فایل صوتی را از اینجا بشنوید
با تودیع قرار وثیقه صورت گرفت،
«آزادی فرزدی رییس شاخه آذربایجان نهضت آزادی»
خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای مخالف دولت جمهوری اسلامی، روز پنجشنبه، 8 دسامبر، غفار فرزدی، فعال سیاسی و رییس شاخه آذربایجان نهضت آزادی از زندان آزاد شده است.
به گزارش میزان خبر، غفار فرزدی که سوم آذر ماه توسط اداره اطلاعات بازداشت شده بود، با قرار وثیقه آزاد شد.
این بازداشت در رابطه با نامه ۱۴۳ امضایی فعالان سیاسی به رییس جمهوری پیشین ایران صورت گرفته بود.
گفتنی است محمد توسلی از دیگر امضاکنندگان این نامه همچنان در زندان به سر میبرد و از وضعیت وی گزارشی منتشر نشده است.
……………………………………………..
سه روز پس از سرنگون شدن هواپیما،
«نمایش هواپیمای تجسسی آمریکا در تلویزیون ایران»
خبر / رادیو کوچه
صدا و سیمای جمهوری اسلامی، شامگاه پنجشنبه، 8 دسامبر، تصاویری از یک هواپیمای تجسسی بدون سرنشین آمریکایی را پخش کرد که بر اساس اعلام نیروهای مسلح این کشور سهروز پیش در مرز شرقی ایران سرنگون شده است.
همچنین مقامهای نظامی جمهوری اسامی تاکید کردند که این هوایپما را با کمترین خسارت وارده در اختیار گرفتهاند.
به گزارش اسوشیتدپرس، از سویی دیگر یک مقام پیشین آمریکایی در گفتوگو با تایید این خبر اعلام کرد که هواپیمای سقوط کرده همان هواپیمای «RQ-170 سنتینل» است که در تلویزیون ایران نشان داده شده است.
با این حال مقامهای آمریکایی بهصراحت این مسئله را که هواپیمای تجسسی آنها توسط جمهوری اسلامی و با تجهیزات الکترونیکی، سایبری یا سایر ابزارها فرود آورده شده رد میکنند.
……………………………………………..
رییس جمهوری فرانسه:
«بحران اقتصادی در حزوه یورو به بدترین وضعیت خود رسید»
خبر / رادیو کوچه
شامگاه پنجشنبه، 8 دسامبر، رهبران کشورهای اروپایی در بروکسل، پایتخت بلژیک، برای یافتن راهی به منظور نجات واحد پول یورو، نشست طولانی مدتی را برگزار کردهاند.
در این نشست فرانسه و آلمان طرحی را برای سختتر کردن قوانین مربوط به تدوین بودجههای ملی کشورها ارایه کردهاند و بر اساس اعلام مقامات رسمی، توافق بر سر رئوس کلی این طرح به دست آمده است، اما جزییات طرح هنوز در دست بررسی است.
اندکی پیش از آغاز این نشست، نیکلا سارکوزی، رییس جمهوری فرانسه هشدار داد که خطر از هم پاشیدن اتحادیه اروپا هیچوقت تا این حد جدی نبوده است.
او گفت که هیچ فرصت دیگری برای رسیدن به راه حل وجود ندارد.
رییس جمهوری فرانسه میگوید تلاشها برای نجات یورو بر معامله میان ۱۷ کشوری که از این پول واحد استفاده میکنند تمرکز خواهد یافت.
نیکلا سارکوزی پس از گفتوگوهایی که در تمام طول شب در بروکسل ادامه داشت گفت که بلوک کشورهای حوزه یورو ضربالاجلی تا ماه مارس برای بهبود تصویب یک پیمان میان دولتی تعیین کردهاند.
صدراعظم آلمان هم تایید کرد که واحد پول یورو، اعتبار خود را از دست داده است.
فرانسه و آلمان خواستار آن بودند که کلیه ۲۷ کشور عضو از تغییرات در این پیمان حمایت کنند؛ تغییراتی که شامل مقررات سخت بودجه برای حل بحران بدهی میشد.
اما بریتانیا خواستار امتیازاتی بود که برلین و پاریس نپذیرفتند.
……………………………………………..
به دلیل تجاوز آمریکا به حریم هوایی ایران،
«احضار سفیر سوییس در تهران به وزارت خارجه ایران»
خبر / رادیو کوچه
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز پنجشنبه، 8 دسامبر، سفیر سوییس در تهران را به عنوان حافظ منافع ایالات متحده در ایران، احضار کرده است.
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، علت احضار سفیر سوییس را اعتراض «بسیار شدید به تجاوز یک فروند هواپیمای جاسوسی آمریکا به عمق حریم هوایی» ایران اعلام کرده است.
وزارت خارجه با ارایه یادداشت کتبی به سفیر سوییس خواستار «توضیحات فوری و اقدامات جبرانی دولت آمریکا» در این زمینه شده است.
این در حالی است که صدا و سیمای جمهوری اسلامی شامگاه پنجشنبه، هواپیمای تجسسی آمریکا را که در نواحی مرزی شرق ایران سرنگون شده به نمایش گذاشت.
……………………………………………..
برای دومین سال پیاپی،
«ایران، بزرگترین زندان روزنامهنگاران در جهان»
خبر / رادیو کوچه
کمیته حمایت از روزنامهنگاران در تازهترین گزارش خود که روز پنجشنبه، 8 دسامبر، منتشر شد، ایران را «بزرگترین زندان روزنامهنگاران در جهان» توصیف کرده است.
در این گزارش همچنین آمده است که شمار روزنامهنگاران زندانی در جهان به بالاترین حد خود طی پانزده سال گذشته رسیده است.
بنا به این گزارش در حال حاضر 179 روزنامهنگار در کشورهای مختلف زندانیاند که 34 نفر بیشتر از آمار سال گذشته است.
به نوشتهی این سازمان غیردولتی مستقر در نیویورک، ایران با ۴۲ روزنامهنگار زندانی، برای دومین سال پیاپی در مقام اول این فهرست قرار دارد و پس از آن، کشورهای اریتره، چین، میانمار و ویتنام هستند.
……………………………………………..
به دلیل مخالفت صریح بریتانیا با طرح پیشنهادی،
«عدم توافق رهبران اتحادیه اروپا بر سر تغییر در ساختار مالی»
گزارش خبری / رادیو کوچه
رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا، که تا بامداد روز جمعه، 9 دسامبر، که در نشست بروکسل، پایتخت بلژیک، به منظور یافتن راهحلی برای بحران ناشی از بدهیهای سنگین برخی کشورهای حوزه یورو شرکت کرده بودند، بدون نتیجه نشست را ترک کردند.
به گزارش الجزیره، رهبران بیست و سه کشور از بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا، بر سر تغییر معاهده عضویت به منظور تقویت نظارت بر سیاستهای مالی این کشورها به توافق نرسیده و تصمیمگیری در این مورد به اعضای حوزه یورو منحصر شده است.
در این اجلاس، رهبران تمامی هفده کشوری که یورو را به عنوان پول ملی خود پذیرفتهاند همراه با تعدادی از کشورهای عمده عضو اتحادیه اروپا که عضو حوزه یورو نیستند شرکت داشتند.
دستور کار نشست بروکسل بررسی پیشنهاد مشترک فرانسه و آلمان برای اصلاحاتی در پیمان عضویت اتحادیه اروپا بود که براساس آن، به نهادهای اتحادیه امکان میداد کنترل و نظارت دقیقتری بر سیاستهای مالی تمامی کشورهای عضو اعمال دارد.
هدف از این تغییرات، که در صورت تصویب نه تنها شامل کشورهای حوزه یورو بلکه شامل تمامی بیست و هفت کشور عضو اتحادیه اروپا و اعضای آتی آن میشد، ایجاد نوعی انضباط مالی مشترک در زمینه بودجه دولتهای عضو اتحادیه بود با این هدف که استفاده از کسری بودجه توسط تمامی این دولتها به شدت محدود شود.
رییس جمهوری فرانسه و صدراعظم آلمان، در پی مذاکراتی در هفته گذشته گفتند که حل مشکل بدهی کشورهای حوزه یورو مستلزم اصلاحاتی در ساختارهای کل اتحادیه اروپاست.
این در حالی است که بینتیجه ماندن اجلاس بروکسل در دستیابی به توافقی در این زمینه عمدتن ناشی از مخالفت بریتانیا با پیشنهاد مشترک فرانسه و آلمان بوده است.
به گزارش رویترز، بریتانیا عضو حوزه یورو نیست و دیوید کامرون، نخست وزیر این کشور، در یک کنفرانس خبری که در پایان اجلاس بروکسل برگزار شد، تاکید کرد که با افزایش کنترل نهادهای اروپایی بر سیاستهای مالی کشور خود موافق نبوده و این نظر را با جدیت در اجلاس بروکسل مطرح کرده است.
نخست وزیر بریتانیا افزود که در اجلاس بروکسل تاکید داشته است که نمیتواند تعهداتی را به پارلمان و مردم بریتانیا توصیه کند که، به گفته او، به وضوح با منافع ملی کشورش انطباق ندارد.
آلمان و فرانسه مایل بودند تا موضوع نظارت مرکزی اتحادیه بر سیاستهای مالی به تمامی کشورهای عضو تعمیم یابد و برای اطمینان از اجرای موثر آن، این موضوع در پیمان عضویت در اتحادیه اروپا گنجانده شود.
به دلیل مخالفت بریتانیا، شرکتکنندگان در اجلاس بروکسل تصمیم گرفتند که نظارت اتحادیه اروپا بر سیاستهای مالی تنها به هفده کشور عضو حوزه یورو و کشورهایی که در آینده پول واحد اروپایی را جایگزین پول ملی خود میکنند منحصر شود.
به اعتقاد آقای سارکوزی و خانم مرکل، مشکل بدهی شماری از کشورهای حوزه یورو ناشی از سیاستهای مالی دولتهای این کشورها در سالهای گذشته است که به منظور افزایش رفاه عمومی، هزینههای دولتی را به شدت افزایش دادند بیآنکه برای تامین منابع لازم، به افزایش متناسبی در درآمدها از طریق اخذ مالیات بیشتر مبادرت کرده باشند.
در عین حال، برخی ناظران معتقدند که تاکید صدراعظم آلمان بر انضباط مالی شدید در کشورهای حوزه یورو، علاوه بر «بازگرداندن اعتماد جهانی به کشورهای حوزه یورو»، با مسایل سیاسی داخلی آلمان هم ارتباط نزدیک داشته است.
ناکامی آلمان و فرانسه در جلب موافقت تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا با اصلاحات مورد نظر در پیمان عضویت تاثیری منفی بر بازارهای مالی گذاشته و در ساعات اولیه معاملات در بورسهای منطقه خاور دور، بهای اوراق قرضه کشورهای عضو حوزه یورود بازهم تنزل یافت و احتمالن همین وضعیت پس از گشایش بازارهای اروپایی و آمریکا نیز مشاهده خواهد شد.
علاوه بر ناکامی اجلاس بروکسل، روز گذشته رییس بانک مرکزی اروپا هم، که مسوولیت سیاست پولی حوزه یورو را بر عهده دارد، با اعلام کاهش نرخ بهره به امید ایجاد تحرک اقتصادی در این حوزه، از اعلام تعهد این بانک به خرید اوراق قرضه کشورهای بدهکار حوزه یورو سر باز زد.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»