با دستور امیر کویت،
«وزیر دفاع کویت، نخست وزیر جدید این کشور شد»
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
خبر / رادیو کوچه
روز چهارشنبه، 30 نوامبر، امیر کویت، شیخ جابرمبارک احمدالصباح، وزیر دفاع این کشور را به عنوان نخست وزیر جدید کویت منصوب کرده است.
تلویزیون دولتی کویت گفت شیخ جابر، جانشین شیخ ناصرمحمد احمدجابرالصباح میشود که روز دوشنبه، 28 نوامبر، استعفا داد.
در ماههای اخیر، انتشار گزارشهایی در مورد فساد مالی برخی مقامهای دولتی و نمایندگان مجلس باعث خشم مردم شده است.
فشار بر نخست وزیر سابق کویت در روزهای اخیر و پس از اتهامات مبنی بر اینکه ۱۵ عضو مجلس رشوه دریافت کردهاند تا از دولت حمایت کنند، افزایش یافته بود.
………………………………………………
آلمان، فرانسه و هلند سفیران خود را فراخواندند،
«بریتانیا دستور تعطیلی فوری سفارت ایران را صادر کرد»
خبر / رادیو کوچه
ویلیام هیگ، وزیر خارجه بریتانیا، روز چهارشنبه، 30 نوامبر، در پارلمان این کشور اظهار داشت که دستور تعطیلی فوری سفارت جمهوری اسلانی در بریتانیا صادر شده و به کارمندان این سفارتخانه ۴۸ ساعت فرصت داده شده که خاک بریتانیا را ترک کنند.
آقای هیگ که برای توضیح درباره واکنش بریتانیا به حمله به سفارت این کشور در تهران در پارلمان بریتانیا حاضر شده بود گفت که تمام دیپلماتهای بریتانیا از ایران خارج شدهاند. او دلیل این تصمیم را اطمینان یافتن از تامین امنیت این کارکنان خواند.
آقای هیگ تصریح کرد که سفارت بریتانیا در ایران تعطیل شده است و گفت اگر بریتانیا قادر به کار کردن در ایران نباشد سفارت ایران در لندن نیز باید «کاملن تعطیل» شود.
با وجود این وزیر خارجه بریتانیا گفت که تعطیلی سفارتخانه به معنای قطع کامل روابط نیست بلکه «کاهش سطح رابطه» میان دو کشور است.
آقای هیگ از واکنش «با تاخیر» مقامهای جمهوری اسلامی برای توقف حمله به ساختمان سفارتخانه و مجتمع مسکونی قلهک نیز انتقاد کرد.
وزیر خارجه بریتانیا گفت: «ایران کشوری است که در آن رهبران مخالفان در بازداشت خانگی هستند، بیش از ۵۰۰ نفر در سال جاری اعدام شدهاند و اعتراضهای واقعی در آن بیرحمانه سرکوب میشود… این که مقامهای ایرانی نتوانند از سفارتخانه ما محافظت کنند یا این که این حملات بدون درجاتی از رضایت در داخل رژیم ایران انجام شده باشد، سادهانگارانه است.»
آقای هیگ گفت با وجود تعطیلی سفارتخانه بریتانیا در تهران دولت این کشور در آینده، هر گاه که مناسب و معنادار باشد، چه در قالب گروه 1+5 و چه در سازمانهای بینالمللی، با دولت جمهوری اسلامی گفتوگو خواهد کرد. او گفت که دولت آمریکا هم مایل است با ایران گفتوگو کند در حالی که در ایران سفارتخانه ندارد.
همچنین در پی حمله به سفارت بریتانیا در تهران دولتهای آلمان، هلند و فرانسه سفیران خود در ایران را برای «رایزنی» درباره حمله «غیر قابل قبول» به سفارت بریتانیا فراخواندهاند.
نیکلا سارکوزی، رییس جمهوری فرانسه حمله به سفارت بریتانیا در ایران را «مفتضحانه» خواند و آن را به شدت محکوم کرد.
لازم به یادآوری است روز چهارشنبه وزارت خارجه نروژ اعلام کرد که به دلیل نگرانی از ناامنی در ایران، سفارت خود در تهران را به طور موقت تعطیل میکند.
براساس گزارشها، تصمیم به بستن سفارتخانه نروژ در تهران روز گذشته و در پی حمله به سفارت بریتانیا به اجرا گذاشته شد اما کارکنان سفارتخانه همچنان در تهران حضور دارند و از محل دیگری به کار میپردازند.
وزرای خارجه سوئد و دانمارک نیز حمله به سفارت بریتانیا در تهران را به شدت محکوم کردند.
وزارت خارجه سوئد و ایتالیا، سفیران جمهوری اسلامی در استکهلم و رم را فرا خوانده و دانمارک نیز مراتب اعتراض شدید خود را به سفارت جمهوری اسلامی در کپنهاگ اعلام کرده است.
بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، نیز مراتب ناخرسندی خود را از حادثه حمله به سفارت بریتانیا در تهران ابراز داشت و از مقامهای جمهوری اسلامی خواست تا این موضوع را مورد بررسی قرار دهند و به تمهیدات لازم برای جلوگیری از تکرار اینگونه حملات به سفارتخانه بریتانیا و اماکن دیپلماتیک سایر کشورها در ایران دست بزنند.
گفتنی است خالد عزیزی، دبیر کل حزب دمکرات کردستان، نیز با انتشار اطلاعیهای حمله به سفارت بریتانیا را که مسوول آن را مسوولان جمهوری اسلامی دانسته محکوم کرده است.
………………………………………………
رییس مجلس شورای اسلامی:
«برکناری وزیر اقتصاد کمهزینهترین راه برای بحران اختلاس است»
خبر / رادیو کوچه
رییس مجلس شورای اسلامی، روز چهارشنبه، 30 نوامبر، در مصاحبهای با خبرنگاران عنوان کرد که در جلسه سران قوا درباره چگونگی رسیدگی به پرونده فساد مالی، یکی از نظرات مطرح شده برکناری وزیر اقتصاد بود که افکار عمومی آن را میپذیرفت.
به گزارش خبرآنلاین، علی لاریجانی، گفت: «خود این سه هزار میلیارد یک شوک بزرگ بود. اگر دولت میپذیرفت که وزیر اقتصاد را برکنار کند هزینه کمتر میشد.»
او روشن نکرده است که پیشنهاد برکناری وزیر اقتصاد توسط کدام یک از سران قوا مطرح شده است.
رییس جمهوری، رییس مجلس و رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی در جلساتی که گاه با پوشش خبری برگزار میشود، مسایل حکومتی را بررسی و در مورد آنها تصمیمگیری میکنند.
آقای لاریجانی در مورد استیضاح وزیر اقتصاد در مجلس گفت: «هزینههای استیضاح یک چالش جدید ایجاد کرده بود. لذا سبک و سنگین کردیم و دیدیم میشود این هزینهها را زیاد نکرد. وزیر اقتصاد هم آمد و گفت که اگر قصوری شده من عذر میخواهم.»
استیضاح آقای حسینی به ماجرای اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی از شبکه بانکی ارتباط داشت و نمایندگان استیضاحکننده، وزیر دارایی را به کوتاهی در شناسایی و پیشگیری از این اختلاس متهم کرده بودند.
به گفته مقامات قضایی، پرونده این ماجرا در حال حاضر در دست بررسی است و دادستان کل کشور و مسوول پیگیری این پرونده، گزارشهایی را از نحوه پیشرفت کار ارایه کرده هر چند به دستور آیتاله خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، رسانههای همگانی از پیگیری و انتشار گزارشهای مستقل در این زمینه منع شدهاند.
………………………………………………
در نشست روز پنجشنبه، 1 دسامبر در بروکسل،
«ایران و سوریه، موضوعات اجلاس وزاری خارجه اتحادیه اروپا»
خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای خارجی و به نقل از محافل دیپلماتیک، جمهوری اسلامی در آستانه اعمال بزرگترین تحریمها از زمان انقلاب اسلامی تاکنون قرار دارد.
کشورهای آلمان، بریتانیا و فرانسه از شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا خواستهاند تا در نشست روز پنجشنبه، 1 دسامبر، خود در بروکسل، پایتخت بلژیک، واردات نفت ایران را به اروپا منع کنند و در کنار آن تحریمهای شدید سیاسی و اقتصادی تازهای را علیه جمهوری اسلامی به تصویب برسانند.
گفته شده است که این تحریمها در واکنش به برنامههای هستهای ایران و بحران اخیر بین بریتانیا و جمهوری اسلامی است.
تصمیم در باره سوریه نیز از دیگر موضوعاتی است که وزراری خارجه کشوهای اروپایی قرار است بر سر آن تبادل نظر کنند.
بر اساس گزارشها، بیشتر کشورهای عضو اتحادیه اروپا انتظار دارند که شورای وزیران خارجه این کشورها در ابراز همدردی و همبستگی با بریتانیا، ایران را بیش از پیش مورد انزوای سیاسی قرار دهند.
گفته شده است که به دنبال حمله به سفارت بریتانیا در تهران، بریتانیا خواهان اعمال تحریمهای بیشتر بر بخش انرژی ایران است.
به نقل از منابع دیپلماتیک گفته شده است که اعمال نهایی برخی از تحریمهای عمده نظیر نفت ایران، به جلسه سران اتحادیه که قرار است روز ۹ دسامبر صورت گیرد، موکول خواهد شد.
………………………………………………
جهت اعلام اقدامات برای بازگشت به ایران،
«تماس تلفنی وزیر خارجه ایران با کاردار سفارت در لندن»
خبر / رادیو کوچه
به گزارش رادیو و تلویزیون دولتی جمهوری اسلامی، علیاکبر صالحی، وزیر خارجه، در تماس با کاردار سفارت جمهوری اسلامی در لندن اقداماتی را که برای بازگشت تمامی کارکنان سفارت و خانوادههایشان به ایران انجام گرفته به اطلاع او رساند.
روز گذشته وزیر امور خارجه بریتانیا اعلام کرد که در واکنش به ورود شماری از تظاهرکنندگان به مراکز سفارتخانه این کشور در تهران، اعضای سفارتخانه بریتانیا را از ایران خارج کرده و به کارکنان سفارت جمهوری اسلامی هم چهل و هشت ساعت فرصت داده تا خاک بریتانیا را ترک کنند.
وزیر خارجه بریتانیا گفت که آشکار است تجمع تظاهرکنندگان خودجوش نبوده بلکه آنان توسط تشکیلات حکومتی در جمهوری اسلامی سازمان یافته بودند و با برنامه قبلی به سفارت حمله کردند.
………………………………………………
برای اولین بار مطرح شد،
«سنای آمریکا در آستانه تحریم بانک مرکزی ایران»
خبر / رادیو کوچه
شامگاه چهارشنبه، 29 نوامبر، مجلس سنای آمریکا برای اولینبار متممی را در چارچوب لایحه بودجه نظامی ایالات متحده بررسی کرده که بانک مرکزی جمهوری اسلامی و خریداران نفت این کشور را تحریم میکند.
کمیته روابط امور خارجه مجلس نمایندگان آمریکا حدود دو هفته پیش، طرحی را برای تحریم بانک مرکزی تصویب کرد که اکثر اعضای این مجلس، از آن حمایت میکنند.
دولت باراک اوباما بانک مرکزی ایران را یک نگرانی جدی در زمینه «پولشویی» اعلام اما برخلاف بریتانیا، از تحریم بانک مرکزی خودداری کرده است.
گزارشها حاکیست که دولت باراک اوباما نگران آن است که تحریم فوری بانک مرکزی جمهوری اسلامی که اکثر اعضای کنگره از هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه خواهان آن هستند، بهای نفت را افزایش دهد و اقتصاد جهان را متزلزلتر کند.
انتظار می رود که این متمم تا روز جمعه این هفته به تصویب مجلس سنا برسد و به احتمال زیاد پس از تصویب نهایی طرح مشابهی در مجلس نمایندگان، در سال ۲۰۱۲ میلادی به اجرا گذاشته شود.
………………………………………………
پس گذراندن 35 ماه حبس،
«آزادی موقت مددی عضو سندیکای کارگران شرکت واحد»
خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای حقوق بشری، ابراهیم مددی، نایب رییس هیت مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، صبج روز چهارشنبه، 30 نوامبر، و پس از سپری کردن سی و پنج ماه حبس، بهطور موقت از زندان آزاد شد.
به گزارش کمیته دانشجویی دفاع از زندانیان سیاسی، آقای مددی که از هفتم دی سال 1387 و به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی» و با محکومیت سه و نیم ساله روانه زندان شده بود، ظهر امروز و با اعطای مرخصی کوتاه مدت از زندان آزاد شد.
این نخستین مرخصی آقای مددی طی سی و پنج ماه گذشته بوده و با توجه به پایان محکومیت این زندانی عقیدتی در اواسط فصل بهار سال آینده، در صورت تمدید این مرخصی توسط مقامات قضایی وی میتواند باقیمانده دوران محکومیت خود را بیرون از زندان سپری کند.
………………………………………………
در پی افزایش بحران در اروپا و آمریکا،
«اقدام شش بانک مرکزی برای کمک به بحران مالی»
خبر / رادیو کوچه
روز پنجشنبه، 1 دسامبر، بنا به گزارش رسانههای خارجی، شش بانک مرکزی متعلق به اقتصادهای قدرتمند جهان در تصمیمی هماهنگ شده دست به اقدامی زدهاند که دسترسی به اعتبار مالی برای تجار و مردم عادی را آسانتر خواهد کرد.
به گزارش الجزیره، بانک مرکزی اروپا، آمریکا، بریتانیا، کانادا، ژاپن و سوییس شش بانکی هستند که در این برنامه شرکت داشتهاند.
بر اساس این تصمیم، بانکهای تجاری میتوانند دلار آمریکا را به نرخی ارزانتر خریداری کنند.
این تصمیم از روز ۵ دسامبر به اجرا گذاشته خواهد شد.
از سویی دیگر و همزمان با این تصمیم بازارهای آسیایی در قبال این تصمیم واکنش مثبت نشان دادند.
………………………………………………
همزمان با حضور معاون رییس جمهوری آمریکا در بغداد،
«هفده کشته در دو حمله انتحاری در شمال شرق عراق»
خبر / رادیو کوچه
به گفته مقامات پلیس عراق، روز پنجشنبه، 1 دسامبر، بر اثر دو حمله جداگانه در استان شمال شرقی عراق، دیاله، دستکم 17 تن کشته و بیش از 20 نفر مجروح شدهاند.
به گزارش الجزیره، یک اتومبیل بمبگذاری شده در شهر الخالص، منفجر شد که در اثر آن، دستکم 10 تن کشته و بیش از بیستودونفر دیگر زخمی شدند.
الخالص، یکی از شهرهای شیعهنشین عراق و در 80 کیلومتری بغداد واقع شده است.
به گفته پلیس محلی، همچنین در منطقه بهریز یک فرد مسلح با حمله به منزل یک مقام مخالف گروه القاعده باعث کشته شدن هفت تن شده است.
خبر این دو حادثه در حالی گزارش میشود که جو بایدن، معاون رییس جمهوری آمریکا، برای دیدار از عراق به این کشور سفر کرده است.
………………………………………………
با قرار کفالت صورت گرفت،
«آزادی همسر علی نجاتی، فعال کارگری زندانی»
خبر / رادیو کوچه
بر اساس گزارشهای منتشر شده در رسانههای فعالان کارگری، شهناز نجاتی، همسر علی نجاتی فعال کارگری زندانی و عضو هیت مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفتتپه که روز یکشنبه، 27 نوامبر، توسط ماموران نیروی انتظامی بازداشت شده بود، از زندان آزاد شده است.
بنا به گزارش منابع کارگری، شهناز نجاتی، همسر این کارگر زندانی ظهر روز دوشنبه پس از یک روز بازداشت با قرار کفالت آزاد شد.
همچنین لازم به اشاره است علی نجاتی در وضعیت نامناسب جسمانی بهسر میبرد.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»