شراره سعیدی/ رادیو کوچه
قبل از اجرای برنامه امشب، تذکر مطلبی که تا قبل از این بهگمانم نیازی به توضیح بیشتر از آنچه قبلن عنوان کردم، نداشت، باید خدمتتان عرض کنم، سلسله برنامههای، «سایهای هراسان در شبستان عتیق»، که امشب قسمت چهلویکم آنرا تقدیمتان میکنم، همانگونه که مستحضر هستید تاریخ ورود افرادی بهنام آخوند از ابتدا تا به امروز است، در این رهگذر ما با تاریخ مذهبی یک کشور مذهبی، آنهم کشوری مانند ایران و ذات متدین این ملیت و همچنین دینی مانند اسلام که در تمامی بودن شخص مومن دخالت دارد و از آن مهمتر افرادی بهعنوان واسطههای مذهبی که با مجوز دینی توانستهاند در خصوصیترین مسایل دینداران نفوذ نموده و در موارد بسیاری خود را صالحتر به مصلحت اشخاص بقبولانند، روبهرو هستیم.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
برای بررسی این تاریخچه نیاز بود تا آنگون این گفتار تنظیم شود تا حتا سختگیرترین شنوندگان برنامهها نیز با رضایت و بدون یافتن مغلطه و ابهام در جهتگیری، آن را پیگیری نمایند، من سعی کردم تا بدون در نظر داشتن نظرات شخصیم و بدون هیچ استدلالی، تنها تاریخچه و نحوه حرکت آهسته آنان را دنبال نمایم و دقیقن ادعا میکنم که در تمامی این برنامه کلمهای تحریف نشده است.
برای انجام این مقصود نیاز بود تا از منابع بسیاری که حتمن به سهولت قابل دستیابی باشد و ضمنن یادآوری مطالبی که تنها پس از چیدمان پیش هم معنای خاصی مییابد را بیابم، تنها اولیتم برای ساختن این برنامهها یادآوری، تذکر و احیانن آگاهسازی آن گروههایی است که 32 سال انقلاب را منفک از تاریخچه حضور این افراد در قبل از انقلاب و هرکدام از اتفاقات پس از انقلاب را جدا از هم مینگرند.
برای یادآوری عرض میکنم که من نه تاریخنگارم و نه ادعای پژوهشگری در حوزه تاریخ را دارم، تنها دغدغه، چیدمان صحیح و بعضن فراموششده این پازل فراموش شده است و نکته قابل تامل آنکه مطالب این برنامهها، قصه، شعر، مقاله علمی، هنری و سیاسی … نبوده و تنها مروری است بر تاریخ ورود آخوندها به ایران از ابتدا تا اکنون با استفاده از صدها منبع گوناگون و قابل استناد، و مطالبی مخصوص شنوندگان رادیو بدون ارجاع به منابع مجعول و مجهول، و ضمنن اینگونه برنامهسازی را عرفن جمعآوری اطلاعات به نیت نیل به هدفی مشخص میگویند و مطمئنن ادعایی در مورد نقد و مصادره این حوادث تاریخی نداشتهام و نکته آخر آنکه اگر شنوندگان این سلسله برنامهها پس از جستوجوی اینترنتی نتوانستند منبع مطلبی را بیابند( از آنجا که ذکر منابع متعدد چیده شده، امکانپذیر نیست و فضا و وقت بسیاری میطلبد) میتوانند به راحتی پیام گذاشته و آدرس منابع را دریافت نمایند .
و اما ادامه مبحث گذشته و مجلس ششم، همانگونه که در برنامه قبلی گفته شد، نمایندگان مجلس ششم نامهای به آقای خامنهای فرستادند، در هنگامه انتخابات مجلس هفتم، شورای نگهبان با اعمال آنچه که نظارت استصوابی میخواند، حدود نیمی از کاندیداها را به بهانه آنکه التزام عملی به اسلام نداشتهاند یا التزام آنان، برای مجلس شورای نگهبان اثبات نشده است، رد صلاحیت کرد. در میان رد صلاحیتشدگان، عده کثیری از نمایندگان اصلاحطلب مجلس ششم قرار داشتند. 139 نماینده، در اعتراض به رد صلاحیتها در مجلس شورای اسلامی تحصن کردند و نهایتن، با بیاثر ماندن اعتراضات و برگزاری انتخابات مجلس هفتم، استعفا دادند.
«علی خامنهای»، 3 سال بعد، در دیدار با نمایندگان دوره هفتم مجلس شورای اسلامی، دیدگاه خود را پیرامون مسایل دوره ششم مجلس شورای اسلامی، چنین بیان داشتند: «شرایطی که قبل از پدیدآمدن این مجلس به وسیله بعضی اشخاصی که از روی غفلت، کارهایی انجام میدادند بهوجود آمده بود، رفتن به سمت تحریم انتخابات، رفتن به سمت استعفای نمایندگان، اعتصاب در مجلس، مقابله مجلس، چیزهای بد و عجیبی بود و صدای عمومی مجلس، با خیلی از مبانی و اصول نظام مغایرت داشت. در یک چنین فضایی، این مجلس رویید».
وی، بدون اشاره به رد صلاحیتها، گفت: «کسانی هستند که با هماهنگی دولت و مجلس مخالفاند. از اول هم همینطور شعار دادند که اینها یکدست کردند، با این که کسی در این یکدستی تاثیری نداشت. ملت این کار را کرده بود و اینطور انتخاب کرده بود، رییسجمهور را آنطور، نمایندگان را هم اینطور.
سالها بعد، پس از دستگیری «عبدالمالک ریگی»، «حیدر مصلحی» وزیر اطلاعات ایران اعلام کرد که بنا به اعترافات ریگی 70 درصد مناقشات و مصوبات مجلس در دوره ششم با خط دهی افرادی که او آنها را «منافقین» خواند بوده است. در اینجا باید برای ربط مسایل کنونی ایران به چند مورد اساسی و مهم اشاره کرد، ابتدا باید اطلاعاتی در مورد «آیتاله مصباح یزدی» و انجمن حجتیه بهدست آورده و سپس به اتفاقات بعدی و اثرگذار ایران تاکنون پرداخت. محمد تقی مصباح یزدی بنیانگذار و مدیر موسسه آموزشی و پژوهشی «امام خمینی»، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، عضو مجلس خبرگان رهبری، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، رییس شورای عالی مجمع جهانی اهلبیت و یکی از اساتید حوزه علمیه قم است، از مواردی که باعث شهرت مصباح یزدی شده، مطرحشدن وی بهعنوان صادرکننده فتوای قتل در جریان جنجالبرانگیز قتلهای زنجیرهای است.
از مواردی که باعث شهرت مصباح یزدی شده، مطرحشدن وی بهعنوان صادرکننده فتوای قتل در جریان جنجالبرانگیز قتلهای زنجیرهای است
گفته میشود که «احمد عبدالهمحمدسامبی» رییسجمهوری فعلی کشور آفریقایی و 800 هزار نفره کومور از شاگردان او بوده و گفته میشود که «محمود احمدینژاد» رییسجمهوری ایران نیز از پیروان اوست. او در سال 1369 به عنوان نماینده مجلس خبرگان از استان خوزستان در دومین دوره مجلس خبرگان رهبری و در دورههای بعد نیز از تهران به نمایندگی مجلس خبرگان برگزیده شد.
سههفته پیش از انتخابات مجلس ششم، در بهمن 1378، کاریکاتوری موسوم به «استاد تمساح» که طرفداران مصباح یزدی بهخاطر شباهت کلمه «مصباح» با «تمساح»، آن را اهانت به او دانستند، توسط نیکآهنگ کوثر در یکی از روزنامههای کثیرالانتشار به چاپ رسید که در همین زمان گروهی از افراد وابسته به موسسه آیتاله مصباح یزدی، در مسجد اعظم قم دست به تحصن زدند.
آنان که خود را جمعی از طلاب و فضلای قم مینامیدند، از چهاردهم بهمن ماه تا شامگاه شانزدهم بهمن به تحصن خود ادامه دادند. گفته میشد نهایتن این تحصن با نقل پیام شفاهی رهبر ایران توسط «آیتاله مشکینی»، پایان مییابد. معترضان روز پنجشنبه ابتدا در مسجد فیضیه تجمع کرده و در یک راهپیمایی تا مسجد «اعظم»، تحصن خود را آغاز کردند. آنان طی بیانیهای تاکید داشتند که: «تحصن ما آرام و بدون تشنج است و در صورت دستور مقام معظم رهبری و یا مراجع عظام، تحصن را لغو خواهیم کرد». متحصنان دارای کارت مخصوص و سازماندهی منظم، ستاد اطلاع رسانی، واحد تبلیغات و تدارکات بوده و امکانات لازم برای اقامت آنان در مسجد از قبل مهیا شده بود. متحصنین همچنین خواستار عزل و محاکمه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بودند که بعد از دستگیری «نیکآهنگ کوثر»، با پیام سید علی خامنهای این تحصن پایان یافت.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»