.
پیش از این عنوان این نمایش «ایران خانوم» بود که به «فیروزه» تغییریافت.
در این نمایش هنرمندانی چون گلچهره سجادیه، بیوک میرزایی، فهیمه رحیم نیا، شقایق فراهانی، تقی سیف جمالی، نیلوفر قاضی، سیاوش چراغیپور، مهدی میامی، عبدالله احسانی و… به ایفای نقش میپردازند.
همچنین ابراهیم اثباتی ساخت موسیقی این اثر را برعهده دارند.
در نمایش «فیروزه» مرگ به سراغ نویسنده و کارگردان میآید تا جانش را بستاند. این آزمون بین مرگ و نویسنده شامل 5 نمایشنامه است که در پاسخ به مرگ و رهایی از آن به اجرا درمیآید.
نمایش «فیروزه» قرار است از هفته اول آذرماه مهمان تالار اصلی مجموعه تئاترشهر شود.
محمود جعفری و «رومولوس کبیر»
محمود جعفری پس از چند سال دوری از صحنه تئاتر، سرانجام با بازی در نمایش «رومولوس کبیر» به صحنه بازگشت.
به گزارش روابط عمومی تئاتر معاصر، محمود جعفری بازیگر نقش «سنوی آشوری» در نمایش «رومولوس کبیر»، طنز دو لبه حاکم بر کار و حضور نادر برهانیمرند و نیز اثر فریدریش دورنمات را از دلایل حضورش در این نمایش عنوان کرد.
وی افزود: «نادر برهانیمرند، در این نمایش با تلاش بسیار توانست با وفاداری به متن، طنز خوب و قابل تاملی را ارائه کند.
وی با انتقاد از برخی شیوههای مرسوم در مدیریت تئاتر، گفت: «باید با حمایتهای مادی و معنوی از وجود پیشکسوتان در کنار جوانان برای روشن نگه داشتن چراغ تئاتر و آشنایی هر چه بیشتر مخاطبان با این هنر ارزشمند استفاده کرد.»
نمایش«رومولوس کبیر» به کارگردانی نادر برهانیمرند و بازی رحیم نوروزی، محمود جعفری، مهدی سلطانی، پیام دهکردی، سیامک صفری، سهراب سلیمی، ریما رامینفر، افسانه ماهیان و … داستان امپراطوری به نام «رومولوس» را روایت میکند که به ظاهر با تصمیمات اشتباه زمینه سرنگونی حکومت خود را فراهم میکند ولی در پایان مشخص میشود که تمامی این تصمیمات آگاهانه و از پیش تعیینشده بودهاست.
نمایش«رومولوس کبیر» تا 22 ماه جاری، ساعت 20:15 در تالا ر اصلی مجموعه تئاترشهر روی صحنه میرود.
اجرای نمایش «فیلوکتس» در پاریس
«فیلوکتس» از 14 آبانماه در تئاتر «دلا ویله» پاریس به صحنه میرود.
یک اثر از مجموعه آثار شاعر و نمایشنامهنویس آلمانی، هاینر مولر، که با توجه به تراژدی سوفوکل نوشتهشده، به کارگردانی ژان ژوردهیول و به زبان فرانسوی به نمایش درمیآید.
این اثر هاینر مولر، به گفته کارگردان آن، در واقع اقتباسی از اثر سوفوکل نیست، بلکه نگارش دوباره آن به شیوه روایی است، به گونهای که مولر اثر اصلی را پاک کرده و از نو نوشته است. در«فیلوکتس» اثری از همسرایان، خدایان و حضور ناگهانی هراکلیوس که یک پایان خوش را رقم می زند، دیده نمیشود.
هاینر مولر با نسخه سوفوکل رقابت نکرده، چراکه در نمایشنامه از شیوههای برشتی استفاده کردهاست. ترجمه این اثر مولر با همکاری کارگردان نمایش و ژان لوئیس صورت گرفتهاست. بازیگران «فیلوکتس» عبارتنداز: مارک باربه، موریس بنیکو، و مارک برمان و طراحی لباس آن برعهده مارک لامت بودهاست.
اجرای این نمایش تا 30 آبانماه ادامه خواهدداشت.
«اقتباسی از رمان برام استوکر در شمال ویرجینیا»
اقتباسی از رمان«برام استوکر» در شمال ویرجینیا به صحنه میرود.
»ناتان وینبرگر»رمان معروف«دراکولا» را مورد اقتباس قرار داده و پاتا تسیکوریش ویلی آن را در تئاتر روسلین به نمایش گذاردهاست.
این اقتباس صحنهای دراکولا که دان ایستریت ایفای نقش اصلی آن را بر عهده دارد، پیشتر در سال 2005 نیز در تئاتر روسلین و در سال کنونی در مرکز کندی به نمایش درآمده بود و اجرای فعلی از 24 مهر مجددا مهمان تئاتر روسلین شده، اما به دلیل صحنههای خشن تماشای آن تنها برای سنین بالاتر از 16 سال آزاد است. حرکات موزون «دراکولا» توسط ایرنا تسیکوریش ویلی طراحی شدهاست.
گفتنی است یک کارگاه آموزشی تمرین بدن در همین رابطه و با این نمایش 4 آبان برگزار میشود. جلسات نقد و بررسی نیز روزهای پنج شنبه و جمعه هفته جاری برپا خواهدشد.
این اثر تا 24 آبان به اجرای خود در تئاتر روسلین ادامه خواهدداد.
«تئاتر ملی بغداد»
تئاتر ملی بغداد پس از گذشت حدود شش سالونیم آغاز به کارکرد.نمایشی باعنوان»برای لذت بردن از شیرینی باید تلخی بچشی» به کارگردانی «غنیم حمید» و تهیهکنندگی «اوسام آلعباس» و با بازی بازیگران عراقی، از عید فطر به صحنه رفته است.
این نمایش اولین اثری است که پس از سقوط صدام حسین در تئاتر ملی بغداد اجرا میشود. گرچه این اثر کمدی است اما داستان آن به مردمی میپردازد که از دیرباز آرزوی فرارسیدن زمانه بهتری را در سر داشتهاند.
تئاتر 1000 نفره بغداد در زمان جنگ ایران و عراق ساخته شده و بسیاری از آثار چخوف و شکسپیر در آن به نمایش در آمدهاند. اغلب بازیگران این نمایش، بازیگران تلویزیون هستند، همچون مجید یاسین که پس از حملات سال 2003 آمریکا، از عراق گریخته اما دوباره به این کشور بازگشته است.
گفتنی است که دیدن پوستر نمایش و اجرای آن برای بسیاری از سکنه بغداد رویدادی خوشایند بوده و نوید آغاز دورهای صلحآمیز تلقی شدهاست.
منبع : تاتر ایران
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»