کشف صدها استخوان انسانی در صحرای مصر، باستان شناسان را بر آن داشت که احتمالا این اجساد متعلق به ارتش افسانهای کمبوجیه است که گفته میشود در سال 525 پیش از میلاد دچار توفان شن شده و از بین رفتهاست.
به گزارش CHN (خبرگزاری میراث فرهنگی)، بر پایه بررسیهای محققان ایتالیایی با کشف این حقیقت یکی از رازهای باستانی حل شدهاست.
پیدا شدن تسلیحات برنزی، بند نقرهای گوشواره و صدها استخوان انسان در نواحی وسیع بیابان خشن مصر سرانجام این امید را به وجود آوردهاست تا تلاشها برای یافتن ارتش گمشده کمبوجیه دوم که از ایران به مصرلشکرکشی کردهبود به نتیجه رسد .
«داریو دل بوفالو» عضو هیئت علمی دانشگاه لسه ایتالیا در اینباره میگوید:«ما برای اولین بار شواهد باستانی در این مورد را از یک داستان نقلشده از هرودوت، مورخ یونانیبه دست آوردیم.»
بنابر گزارش هرودوت، کمبوجیه پسر کورش پس از مخالفت روحانیان مصر از به رسمیت شناختن ادعای وی بر این کشور 50 هزار سرباز برای حمله به سیوا و نابودی معبد آمون روانه مصر کرد .
ارتش کمبوجیه که برای اشغال مصر که همواره مهمترین مرکزتمدن بشری بود، راهی این کشورشدهبود ولی پس از هفت روز پیادهروی در بیابان به یک آبادی که بنابر باور مورخان آبادی «الخرجه» بودهاست رسید، اما پس از آن هرگز اثری از این ارتش پیدا نشد.
از قرن 19 میلادی، باستانشناسان زیادی برای کشف راز چندهزار ساله ارتش گمشده کمبوجیه دوم به کاوش در مسیرهای کاروانها در هزاران سال پیش پرداختهاند و تا بهحال موفق به کشف هیچ اثری از آن ارتش نشده بودند.
اما دو برادر باستانشناس ایتالیایی با بررسی نقشههای قدیمی به این نتیجه رسیدند که ارتش کمبوجیه دوم در هزاران سال پیش از مسیرهای متداول استفاده نکردهاست. به همین دلیل، آنها به کاوش در صحرای «ساهارا» پرداختند.
ویدئوی مربوطه را از اینجا ببینید.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»