Saturday, 18 July 2015
27 March 2023
یک مسوول بهداشت مالزی

«تب دنگی جان دو نفر دیگر را در مالزی گرفت»

2009 July 30

20090730_news_dangi

رئیس دپارتمان سلامت وزارت بهداشت مالزی گفت بیماری تب دنگی در هفته گذشته جان دو نفر دیگر از شهروندان این کشور را گرفته ‌است.

خبرگزاری برناما _ اسماعیل مریکان در گفتگو با خبرنگاران افزود: «یک مرد 77 ساله از ایالت صباح و یک زن 45 ساله از منطقه امپنگ، واقع در ایالت سلانگور آخرین قربانیان این بیماری درمالزی محسوب می‌شوند.»

به گفته رئیس دپارتمان سلامت وزارت بهداشت مالزی، شمار مبتلایان به بیماری دنگی در هفته گذشته (هفته 29 از سال جاری) نسبت به هفته قبل از آن 87 مورد کاهش داشته، اما نسبت به مدت مشابه سال قبل روند افزایش داشته‌است.

محمداسماعیل مریکان خاطرنشان ساخت که از ابتدای سال جاری میلادی بیست و شش هزار و 974 مورد ابتلا به بیماری دنگی در کشور گزارش‌شده که از این میزان، 66 مورد منجر به فوت بیمار شده‌است.

به گزارش خبرنگار«کوچه»، بیماری تب‌دنگی که به تب استخوان شکن نیز معروف است یک بیماری مهلک در مناطق آسیایی است که توسط جنس ماده پشه‌ای به نام «آئدس» به انسان منتقل می‌شود. پشه عامل این بیماری در مناطق گرمسیری که آب و هوای گرم و فصل‌های مرطوب همراه با بارندگی فراوان دارد، رشد و نمو می‌یابد و هر چه دمای هوا بیشتر باشد خطر شیوع این بیماری نیز بیشتر است.

از جمله علایم این بیماری سردرد، کمردرد، تب شدید به همراه لرز و در برخی موارد خارش و جوش در قسمت‌های مختلف بدن، تهوع و استفراغ و دردهای شدید عضلانی است که از جمله عوارض مهم آن کاهش تعداد پلاکت در خون بیمار می‌باشد.

از جمله علایم این بیماری سردرد، کمردرد، تب شدید به همراه لرز و در برخی موارد خارش و جوش در قسمت‌های مختلف بدن، تهوع و استفراغ و دردهای شدید عضلانی است که از جمله عوارض مهم آن کاهش تعداد پلاکت در خون بیمار می‌باشد.

تاکنون هیچ واکسنی برای این بیماری که همه‌ساله جان صدها نفر را در جهان می‌گیرد، ساخته‌نشده و بر اساس تجارب بدست‌آمده از سال‌های گذشته کودکان و سالمندان بیشتر از سایر افراد در برابر ویروس این بیماری آسیب‌پذیر بوده و بیشترین قربانیان آن‌را تشکیل‌می‌دهند. ویروس تب‌دنگی درعین‌حال یک بیماری مسری نیست.

علاوه بر مالزی، تب‌دنگی در دیگر کشورهای منطقه نیز همه ساله تعداد زیادی قربانی می‌گیرد. تعداد مبتلایان به این بیماری در سال جاری در کشورهای تایلند 19 هزار مورد، در کامبوج 15 هزار مورد، ویتنام 20 هزار مورد، میانمار 3 هزار مورد، سنگاپور سه هزار و 600 مورد بوده ضمن آنکه تعداد قربانیان آن نیز در این کشورها به ترتیب 18، 182، 21، 30، 2 مورد گزارش شده‌است.

با توجه به افزایش تعداد مبتلایان به این بیماری در مناطق استوایی و مرگ و میر ناشی از آن به‌ویژه در کشورهای جنوب شرق آسیا از قبیل مالزی، تایلند، اندونزی، ویتنام، فیلیپین و سنگاپور، سازمان بهداشت جهانی نسبت به تکرار فاجعه سال 1998 که طی آن بیش از یک‌هزار و 500 تن جان خود را از دست‌دادند، هشدار داده‌اند.

هم‌چنین براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت، شیوع تب‌دنگی که تا قبل از سال ۱۹۷۰در تعداد انگشت‌شماری از کشورها مشاهده می‌شد، اکنون در بیش از۱۰۰ کشور جهان اپیدمی شده‌است.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|