ترجمه/ رادیوکوچه
در ماههای دسامبر و ژانویه، مجله دیسکاوری لیست 100 واقعه علمی سالی که گذشت را منتشر میکند. هر روز تعدادی واقعه از این لیست معرفی میشوند و این لیست از آخر به اول شروع میشود:
میکروبها باتریهای بهتری میسازند
میکروبها میتوانند با ذخیرهسازی متان به باد و انرژی خورشید کمک کنند، ویروسها هم میتوانند باتریهای سالم و ارزانی را تولید کنند.
در مطالعاتی پایانناپذیر برای بهترسازی ذخیره انرژی، دو گروه از زیستشناسان لیستی را تهیه کردند که ویروسها و گاز متان را برای ذخیرهسازی انرژی تولید میکنند.
بوریس لوگان که یک متخصص محیط زیست است به همراه همکارانش تکیاختههایی بنام متانوژن را شناسایی کرده که باعث کاهش اثر دیاکسیدکربن به روی گاز متان میشود. زمانیکه میکروبها ضربه الکتریکی دریافت میکنند، از الکترونها و پروتونها برای تبدیل گاز دی اکسیدکربن و تشکیل گاز متان استفاده میکنند. گاز متان را میتوان بعدها برای سوخت خودروها و بهکار انداختن ژنراتورها بکار برد. این عملکرد شیمیایی میکروبها میتواند بعدها در ساخت منابع تمامنشدنی انرژی مثل باد یا نور خورشید بیشتر بکار برود.
در همین راستا، «انجلا بلچر» یک متخصص مواد، از مهندسی بر روی ویروسها برای کمک به ذخیره الکتریسیته استفاده کردهاست. باکتریوفیجهایی (ویروسهای که باکتریها را تحت تاثیر قرار میدهند) که بطور ژنتیکی آنها را تغییر دادهاست، خودشان را در فسفات آهن، یک نمک معدنی، پنهان ساختهاند سپس به نانو لولههای کربنی حمله میکنند و یک رشتههای رسانایی را تولید میکنند که میتواند شارژ را مثل باتری ماشین نگه دارد. وی در ادامه در مجله ماه می «ساینس» میگوید: «این شوک ژنتیکی باعث میشود که ویروسها که کاملن به نانو لولههای کربنی بچسبند و باعث به وجود آمدن باتریهای پر قدرتی بشوند.»
برعکس باتریهای قدیمی تولیدشده این روند مواد شیمایی غیرسمی نیاز دارد و خیلی ارزان است. بلچر با آزمایش کردن این روند بر روی دیگر ویروسها، درحال کارکردن بر روی ارتقای ظرفیت باتریها است.
اصل مطلب در مجله دیسکاوری را از اینجا ببینید.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»