Saturday, 18 July 2015
02 December 2023

«خبرهای هجدهم مه ۲۰۱۲»

2012 May 18

 پس از انتقال از بهداری زندان اوین

«نرگس محمدی به زندان زنجان بازگشت»

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

خبر / رادیو کوچه

 «نرگس محمدی» نایب رییس کانون مدافعان حقوق بشر پس از انتقال از بهداری زندان اوین به زندان زنجان منتقل شد. این فعال مدنی که در دوم اردی‌بهشت سال جاری با احضار به اداره اطلاعات این شهر دست‌گیر و به زندان زنجان منتقل شد که پس از شدت گرفتن بیماری نام‌برده به بهداری زندان اوین منتقل شد.

نرگس محمدی روزنامه‌نگار و فعال مدنی و هم‌چنین رییس اجرایی شورای ملی صلح در ایران است که در سال ۱۳۸۷ توسط ۸۳ شخصیت مطرح ایرانی تاسیس شد. خانم محمدی اینک برای اجرای حکم یازده سال زندان خود در زندان زنجان به سر می‌برد. جایی که به گفته همسر وی تقی‌رحمانی فاقد بند سیاسی است.

————————————————–

 در پی جلوگیری از اکران فیلم‌ها

«نارنجی‌پوش از پرده سینما پایین کشیده شد»

خبر / رادیو کوچه

در حالی که فیلم نارنجی پوش به کارگردانی داریوش مهرجویی وارد سی‌ام روز اکران خود شد. گزارش می‌رسد این فیلم علارغم فروش یک میلیارد تومانی در این مدت از پرده سینماها پایین آورده شد. اگرچه این فیلم در برخی سینماها نظیر آزادی، فرهنگ و ملت ادامه خواهد داشت.

وزارت ارشاد پیش‌تر فیلم‌های گشت ارشاد و زندگی خصوصی را در ماه‌های اخیر از پرده سینما به پایین کشید.

گفته می‌شود فیلم «شبکه» ساخته مرحوم ایرح قادری اینک جای‌گزین نارنجی‌پوش‌ها شده است.

حامد آبان عکاس مجله‌ها با خواندن یک کتاب تحت تاثیر آن به جنبش آشغال‌زدایی می‌پیوند. که با پوشیدن لباس نارنجی رفته‌گران با عنوان «نارنجی پوش لیسانسه» شهرت می‌یابد.

حامد بهداد، لیلا حاتمی، فردوس کاویانی و میترا حجار از جمله بازی‌گران نارنجی‌پوش هستند. سیاست‌های ناکار آمد و بی‌برنامه در جلوگیری از پخش فیلم‌ها در ایران یکی از مشکلات تولید در سینما محسوب می‌شود.

————————————————–

 به دلیل عدم توجه به شرایط بد جسمی زندانی

«اعتصاب غذای احمد‌رضا احمد‌پور روحانی زندانی»

خبر / رادیو کوچه

 احمدرضا احمدپور روحانی و از اعضای جبهه مشارکت که در سال ۱۳۹۰ به سه سال حبس تبعیدی در اهواز و ده سال تبعید در شهرستان ایذه محکوم شده بود، به دلیل شرایط بد جسمی و عدم توجه مسوولان زندان به شرایط او تا رسیدن به خواسته‌های خود دست به اعتصاب غذای نامحدود زد.

آقای احمدپور پیش‌تر نیز در سال ۱۳۸۸ به یک سال حبس محکوم شده بود که به دلیل نوشتن نامه به سازمان ملل در خصوص شرایط رفتار غیر‌قانونی در دادگاه ویژه روحانیت مجدد دست‌گیر شد. وی در روز ۲۵ اردی‌بهشت با ارسال نامه‌ای به رییس زندان با طرح خواسته‌های خود دست به اعتصاب غذا زد. او در بخش‌هایی از نامه خود به رییس زندان سپیدار اهواز با اشاره به برخورد ناعادلانه با وی و عدم توجه به دو نامه وی به رهبری اشاره کرده است: «آن چه لازم و وظیفه بود در دو نامه خطاب مقام رهبری نوشته‌ام که خود به پرونده‌ی جدید علیه من تبدیل شد و حتا اقدام به اعاده دادرسی در خود دست‌گاه ویژه غیر‌قضایی نمودم که متاسفانه هیچ کدام کار ساز نبوده و گوش شنوایی پیدا نشد.

حال امید دارم مرگ سخاوت‌گونه و معترضانه‌ام به عنوان یک روحانی مورد ستم و فدایی حوزه‌های علمیه قم، نجف، مشهد و مراجع تقلید و مردم فهیم ایران و به خصوص ایل غیور بختیاری «ایشان را» به خود آورده و بیش‌تر از این در لاک سکوت نروند و فکری به حال بی‌عدالتی‌ها و قانون شکنی‌های دادسرای ویژه روحانیت و تظلم خواهی‌ها کنند.»

——————————————

صدای ملکه دیسکوها خاموش شد

«دونا سامر در شصت‌و‌سه سالگی سکوت کرد»

خبر / رادیو کوچه

دونا سامر خواننده آمریکایی در سن ۶۳ ساله‌گی در فلوریدای آمریکا چشم از جهان فرو بست.

این خواننده مشهور آمریکا که خواننده دهه هفتاد آمریکا و مشهور به ملکه دیسکو‌ها بود صبح‌گاهان روز گذشته -پنج شنبه ۱۸ می- در ایالات فلوریدای از دنیا رفت. خانم سامر در ایالت ماساچوست آمریکا به دنیا آمده بود و کار حرفه‌ای‌اش را در ابتدای دهه‌هفتاد در یک گروه هم خوان سه نفره آغاز کرده بود.

این خواننده آمریکایی با آهنگ‌هایی نظیر «آن زن برای پول سخت کار می‌کند» و «عشق به عشق عزیزم» و «چیز گرم» به شهرت رسید.

خانم سامر ۱۲ بار کاندیدای جایزه موسیقی شد که در این میان پنج بار جایزه معتبر گرمی را از آن خود کرده بود. پیش از او نیز در چند ماه اخیر ویتنی هیوستون و امی واین هایس دو خواننده مشهور زن دیگر نیز از دنیا رفته بودند.

—————————————————–

در پی اخبار ضدونقیض از بحرین

«محاصره کاخ حمد بن عیسا آل خلیفه»

خبر / رادیو کوچه

 در حالی که خبر از درگیری در خیابان‌های منامه می‌رسد. برخی منابع گزارش‌هایی حاکی از محاصره کاخ پادشاه بحرین توسط معترضین می‌دهند. ائتلاف چهاردهم فوریه از مردم بحرین خواسته بود تا برای آزادی زندانیان سیاسی دست به تظاهرات گسترده بزنند.

برخی اعلام کرده‌اند در خیابان‌های منامه در‌گیری های پراکنده مشاهده شده و معترض‌ها با استفاده از مواد آتش‌زا به پلیس حمله کرده‌اند. هم‌چنین اشاره می‌شود مسیر فرودگاه منامه نیز بسته شده است.

از سویی دیگر با فراخوان جمعیت اسلامی وفاق ملی بحرین و چند حزب مخالف دولت از مردم خواسته شده است به خیابان‌ها بیایند. گفته می‌شود خیابان‌های نزدیک پل ملک فهد که مسیر اتصال بحرین به عربستان سعودی است نیز بسته شده. این اعتراض‌ها در شرایطی بالا گرفته است که بحث اتحاد بحرین و عربستان سعودی مطرح می‌شود.

هم‌چنین درگیری‌های دیپلماتیک بین ایران و بحرین نیز بالا گرفته است. روز پنج‌شنبه هفدهم می وزارت خارجه ایران با احضار کاردار بحرین در تهران مراتب اعتراض خود را به اظهارات تازه وزیر خارجه این کشور اعلام کرد.

اداره امور خلیج فارس این وزارت‌خانه در این احضار اعلام کرده است  راه برون‌رفت از مشکلات در بحرین «پاسخ به مطالبات مشروع مردم بحرین» است.

 وزیر امور خارجه بحرین در همین روز اعلام کرده بود که مسایل داخلی این کشور ربطی به ایران ندارد. او در پی طرح اتحاد سیاسی بحرین و عربستان این سخنان را گفته بود. به نقل از رادیو فردا شیخ خالد آل خلیفه ایران را از دخالت در امور این کشور بر‌حذر داشته است. هم‌چنین به نقل از همین رسانه روز پنج‌شنبه خبرگزاری دولتی این کشور نیز از صدور بیانیه‌ای توسط کمیسیون امور خارجی، دفاع و امنیت ملی در مجلس بحرین خبر داد با این محتوا که «تصمیم‌هایی که بحرین می‌گیرد هیچ ارتباطی به ایران ندارد. بحرین کشور مستقلی است و حاکمیت ملی خود را دارد».

پس از اعتراض‌های شیعیان در بحرین دولت این کشور ایران را متهم به تحریک و حمایت از آن‌ها در برابر دولت می‌کند که این اتهام از سوی وزارت خارجه ایران رد شده است.

بحرین پیش‌تر بخشی از خاک ایران بود که طی یک همه پرسی در سال ۱۹۷۱ از این کشور جدا شد.

 ————————————————–

 به دنبال ترور مولوی جنگی در سال گذشته

«ادامه درگیری در منطقه سرباز»

خبر / رادیو کوچه

با ترور مولوی مصطفا جنگی در شهرستان سرباز در دی ماه سال گذشته مجدد در  روز سه‌شنبه ۱۵ می درگیری‌هایی بین مردم بلوچ و نیروی انتظامی آغاز شده است که هم‌چنان تا روز جمعه هجدهم می ادامه دارد. این در‌گیری‌ها که در دو منطقه جکیگور و راسک صورت گرفته است در پی تظاهرات مردم در خیابان‌ها و درگیری بین نیروی انتظامی با مردم معترض گفته می‌شود تعدادی کشته و زخمی شده‌اند.

مولوی که در سی‌ام دی ماه سال ۱۳۹۰ در پی تهدید‌هایی که از سوی گروهی موسوم به «جنداله» ترور شد که به همین علت نزدیک به پانزده نفر از رهبران مذهبی و افراد محلی به جرم دست داشتن در این ترور دست‌گیر شدند. این مولوی از طرف‌داران جمهوری اسلامی بوده است. علارغم تهدیدات قبلی از سوی گروه جنداله دست‌گاه امنیتی جمهوری اسلامی معتقد است علمای بلوچ در این قتل نقش داشته‌اند. در دست‌گیری چند هفته قبل برخی رهبران اهل سنت نظیر مولوی عبداله ملازاده امام جمعه پارود و مولانا فتحی محمد نقش‌بندی امام جمعه راسک به چشم می‌خورند. از عصر روز دوشنبه مردم با اجتماع در راسک مرکز شهرستان سرباز نسبت به این دست‌گیری‌ها اعتراض کرده‌اند که با شلیک نیروی انتظامی به خشونت کشیده شد. تاکنون از کشته شده‌گان نام «جان محمد دهقانی» اعلام شده است که روز سه‌شنبه به خاک سپرده شد و آمار بیش‌تری از کشته و زخمی شده‌گان در دست نیست. گفته می‌شود از آغاز درگیری در این شهر تلفن و اینترنت در منطقه قطع شده است.

 

 

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , ,