نخستوزیر استرالیا از صدها هزارنفر، از جمله مهاجران بریتانیایی که در کودکی در این کشور مورد سواستفاده و یا بی توجهی قرارگرفتند، عذرخواهی کرد.
«کوین راد»،عنوان کردهاست که برای رنجی که این کودکان و خانوادههای شان کشیدند عمیقن متاسف است.
به گزارش بیبیسی، او همچنین ابراز امیدواریکردهاست که این عذرخواهی درد آنها را تکسین دهد و نقطه عطفی در تاریخ استرالیا باشد.
حدود پانصدهزار کودک در سالهای 1930 تا 1970 میلادی در پرورشگاهها و یتیمخانههای این کشور مورد سواستفاده و بیتوجهی قرارگرفتند.
وی که در مراسمی که روز یکشنبه، 15 نوامبر با حضور بیش از هزارنفر در پارلمان استرالیا در کانبرا، پایتخت این کشور برگزارشد، سخن میگفت همچنین از مهاجران خردسال بریتانیایی که اغلب بدون رضایت والدین شان از بریتانیا به استرالیا برده شدند، عذرخواهی کرد.
راد در این مراسم گفت که بابت تراژدی کودکی گمشده متاسف است و افزودهاست:«ما متاسفیم برای کودکانی که از خانوادهشان جدا شدند و به موسسههایی منتقل شدند که اغلب از آنها سوءاستفاده میشدهاست. متاسفیم برای رنجهای بدنی، کمبودهای احساسی و فقدان سرد عشق، لطافت و مراقبت.»
راد گفت که دولت استرالیا تلاش میکند که چنین تراژدیای بار دیگر تکرار نشود.
اظهارات کوین راد در این مراسم با تشویق مکرر حضار همراه بود و عدهای نیز به گریه افتادهبودند.
در این مراسم صدها نفر از کسانی حضور داشتند که در کودکیشان به اجبار به استرالیا مهاجرت کرده بودند.
کوین راد روز یکشنبه دولت بریتانیا اعلام کرد که نخستوزیر این کشور سال آینده برای مهاجرت اجباری کودکان عذرخواهی خواهدکرد.
چهلسال پیش دولت بریتانیا براساس «برنامه کودکان مهاجر» کودکان فقیر را به منظور دستیابی به «زندگی بهتر» به استرالیا، کانادا و کشورهای دیگر که به طورعموم مستعمرههای سابق بریتانیا بودند، میفرستاد.
به بسیاری از کودکانی که به اجبار به کشورهای دیگر فرستاده میشدند، گفته میشد که پدر و مادرهاشان مردهاند.
بسیاری از پدر و مادرها نمیدانستند که فرزندشان که حتی بعضی از آنها سنشان بیشتر از سهسال نبود، به استرالیا فرستاده شدند.
در بسیاری از موارد این کودکان فقط برای کار در مزرعه تعلیم میدیدند و بیرحمانه موردتنبیه بدنی و روحی و آزار جنسی قرار میگرفتند.
مارگرت همفریز، موسس «بنیاد کودکان مهاجر» که برای حضور در مراسم عذرخواهی کوین راد از بریتانیا به کانبرا سفر کردهاست، گفتهاست: «این بنیاد بیش از 20 سال است تلاش میکند این واقعه در این درجه شناختهشود. البته (این واقعه) برای کودکان مهاجر به معنی از دستدادن زندگی و خانوادهشان بودهاست.»
بنا بر آمار این بنیاد در سالهای پس از جنگ جهانی دوم حدود هفت هزار کودک بریتانیایی به استرالیا و 1300 نفر به نیوزلند، کانادا و رودزیا (زیمبابوه فعلی) فرستاده شدند.
این بنیاد میگوید که در چهارصدسال گذشته در مجموع حدود 130 هزار کودک بریتانیایی بالاجبار از این کشور مهاجرت کردهاند.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»