Saturday, 18 July 2015
29 March 2023
نايب رييس كميسيون بهداشت خبر داد

«درحج تمتع ۸۰ درصد به آنفلوانزای آ مبتلا می‌شوند»

2009 November 05

ایسنا

نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با اشاره به حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نمایندگانی از مرکز بیماری‌های واگیردار در جلسه‌ی دیروز این کمیسیون، گفت: «در این جلسه یکسری اطلاعات جدید در خصوص بیماری آنفلوانزای نوع A ارایه شد و گفته شد که بر طبق آمار سازمان جهانی بهداشت ظرف دو سال آینده حدود 80 درصد به این بیماری مبتلا خواهند شد. »

حسینعلی شهریاری با بیان این‌که آمار سازمان جهانی بهداشت پیش از این اعلام کرده بود که ظرف دو سال آینده بین 22 تا 30 درصد مردم جهان به این بیماری دچار می‌شوند، گفت: شتاب این بیماری زیاد است و حالت انفجاری دارد.

به گفته‌ی وی، در این جلسه مطرح شد که موارد مثبت ثابت شده این بیماری در ایران تا هفته‌ی گذشته حدود 1600 مورد بوده و حدس زده می‌شود که حدود 250 هزار نفر در ایران به این بیماری مبتلا باشند؛ چرا که طبق گفته‌ی سازمان جهانی بهداشت هر مورد مثبت ثابت شده‌ی این بیماری را باید ضربدر 140 کرد تا میزان احتمالی موارد مثبت موجود مشخص شود.

نماینده‌ی مردم زاهدان در خانه‌ی ملت، با اشاره به تلاش‌های وزارت بهداشت جهت کاهش شدت شیوع بیماری آنفلوانزای نوع A، افزود: «وزارت بهداشت تلاش می‌کند تعداد بستری‌ها و نیز تعداد بیمارانی که به آی. سی. یو منتقل می‌شوند را کاهش دهد چرا که نسبت به هر 100 بیمار بستری شده مبتلا به این بیماری 20 درصد آنها به آی. سی. یو احتیاج پیدا می‌کنند. »

شهریاری در مورد سفارش دو میلیون واکنش این آنفلوانزا توسط ایران، گفت: «در جلسه‌ی دیروز این موضوع مطرح شد اما با توجه به این‌که میزان اثربخشی و عوارض واکسن‌های این بیماری که در دنیا استفاده می‌شود هنوز به‌طور کامل از سوی مجامع علمی اعلام نشده؛ لذا کشورهایی مثل سوئیس استفاده از این واکسن‌ها را فعلا قطع کرده است، چرا که خیلی اثربخشی ندارد و در عین حال عوارض نیز دارد. »

به گفته‌ی وی، قرار است که ایران زمانی که اثربخشی و عدم عوارض این واکسن ثابت شد آن را وارد کند.

شهریاری افزود: «مسوولان بهداشت حدس می‌زنند که در حج تمتع امثال 80 درصد افراد به این بیماری مبتلا شوند. البته مسوولان بهداشت موافق اعزام حجاج به حج تمتع امسال نبودند ولی کارگروهی در دولت تصمیم گرفته که حج امثال انجام شود. »

وی با بیان این‌که بدین ترتیب یقینا احتمال مرگ و میر نیز افزایش می‌یابد، افزود: «البته وزارت بهداشت تلاش کرده که از اعزام گروه‌های پرخطر به حج تمتع امثال جلوگیری کند. از جمله گروه‌های پرخطر زنان باردار در سه ماهه‌ی دوم و سوم بارداری هستند. »

نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، تاکید کرد: «در مورد مدارس نیز بنا شده تنها مدارسی که 15 درصد دانش‌آموزان ظرف سه روز به این بیماری مبتلا شوند و یا ظرف یک روز 30 درصد آنها مبتلا شوند تعطیل شود. »

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: