Saturday, 18 July 2015
27 September 2023

«نگرانی خانواده‌های زندانیان سیاسی زن از فاجعه انسانی در رجایی‌شهر»

2011 March 14

آن‌چه در این بخش می‌آیدانتخابی از رادیو کوچه در بین رسانه‌ها است.

منبع: بی‌بی‌سی

گروهی از خانواده‌های زندانیان سیاسی زن در بازداشت‌گاه رجایی‌شهر طی نامه‌ای به صادق لاریجانی از ناامنی، تجاوز، قتل و مسایل بهداشتی ابراز نگرانی کرده‌اند.

در این نامه که روز یک‌شنبه در سایت‌های اصلاح‌طلب کلمه و سحام نیوز منتشر شده آمده است که بیش از 10 زندانی سیاسی زن در کنار حدود 200 زندانی دیگر زن با جرایم مختلفی از قبیل قتل، قاچاق و دزدی نگه‌داری می‌شوند و همه این جمعیت تنها یک سرویس بهداشتی و یک حمام برای استفاده دارند.

این نامه می افزاید: «در چندین مورد زندانیان جوان‌تر پس از این‌که از سوی زندانیان شرور به انحا‌ مختلف مورد تجاوز قرار گرفته‌اند، از سوی آنان به قتل رسیدند.»

خانواده‌های این زندانیان نوشته‌اند که اکنون فردی در همسایگی اتاق زندانیان سیاسی نگه‌داری می‌شود که تاکنون سه زندانی را پس از تجاوز به قتل رسانده و با این وجود مسوولین زندان تاکنون اقدامی برای تامین امنیت زندانیان نکرده‌اند.

آن‌ها گفته‌اند هرگاه یکی از زندانیان سیاسی به حمام می‌رود، دو نفر دیگر باید به‌عنوان مراقب پشت در حمام باشند تا مورد حمله قرار نگیرد.

در این نامه از صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه پرسیده شده است: «آیا عزیزان ما که به جرم داشتن اندیشه‌های متفاوت محکوم به حبس و تبعید شده‌اند، در این زندان محکوم به مرگ تدریجی‌اند؟ آیا آن‌چه در بند زنان زندان رجایی‌شهر اتفاق می‌افتد، یک فاجعه انسانی نیست؟ … آیا جرم عزیزان ما بیش از اندیشیدن است؟»

شما احتمالن در تدارک گذران تعطیلات نوروزی خود هستید، ما شب‌ها و روزهایمان را با این ترس می‌گذرانیم که آیا می‌توانیم هفته بعد، دختران و زنانمان را سالم از پشت شیشه‌ها در سالن ملاقات مشاهده کنیم؟

فرشته قاضی روزنامه‌نگار و فعال حقوق بشر که خود نیز مدتی در ایران زندانی بوده می‌گوید اتهام‌های اکثر این ده زندانی «محاربه» و «ارتباط با سازمان مجاهدین خلق» بوده و حکم آن‌ها تبعید بوده و به همین دلیل به زندان رجایی شهر منتقل شده‌اند.

بسیاری از فعالان و معترضان سیاسی در ایران می‌گویند دولت ایران به دروغ آن‌ها را متهم به ارتباط با گروه‌هایی هم‌چون سازمان مجاهدین خلق می‌کند.

در قانون اساسی ایران جرم سیاسی تعریف نشده است و حکومت ایران همواره گفته است که زندانی سیاسی ندارد، بلکه این افراد زندانی «امنیتی» هستند.

فرشته قاضی می‌گوید قوه قضاییه ایران با استناد به این موضوع، اصل تفکیک زندانیان و جدا نگه‌داشتن زندانیان سیاسی را از زندانیان شرور نمی‌پذیرد.

وی که با خانواده‌های بسیاری از زندانیان رجایی شهر در تماس بوده به بی‌بی‌سی فارسی گفت که زندان رجایی‌شهر تبعیدگاه محکومان شهرهای مختلف است که زندانی عادی نیستند و این ده زندانی سیاسی زن نیز به‌عنوان تنبیه و محکومیت «مضاعف» به این بازداشت‌گاه فرستاده شده‌اند.

در پایان نامه خانواده‌های این ده زندانی خطاب به رییس قوه قضاییه گفته شده: «شما احتمالن در تدارک گذران تعطیلات نوروزی خود هستید، ما شب‌ها و روزهایمان را با این ترس می‌گذرانیم که آیا می‌توانیم هفته بعد، دختران و زنانمان را سالم از پشت شیشه‌ها در سالن ملاقات مشاهده کنیم؟»

پیش از این نیز برخی زندنیان و یا چهره‌های سیاسی به آقای لاریجانی نامه‌های سرگشاده نوشته و خواهان حفظ استقلال این قوه قضاییه و رسیدگی به نقض حقوق بنیادین زندانیان شدند.

در آبان گذشته محمد نوری‌زاد یکی از زندانیان سیاسی طی نامه‌ای به صادق لاریجانی نوشت که ماموران وزارت اطلاعات سرش را در «چاه مستراح» فروکردند تا از او «اقراری بگیرند که برحقانیت اعتراض ما خط بکشد و پایه لرزان قدرت حاکمیت را مستحکم کند.»

اما رییس قوه قضاییه تاکنون از سیاست‌های حکومت پیروی کامل کرده و چندی پیش به مخالفان سیاسی هشدار داد: «نظام اسلامی در عین رافت و صبرپیشگی، هیچ‌گاه ضربه به آرمان‌های اصیل انقلاب اسلامی، تضعیف نظام و اخلال در امنیت کشور و خدشه در حیثیت نظام را تحمل نمی‌کند.»

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , ,