خبر / رادیو کوچه
به گزارش نارنجی با توجه روبه اتمام قرارگرفتن پروتکل موسوم به آیپی چهار که متشکل از چهار رده عددی از صفر تا ۲۵۵ بوده است، از روز ششم ماه جاری به طور رسمی گروهی از سرویس دهندهگان از پروتکل جدیدی موسوم به آیپی شش «IPv6» استفاده کردند.
در سال ۱۹۸۳ میلادی برای اولین بار استاندارد آیپیهای رده چهار راهاندازی شد که شامل چهار رده عدد بود. اما به نظر میرسید در آن زمان محققها پیشبینی نمیکردند که آنقدر سرویس گیرندهگان تحت شبکه افزایش یابد که روزی شاهد اتمام آدرسهای این پروتکل باشند. از سال ۲۰۱۰ میلادی با رو به اتمام گذاردن نزدیک به چهار میلیارد و سیصد میلیون آدرس آیپی پژوهشگران به پروتکل تازه اندیشیدند.
لازم به اشاره است اینک نزدیک به دو و نیم میلیارد کاربر به اینترنت متصل میشوند که این کاربران از امکانات قریب به یازده میلیارد ابزار و تجهیزات دارای «آیپی» بهره میجویند. نحوه کدگذاری در رده تازه آیپیها به نحوی است که چندین میلیارد برابر پروتکل قبلی امکان آدرسدهی دارد. هم اکنون شرکتهایی نظیر یاهو، گوگل و فیسبوک از روز ششم ژوئن سرویسهای خود را با پروتکل آیپی شش ارایه کردهاند.
بیشتر بخوانید:
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»