رادیو کوچه
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
1358 خورشیدی – «آیتاله خمینی»، «آیتاله بهشتی» را بهعنوان نخستین رییس دیوان عالی جمهوری اسلامی و «آیتاله موسوی اردبیلی» را بهعنوان نخستین دادستان کل کشور پس از انقلاب اسلامی برگزید. دیوان عالی کشور بر اساس اصل یکصد و شصتویکم به منظور نظارت بر اجرای صحیح قوانین در محاکم و ایجاد وحدت رویه قضایی و انجام مسوولیتهایی که طبق قانون به آن محول میشود بر اساس ضوابطی که رییس قوه قضاییه تعیین میکند تشکیل میشود. بر اساس اصل یکصد و شصتودوم قانون اساسی، رییس دیوان عالی کشور دادستان کل باید مجتهد عادل و آگاه به امور قضایی باشند و رییس قوهقضاییه با مشورت قضات دیوانعالی کشور آنها را برای مدت پنجسال به این سمت منصوب میکند.
1839 میلادی – «ونزوئلا» استقلال خود را اعلام کرد. ونزوئلا کشوری است در منطقه استوایی شمال آمریکای جنوبی بین دریای «کاراییب» و کشور «برزیل». نژاد مردم آن سفید و سرخ و دو رگه و زبان رایج در میان آنان اسپانیولی است. بیشتر مردم این کشور از مذهب «کاتولیک» پیروی میکنند. نوع حکومت این کشور جمهوری فدرال است. این کشور مدت سهقرن تحت سلطه اسپانیا بود. ونزوئلا در سال ۱۴۹۹ توسط «آلفونسو» به دو نیمه شد. این کشور در پانزدهم نوامبر سال ۱۹۴۵ میلادی به عضویت سازمان ملل متحد در آمد.
1514 میلادی – 22 سال پس از رسیدن «کریستوف کلمب به قاره غربی (آمریکا) و تصرف مناطقی را که به آنجا رسیده بود بهنام پادشاه اسپانیا، این دولت به فرمانداران خود در نقاط متصرفه دستور داد به بومیان (سرخپوستان) هشدار دهند که اگر مسیحی نشوند اعدام خواهند شد.
1299 خورشیدی – «احمدشاه قاجار» همراه با صدور اعلامیهای حکم ریاست الوزرایی «سید ضیاالدین طباطبایی یزدی» و سرداری سپه «رضاخان» را صادر کرد. تیپ قزاق روز پیش از آن تهران را متصرف شده بود و «فتحاله اکبر» (سپهدار رشتی) رییسالوزرا به سفارت انگلستان که این دولت خود حامی کودتا بود پناه برده بود.
1970 میلادی – در چنین روزی حکومت کشور گینه، جمهوری شد. به همین دلیل همه ساله چنین روزی در این کشور بهعنوان روز ملی گرامی داشته میشود. گینه کشوری است نیمه کوهستانی در غرب منطقه استوایی آفریقا در ساحل اقیانوس اطلس بین ساحل «عاج» و «سنگال». مساحت آن ۲۴۵۸۵۷ کیلومتر مربع است. نژاد مردم این کشور سیاه و زبان رایج میان آنان فرانسوی و محلی است. بیشتر اهالی این کشور پیرو دین اسلاماند. حکومت این کشور از نوع جمهوری و نظامی است. این کشور در سال ۱۹۵۸ از فرانسه مستقل و در دوازدهم دسامبر همان سال به عضویت سازمان ملل متحد در آمد.
——————————————–
برخی از رویدادهای دیگر
1332 خورشیدی – دستگاه قضایی ارتش برای «امیرمختارکریم پورشیرازی» ناشر روزنامه توقیف شده «شورش» تقاضای مجازات اعدام کرد. کریمپور که پس از براندازی 28 مرداد خود را پنهان کرده و دو ماه بعد دستگیر شده بود در روزنامهاش از وجود فساد میان بستگان شاه مطلب نوشته و با واژههای صریح وی را مورد اهانت قرار داده بود. 24 اسفند 1332 اعلام شد که کریم پور در زندان آتش گرفته و سوخته است.
1281 میلادی – زادروز «پروفسور دکتر محمود حسابی» ریاضیدان و فیزیکدان برجسته ایرانی در تفرش است.
1884 میلادی – طلاق بار دیگر در فرانسه قانونی شد. انقلاب فرانسه در دهه آخر قرن 18 طلاق را آزاد کرده بود که بعدن بر اثر فشار کلیسای کاتولیک دوباره ممنوع شده بود.
2005 میلادی – بازهم اکثریت اسپانیاییها نسبت به مشارکت در رایگیری بیاعتنایی کردند. در رفراندم قانون اساسی اتحادیه اروپا تنها 42 درصد اسپانیاییهای واجد شرایط رایدادن شرکت کرده بودند که آرای 17 درصدشان هم منفی بود.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»