Saturday, 18 July 2015
04 December 2023

«خبرهای سی‌ام آوریل ۲۰۱۲»

2012 April 30

در قاهره روی داد،

«درگیری‌های شبانه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری مصر»

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

خبر / رادیو کوچه

ده‌ها نفر از حامیان حازم صلاح ابواسماعیل، نامزد اسلام‌گرا و ردصلاحیت‌شده انتخابات ریاست جمهوری مصر، در جریان درگیری‌های شام‌گاه شنبه و صبح یک‌شنبه، 29 آوریل، در قاهره مجروح شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، حامیان آقای ابواسماعیل در طول شب با افرادی که هویت آن‌ها مشخص نشده است، درگیر شده‌اند.

این درگیری‌ها که تا بامداد امروز یک‌شنبه ادامه داشت، پس از آن رخ داد که صدها نفر از طرف‌داران آقای ابواسماعیل در اعتراض به رد صلاحیت او برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری مصر در مقابل ساختمان وزارت دفاع در قاهره تجمع کردند.

انتخابات ریاست جمهوری مصر سه هفته دیگر برگزار می‌شود.

طرف‌داران آقای ابواسماعیل گفته‌اند که توسط نیروهای امنیتی و برخی افراد موسوم به لباس شخصی مورد حمله قرار گرفته‌اند، ولی در برخی گزارش‌ها، مهاجمان، ساکنان محلی منطقه خوانده شده‌اند که از اعتراض حامیان آقای ابواسماعیل ناراضی بودند.

حازم صالح ابواسماعیل، مجری سرشناس تلویزیونی و از فعالان وابسته به اخوان‌المسلمین از جمله نامزدهایی است که پس از ثبت‌نام برای شرکت در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری مصر رد صلاحیت شدند.

هیت نظارت بر انتخابات مصر روز ۱۸ آوریل امسال اعلام کرد که درخواست تجدیدنظر این رد صلاحیت‌شدگان قابل قبول نیست و آن‌ها حق شرکت در انتخابات را نخواهند داشت.

هم‌زمان با آماده شدن احزاب و گروه‌های سیاسی برای حضور در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری مصر، محمد البرادعی، فعال سیاسی و برنده جایزه صلح نوبل، از راه‌اندازی یک حزب سیاسی جدید خبر داده است.

گفته شده است که با توجه به فاصله زمانی کوتاهی که تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مصر باقی است، این حزب جدید نخواهد توانست نامزدی را به عرصه رقابت‌ها بفرستد.

آقای برادعی گفته است که به دنبال متحد کردن مردم مصر در مسیر دموکراسی است.

………………………………………..

به دلیل صرفه‌جویی در هزینه‌ها،

«تعطیلی بخش صدور ویزا سفارت کانادا در تهران»

خبر / رادیو کوچه

روز یک‌شنبه، 29 آوریل، سفارت کانادا در تهران با صدور اطلاعیه‌ای بخش صدور ویزا را تعطیل کرده است.

این سفارت‌خانه اعلام کرد که از امروز ایرانیان برای گرفتن ویزای این کشور باید به سفارت کانادا در آنکارا، پایتخت ترکیه، مراجعه کنند.

سفارت کانادا دلیل این اقدام را «صرفه‌جویی در هزینه‌ها» عنوان کرده و گفته است که این تصمیم از سوی اداره مهاجرت کانادا گرفته شده است.

براساس آمار سال 2006، ‌بیش از 120 هزار ایرانی در کانادا سکونت دارند و هرساله شمار زیادی از بستگان آنان برای دیدار آن‌ها به کانادا سفر می‌کنند.

………………………………………..

کمیته هماهنگی انقلاب مردم سوریه:

«وقوع سه انفجار در دمشق، پایتخت سوریه»

خبر / رادیو کوچه

کمیته هماهنگی انقلاب مردم سوریه، روز یک‌شنبه، 29 آوریل، اعلام کرد صدای سه انفجار مهیب در دمشق، پایتخت سوریه شنیده شده است. این انفجارها در مناطق مختلفی از پایتخت سوریه روی داد.

براساس این گزارش طی 24 ساعت گذشته، حومه دمشق، ادلب و لاذقیه، شاهد درگیری شدیدی میان ارتش سوریه و نیروهای جدا شده بوده است.

این در حالی است که امروز قرار است رییس ناظران سازمان ملل وارد این کشور شود.

کمیته هماهنگی انقلاب سوریه افزوده است: «براثر گلوله باران و تیراندازی‌های نیروهای رژیم اسد در منطقه حلب، حماه و ادلب تعداد کشته و زخمی شدند.»

هم‌چنین در گزارش کمیته هماهنگی انقلاب سوریه آمده است که ارتش بشار اسد، رییس جمهوری این کشور، نمازگزارانی که از مسجد عثمان بن‌عفان در حماه خارج شده بودند، زیر آتش خود قرار داد و موجب کشته و یا زخمی شدن آنان شد.

این گزارش افزود در منطقه کرامه در حماه انفجار بزرگی به وسیله یک بمب کنار جاده‌ای یک کامیون از نیروهای امنیتی را هدف قرار داد که در نتیجه، تعدادی از افراد زخمی شدند.

………………………………………..

دو نماینده مجلس شورای اسلامی:

«به‌خطر افتادن امنیت خلیج پارس با استقرار هواپیماهای آمریکا»

خبر / رادیو کوچه

در واکنش‌هایی تازه به گزارش مربوط به استقرار تعدادی از جنگده‌های اف-22 آمریکایی در پای‌گاهی در امارات، دو عضو ارشد کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، نسبت به اثرات این موضوع بر امنیت منطقه خلیج پارس هشدار داده‌اند.

به گزارش ایسنا، کاظم جلالی، سخن‌گوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هشتم ضمن اشاره به گزارش مربوط به استقرار جنگنده‌های آمریکایی در یک پای‌گاه هوایی امارات متحده عربی، «جمع‌آوری و انباشت تسلیحات» را زمینه‌ساز ناامنی منطقه خوانده است.

آقای جلالی گفته است که صلح و امنیت منطقه در یک فرآیند امنیت دسته‌جمعی و با حضور تمام کشورهای منطقه قابل تحقق است و ورود قدرت‌های بزرگ و افزایش و انباشت تسلیحات منطقه را به سوی ناامنی سوق می‌دهد.

این عضو ارشد کمیسیون امنیت ملی همچنین استقرار جنگنده‌های آمریکایی را در راستای «سیاست ایران‌ستیزی و ایران‌گریزی» توصیف کرده و بدون اشاره به نام کشوری خاص هشدار داده است که مسوولیت عواقب این «حرکت آمریکایی- صهیونیستی» برعهده کشورهای عربی و اسلامی است.

در واکنشی دیگر اسماعیل کوثری، نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس نیز، تاکید کرده است که امنیت منطقه با استقرار جنگنده‌های آمریکایی تامین نمی‌شود.

آقای کوثری گفته است که «اگر آمریکا می‌توانست امنیت منطقه را تامین کند، باید توان این را داشت که جلوی پیروزی انقلاب‌ها در تونس، یمن و مصر را بگیرد.»

وی هم‌چنین افزوده است که «مسوولان اماراتی در این کشور هیچ کاره‌اند و آمریکا می‌تواند هر کاری که خواست در این کشور انجام دهد.»

گفتنی است در روزهای گذشته برخی از رسانه‌های آمریکایی از استقرار جنگنده‌های اف-22 نیروی هوایی آمریکا، در پای‌گاهی هوایی در نزدیکی مرزهای ایران خبر داده‌اند.

………………………………………..

در شعبه 15 دادگاه انقلاب صورت گرفت،

«بازداشت محمد‌علی دادخواه، وکیل دادگستری»

خبر / رادیو کوچه

صبح روز یک‌شنبه، 29 آوریل، محمد‌علی دادخواه، حقوق‌دان و مدافع حقوق زندانیان سیاسی، هنگامی که در شعبه 15 برای دفاع از موکلش، زندانی سیاسی ارژنگ داودی، حاضر شده بود توسط ماموران مستقر در دادگاه بازداشت شد.

قاضی صلواتی، رییس شعبه 15 دادگاه انقلاب پیش از شروع جلسه دادگاه دستور دستگیری آقای دادخواه را صادر کرد.

در حال حاضر چند تن از حقوق‌دانان و مدافع حقوق زندانیان سیاسی به دلیل دفاع از موکلان‌شان در زندان‌ به‌سر می‌برند. از جمله این افراد نسرین ستوده، محمد سیف‌زاده و نرگس محمدی هستند.

………………………………………..

اصغر فرهادی، برنده جایزه اسکار:

«برگزاری مراسمی برای هم‌دلی با مهاجران افغانی در ایران»

خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، اصغر فرهادی، کارگردان ایرانی برنده جایزه اسکار، روز یک‌شنبه، 29 آوریل، اعلام کرده است جهت ابراز هم‌دردی با مهاجران افغانی مقیم ایران، به زودی مراسمی برگزار می‌کند.

به گزارش شرق، اصغر فرهادی، که مشغول فراهم کردن مقدمات ساخت فیلم جدیدش در فرانسه است، می‌گوید: «تقصیر ناامنی و بی‌کاری را به گردن مهاجران انداختن، فرار از مسوولیت است».

وی، در واکنش به رفتارهای ناشایست اخیر با مهاجران افغانی، قصد دارد چند روزی به ایران بازگردد و با نمایش فیلم‌هایش و برگزاری  جلسات بحث و گفت‌وگو، هم‌دلی خود را با آنان ابراز کند.

در همین حال، مدیرکل اتباع و مهاجرین خارجی استان تهران اعلام کرد که تا پایان خرداد، طرح ساماندهی تمام اتباع افغان که در این طرح شرکت کرده‌اند اجرا می‌شود.

این مقام مسوول تاکید کرد: «بعد از اجرای این طرح، با افغان‌هایی که به طور غیرمجاز ساکن ایران باشند به طور جدی برخورد خواهد شد.»

بر اساس این طرح افغان‌های مقیم ایران تا پایان خرداد در صورت نداشتن مجوز حق حضور در ایران را نداشته و از کشور اخراج خواهند شد.

………………………………………..

رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی:

«وجود فساد در دست‌گاه اجرایی را یک واقعیت است»

خبر / رادیو کوچه

صادق آملی‌لاریجانی، رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی روز یک‌شنبه، 29 آوریل، ضمن انتقاد از برخی از انتصاب‌های مدیران اجرایی اظهار داشت که وجود فساد در دست‌گاه اجرایی یک واقعیت است.

به گزارش فارس، صادق لاریجانی از وجود «یک رده پنهانی فساد هم‌چون یک اختاپوس ارتباطی» یاد کرد و گفت برخی از افراد این «رده پنهانی» توانسته‌اند با بده بستان‌هایی که دارند مشکلاتشان را در جاهای مختلف حتا در دست‌گاه قضایی حل کنند.

اشاره رییس قوه قضاییه جمهوری اسلامی به انتصاب اخبر محمد‌شریف ملک‌زاده، که چندی پیش به دلیل اتهام فساد مالی از سمت معاونت وزارت امورخارجه این کشور برکنار شد اما چند روز پیش محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری اسلامی، وی را به عنوان مشاور خود انتخاب و برای وی حکم صارد کرد.

………………………………………..

اعتراض وزارت خارجه جمهوری اسلامی:

«آمریکا به دلیل قرآن‌سوزی باید از جهان اسلام عذرخواهی کند»

خبر / رادیو کوچه

وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی روز دوشنبه، 30 آوریل، در بیانیه‌ای به سوزاندن قرآن و شمایلی از محمد‌بن عبداله، پیامبر مسلمانان توسط یک کشیش آمریکایی اعتراض کرده است.

به گزارش روابط عمومی این وزارت‌خانه، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، دربیانیه‌ای، سوزاندن قرآن توسط تری جونز کشیش آمریکایی ساکن فلوریدا را «توهین آمیز و تحریک‌کننده» خوانده و از ایالات متحده خواسته است که از جهان اسلام عذرخواهی کند.

تری جونز در اعتراض به زندانی بودن، یوسف ندرخانی،  کشیش ایرانی روز شنبه اقدام به قرآن‌سوزی کرد.

وی علارغم هشدار وزارت دفاع آمریکا و احتمال به‌خطر افتادن جان سربازان این کشور در افغانستان و عراق اقدام به این کار کرد و اظهار داشت که از قرآن‌سوزی هیچ نفع و لذتی نمی‌برد.

لازم به اشاره است یوسف ندرخانی، کشیش پروتستان که 33 سال سن دارد، در اکتبر سال ۲۰۰۹ میلادی، در ایران بازداشت شد. او در 19 سالگی دین خود را از اسلام به مسیحیت تغییر داده و گفته شده است که به دلیل خودداری از «بازگشت به دین اسلام» با مجازات اعدام روبه‌رو است.

 ………………………………………..

در دمشق روی داد،

«تیراندازی به سوی بانک مرکزی سوریه»

خبر / رادیو کوچه

تلویزیون دولتی سوریه اعلام کرد بانک مرکزی این کشور در منطقه «سبع بحرات» در دمشق روز دوشنبه، 30 آوریل، به وسیله گلوله‌های «آر.پی.جی» مورد هدف قرار گرفته است.

بر اساس این گزارش این عملیات تلفات انسانی نداشته است و بر اثر آن فقط بخشی از ساختمان بانک مرکزی آسیب دید.

تلویزیون دولتی سوریه هم‌چنین از وقوع دو انفجار در شهر ادلب خبر داد‌، در این انفجارها تعدادی کشته شدند و جزئیات بیش‌تری از آن هنوز منتشر نشده است.

درهمین حال کمیته هماهنگی انقلاب سوریه اعلام کرد تعداد کشته‌شدگان روز گذشته به 29 تن رسید. اغلب این قربانیان در شهر حمص جان خود را از دست دادند.

از سوی دیگر رابرت مود ژنرال نروژی که به عنوان سرپرست ناظران بین المللی تعیین شده است وارد دمشق شد.

در حال حاضر 30 تن از ناظران در مناطق مختلف این کشور مستقر هستند و قرار است این تعداد به 300 تن برسد.

خبرگزاری دولتی سوریه اعلام کرد ناظران بین‌المللی از منطقه خالدیه در حمص بازدید کردند.

این منطقه برای چند هفته پیاپی هدف عملیات توپ‌خانه‌ای ارتش سوریه بود.

یکی از فعالان سوری در حمص گفته است از زمان استقرار دو ناظر بین‌المللی در حمص دامنه عملیات ارتش به شکل قابل توجهی کاهش یافت.

………………………………………..

خانه کارگر ایران در واکنش به وزارت کشور:

«سه هفته پیش درخواست مجوز راه‌پیمایی داده بودیم»

خبر / رادیو کوچه

یک روز پس از آن‌که وزارت کشور جمهوری اسلامی اعلام کرد هیچ درخواستی برای صدور مجوز راه‌پیمایی روز کارگر دریافت نکرده است، خانه کارگر متن درخواستی را که منتشر کرد که روز ۲۱ فروردین به معاونت سیاسی وزارت کشور ایران نوشته شده بود.

به گزارش ایلنا، ستاد هفته کارگر در این نامه از وزارت کشور خواسته بود که با «انجام راه‌پیمایی روز کارگر» در روز دوشنبه یازدهم اردی‌بهشت «در یکی از خیابان‌های اصلی تهران» موافقت کند.

بنابر این گزارش، نامه با امضای دبیر کل خانه کارگر و دبیر ستاد مرکزی هفته کارگر به وزارت کشور فرستاده شده بود.

این در حالی است که روز شنبه محمود عباس‌زاده مشکینی، دبیر کمیسیون ماده ۱۰ احزاب گفته بود که درخواستی از خانه کارگر برای راه‌پیمایی روز کارگر دریافت نکرده است.

آقای عباس‌زاده مشکینی گفته بود که در صورت درخواست خانه کارگر برای راه‌پیمایی روز کارگر، کمیسیون ماده ۱۰ احزاب در مورد آن تصمیم‌گیری خواهد کرد.

پیش از این و به دنبال انتقاد فعالان و تشکل‌های کارگری از صادر نشدن مجوز راه‌پیمایی روز جهانی کارگر، محمد نجار، وزیر کشور جمهوری اسلامی، از خانه کارگر خواسته بود تا برای برگزاری این راهپیمایی به وزارت کشور درخواست بدهد.

علی دهقان‌کیا، عضو هیت مدیره کانون شوراهای اسلامی کار استان تهران، روز پنج‌شنبه 24 فروردین، گفته بود که بعد از دوران ریاست‌جمهوری محمد خاتمی، کارگران به سختی مجوز قانونی برگزاری تجمع گرفته‌اند.

………………………………………..

حکم یک دادگاه تجدیدنظر،

«محاکمه مجدد مخالفان دولت در بحرین»

خبر / رادیو کوچه

بر اساس حکم یک دادگاه تجدیدنظر در بحرین، روز دوشنبه، 30 آوریل، 21 تن از فعالان معترض بحرینی، مجدد محاکمه شدند.

به گزارش الجزیره، هم‌چنین در این حکم نام عبدالهادی خواجه، زندانی معترض بحرینی که دست به اعتصاب غذا زده نیز وجود دارد.

محاکمه دوباره آقای خواجه در یک دادگاه غیرنظامی انجام شده است.

یک دادگاه نظامی عبدالهادی خواجه را به اتهام توطئه علیه حکومت بحرین به حبس ابد محکوم کرده است.

گفته شد که او هدایت اعتراضات ضددولتی بحرین در سال گذشته را به عهده داشته است.

آقای خواجه از ماه ژانویه گذشته به مدت سه ماه، در اعتراض به محکومیت خود، در اعتصاب غذا بوده و وضعیت او وخیم گزارش شده است.

بر اساس حکم دادگاه تجدیدنظر، به پرونده 20 نفر دیگر از فعالان مخالف دولت نیز دوباره رسیدگی خواهد شد.

هفت نفر از این افراد به طور غیابی محاکمه شده‌اند.

صدور حکم دادگاه تجدیدنظر به معنای رد حکم پیشین دادگاه نظامی است، هرچند که آقای خواجه در طول دوره بازبینی در پرونده‌اش هم‌چنان در بازداشت خواهد بود.

هم‌چنین همسر این فعال مدنی در واکنش به ادعاهایی که درباره حمایت ایران از مخالفان دولت بحرین مطرح شده است، تاکید کرد: «ما چیزی از ایران نمی‌خواهیم و ایران نیز ربطی با ما ندارد.»

………………………………………..

رییس جمهوری اسلامی:

«‌غیرقانونی بودن لغو مصوبات مقامات دولتی از سوی مجلس»

خبر / رادیو کوچه

رییس جمهوری اسلامی، روز دوشنبه، 30 آوریل، در بخش‌نامه‌ای، مکاتبات مجلس شورای اسلامی با دست‌گاه‌های اجرایی در خصوص لغو برخی مصوبات مربوط به دولت و مراجع و مقامات دولتی را خلاف قانون اساسی و فاقد وجاهت حقوقی دانست.

به گزارش مهر، محمود احمدی‌نژاد در این بخش‌نامه‌‌ به کلیه دست‌گاه‌های اجرایی در ایران، تاکید کرد که هیچ یک از اصول قانون اساسی «چنین اختیاری را صراحتن و یا تلویحن» به «رییس محترم و حتا مجلس شورای اسلامی» اعطا نکرده است.

رییس جمهوری اسلامی در این بخش‌نامه هم‌چنین تصریح کرد: «نظرات رییس محترم مجلس شورای اسلامی محترم است، لیکن درج در روزنامه رسمی مجوز اجرا یا عدم اجرای مصوبات دولت در دست‌گاه‌های اجرایی قلمداد نمی‌گردد. بنابراین مکاتبات مذکور بر خلاف نص صریح قانون اساسی بوده و فاقد وجاهت حقوقی است و نمی‌تواند مناط عمل باشد.»

این اظهارات در حالی صورت گرفته که تنش میان مجلس و دولت جمهوری اسلامی در یک سال اخیر افزایش یافته و سال گذشته نیز محمود احمدی‌نژاد جهت پاسخ‌گویی به سوالات و برخی انتقادات نمایندگان به مجلس احضار شد.

هرچند که نمایندگان پاسخ‌های رییس جمهوری اسلامی را قانع‌کننده ندانستند اما با طرح مصوبه‌ای طرح سوال از رییس جمهوری را مجلس را تغییر داده و بر اساس آن در صورت قانع‌ نشدن از توضیحات رییس جمهوری آن سوال به قوه قضاییه ارجاع داده خواهد شد.

 ………………………………………..

 واکنش رییس مجلس به اظهارات احمدی‌نژاد:

«برخی در بخش‌های دولت می‌خواهند قانون را دور بزنند»

خبر / رادیو کوچه

رییس مجلس شورای اسلامی در واکنش به اظهارات روز یک‌شنبه، 29 آوریل، رییس جمهوری اسلامی درباره حق مجریان در اجرای تفسیر خود از قوانین اظهار داشت مشکل در تفسیر قانون نیست مشکل در اجراست، برخی بخش‌ها می‌خواهند قانون را دور بزنند.

به گزارش مهر، علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی، روز دوشنبه، 30 آوریل، در حاشیه نشست دومین مجمع عمومی آسیا- اقیانوسیه در خصوص اظهارات محمود احمدی‌نژاد مبنی بر این‌که نظارت به معنای تفسیر ناظر از قانون نیست و مجری براساس تفسیر خودش از قانون عمل می‌کند، گفت: «من فکر نمی‌کنم مشکل در تفسیر قانون باشد، قوانین شفاف است.»

وی افزود: «اگر ابهامی وجود داشته باشد باید از مجلس سوال و تصحیح شود.»

نماینده مردم قم در مجلس تاکید کرد: «گاهی برخی بخش‌ها می‌خواهند قانون را دور بزنند. مشکل ناظران مثل دیوان محاسبات این است که تخلف صورت گرفته بر سر تفسیر نیست.»

وی افزود: «زمانی که ردیف‌های بودجه در محل دیگری غیر از محل قانونی‌اش هزینه می‌شود دیوان محاسبات موظف است تخلف را گزارش دهد.»

لاریجانی تصریح کرد: «در مورد هدف‌مندی یارانه‌ها در قانون قید شده بود جز از طریق تعدیل قیمت حامل‌های انرژی از هیچ منبع دیگری نباید وجهی اخذ شود، دراین قسمت قانون صریح و شفاف است و تفسیری هم ندارد.»

رییس مجلس تاکید کرد: «بنابراین اگر از جای دیگری اخذ شود تخلف است و دیوان محاسبات باید گزارش دهد. فکر نمی‌کنم مشکل بر سر تفسیر قانون باشد. مشکل اجرای قانون است.»

این در حالی است که روز دوشنبه نیز مجدد محمود احمدی‌نژاد در یک بخش‌نامه مکاتبات مجلس شورای اسلامی با دست‌گاه‌های اجرایی در خصوص لغو برخی مصوبات مربوط به دولت و مراجع و مقامات دولتی را خلاف قانون اساسی و فاقد وجاهت حقوقی دانست.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , ,