همزمان با شکایت برخی سهامداران،
«استعفای یکی از مدیران فیسبوک»
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
خبر / رادیو کوچه
برت تیلور، مدیر فنی شرکت فیسبوک روز جمعه، 15 ژوئن، از کار خود استعفا داده است. او اعلام کرد قصد دارد در هفتههای آینده، شرکت جدیدی را پایهگذاری کند.
این خبر در حالی منتشر شده است که ماه گذشته شرکت فیسبوک سهام خود را برای اولین بار در بازار بورس نزدک ارایه کرد.
این کار باعث شد تعداد زیادی از کارمندان فیسبوک به سرمایه زیادی دست پیدا کنند.
در آن زمان ناظران پیشبینی کردند احتمال دارد برخی از آنها از فیسبوک جدا شده و مسیرهای جدیدی را انتخاب کنند.
قیمت سهام فیس بوک نسبت به قیمت اولیه آن که 38 دلار بوده افت کرده و به 30 دلار رسیده است.
در این میان برخی از سهامداران از این شرکت شکایت کردهاند. آنها میگویند اطلاعات دقیق در زمان فروش سهام به آنها داده نشده است.
بانک مورگان استنلی که ضمانت فروش این سهام را بر عهده داشته است، این اتهامات را رد کرده و میگوید طبق قانون عمل کرده است.
از سویی دیگر آقای تیلور گفت از اینکه فیسبوک را ترک میکند ناراحت است، اما از پایهگذاری شرکت جدید خودش هیجان زده است.
مارک زوکربرگ، بنیانگذار فیسبوک از خدمات آقای تیلور تشکر کرد و گفت از آنچه که او و تیماش انجام دادهاند احساس غرور میکند.
………………………………………….
همزمان با ادامه تنشهای سیاسی،
«برگزاری انتخابات ریاست جمهوری مصر در دور دوم»
خبر / رادیو کوچه
رایگیری در انتخابات ریاستجمهوری مصر در مرحله دوم آن از صبح روز شنبه، 16 ژوئن آغاز شده است. این انتخابات برای دو روز برگزار خواهد شد.
احمد شفیق، نخستوزیر پیشین مصر و محمد مرسی، رهبر حزب آزادی و عدالت وابسته به گروه اسلامگرای اخوانالمسلمین دو نامزد اصلی این انتخابات هستند و انتظار میرود که رقابت نزدیکی با هم داشته باشند.
این دو نفر در مرحله اول انتخابات ریاستجمهوری مصر بیشترین شمار آرا را به دست آوردند.
هیت نظامی حاکم بر مصر اعلام کرده است که با مشخص شدن نتیجه، قدرت را به برنده انتخابات واگذار خواهد کرد هرچند که نگرانیهای از این بابت میام مردم این کشور وجود دارد.
روز جمعه شورای نظامی مصر همچنین تاکید کرد در حال آماده سازی متن لایحهاى است که در آن اختیارات رییس جمهوری در قانون اساسی محدود میشود.
با این حال، زمینهسازی برای برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در مصر با تصمیم دادگاه عالی قانون اساسی برای منحل کردن پارلمان خدشهدار شده است.
گفتنی است روز پنجشنبه گذشته، هیتی از قضات که در دوره حکومت حسنی مبارک، رییسجمهوری پیشین مصر منصوب شدهاند، اعلام کردند قانونی که اولین انتخابات دموکراتیک مصر بر مبنای آن برگزار شده است، برخلاف قانون اساسی است.
در همین حال فعالان سیاسی اسلامگرا، لیبرال و صاحبنظران، حکم انحلال پارلمان مصر را در یک بیانیه محکوم کرده و آن را یک «کودتا» خواندهاند. آنها از این که نظامیان حاکم بر مصر قوه مقننه را دوباره در دست بگیرند، ابراز نگرانی کردهاند.
در این بیانیه همچنین از آقای مرسی خواسته شد تا از حضور در رقابتها کنار بکشد.
………………………………………….
نوری مالکی نخست وزیر عراق:
«عربستان و قطر قصد سرنگونی نظام در عراق را دارند»
خبر / رادیو کوچه
نوری مالکی نخست وزیر عراق، در مصاحبهای شامگاه جمعه، 15 ژوئن، قطر و عربستان سعودی را متهم به تلاش برای سرنگونی نظام کشورش کرده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی المیادین، مالکی تاکید کرد: «قطر و عربستان سعودی برای سرنگونی نظام در سوریه دخالت میکنند. آنها همچنین برای سرنگونی نظام در عراق دخالت میکنند.» او مدعی شد: «هدف آنها سرنگونی نظام در عراق است و نه شخص من.»
نخست وزیر عراق افزود: «از بهار عربی در عراق سخن میگویند. همچنین پول خرج میشود، نشستهایی برگزار میشود، تحرکاتی صورت میگیرد و ساعتهای زیادی صرف میشود تا گفته شود در عراق نظامی طایفهای حکومت میکند و ما میخواهیم از طایفه مستضعف حمایت کنیم.» او سپس این سووال را مطرح کرد که «کدامیک از بخشهای تشکیلدهنده ملت عراق به اندازه سهم خود در جامعه در حکومت حضور ندارد؟»
مالکی در مصاحبه خود افزود: «ریاست پارلمان، دولت، جمهوری، وزارتخانهها و سمتهای مشاورتی و خلاصه همه سمتها را برپایه نسبتهای جامعه توزیع کردیم.» او خطاب به عربستان سعودی و قطر گفت: «به ملتهای خود بنگرید و ببینید آیا به بخشهای تشکیلدهنده آن حقوقی همچون حق و امتیازاتی که به بخشهای مختلف مردم عراق از آن برخوردارند، داده شده است؟»
او «اتهامهایی را که از سوی قطر و عربستان سعودی به او منتسب میشود را» از «پایگاه دفاع از سنیها» ندانست بلکه آن را «سیاسی» و به منظور «حاکمیت بر جهان عرب» عنوان کرد.
این در حالی است که برخی از مخالفان آقای مالکی، وی را به راهاندازی یک حکومت دیکتاتوری دیگر مانند زمان صدام حسین متهم میکنند. این مخالفت از زمان متهم کردن طارق الهاشمی معاون سنی مذهب رییس جمهوری عراق شدت گرفت.
نخست وزیر عراق در خصوص بحران سوریه نیز گفت: «سعودی و قطر به شکلی آشکار و صریح در امور داخلی سوریه دخالت میکنند. آنها با سلاح و پول از مخالفان مسلح نظام آن کشور حمایت میکنند. همچنین در نشست اتحادیه عرب، در کنفرانسها و در همه جا از سرنگونی نظام سوریه و حمایت از گروههای مسلح سخن میگویند.»
او تاکید کرد: «در صورتی که این دخالتها و پشتیبانیها نبود، شاهد این حجم از خونریزی نبودیم.»
عربستان سعودی و قطر بارها بر ضرورت مسلح سازی معترضان سوریه به منظور «دفاع از خود در برابر سرکوب نظامی نیروهای دولتی» تاکید کردهاند.
………………………………………….
نخست وزیر ژاپن:
«راهاندازی مجدد دو رآکتور هستهای در ژاپن»
خبر / رادیو کوچه
یوشیکو نودا، نخست وزیر ژاپن، روز شنبه، 16 ژوئن، دستور راهاندازی مجدد دو رآکتور هستهای در آن کشور را صادر کرده است.
این اقدام برای نخستین بار پس از حادثه انفجار نیروگاه هستهای فوکوشیما انجام میگیرد که در پی آن همه 54 رآکتور هستهای ژاپن برای کنترل و آزمایش خاموش شدند.
به گفته مقامات ژاپنی هدف از راهاندازی مجدد دو نیروگاه، تامین انرژی مورد نیاز کشور در فصل تابستان است.
بنا بر دستور جدید رآکتورهای شماره 3 و 4 نیروگاه «اوی» (Oi) در نزدیکی کیوتو شروع به فعالیت مجدد میکنند.
در همین حال روز شنبه گروههای معترض به فعالیتهای هستهای در کیوتو تجمع و تظاهرات کردند. همچنین پیشتر صدها تن از شهروندان ژاپنی روز شنبه، 5 مه، جهت تعطیل شدن موقت آخرین راکتور از 54 راکتور کشورشان دست به تجمع زده و از این عمل دولت این کشور ابراز خرسندی کردند.
در سال 2011 پس از زلزله و سونامی حاصل از آن چندین رآکتور نیروگاه فوکوشیما منفجر شدند، و مواد رادیو اکتیو به بیرون نشت کرد.
………………………………………….
وزیر نیرو جمهوری اسلامی:
«خشکسالی، عامل بیآبی دریاچه ارومیه است»
خبر / رادیو کوچه
در پی ادامه اعتراضات به خشکشدن دریاچه ارومیه، وزیر نیروی جمهوری اسلامی، روز شنبه، 16 ژوئن، اعلام کرد که خشک شدن دریاچه ارومیه به دلیل بروز خشکسالی در ایران است و «اگر موضوع خشکسالی نبود، واقعن در این زمینه مشکلی نداشتیم.»
به گزارش مهر، مجید نامجو، گفته است که رییسجمهوری اسلامی دستور داده است تا «با سرعت طرحهای انتقال آب بین حوزهای که میتوان به دریاچه ارومیه منتقل کرد را انجام دهیم.»
او وضعیت دریاچه ارومیه را یک موضوع ملی خواند و خاطرنشان کرد: «اطمینان داریم که حداقل 2 طرح بزرگ انتقال آب را تا پایان سال 91 به اتمام برسانیم.»
این در حالی است که پس از گذشت بیش از یک سال از وضعیت بحرانی دریاچه ارومیه و اعتراضات شکلگرفته نسبت به خشک شدن آن، تاکنون دولت و مجلس شورای اسلامی عملکرد مثبتی در این زمینه نداشتهاند.
………………………………………….
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:
«سفیر عربستان هرچه سریعتر از ایران اخراج شود»
خبر / رادیو کوچه
عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، روز شنبه، 16 ژوئن، در حاشیه مجلس خواستار اخراج هرچه سریعتر سفیر عربستان از ایران و فراخوانده شدن سفیر جمهوری اسلامی در عربستان به ایران شد.
به گزارش مهر، عوض حیدرپور ، عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس در واکنش به اعدام 18 تبعه ایرانی در عربستان این در خواست را مطرح کرد.
وی با اشاره به اینکه اعدام ایرانیها «بدترین کاری بود که سعودیها می توانستند بر علیه ایران انجام دهند»، اظهار داشت: «این اقدام خارج از مقررات و کنوانسیونهای بینالمللی ضربه بسیار سنگینی به مقررات دیپلماتیک بینالمللی است.»
حیدرپور تصریح کرد: «ما از وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران تقاضا داریم به عنوان متولی امر به صورت جدی با عربستان سعودی برخورد کند.»
به گفته این نماینده مجلس اعدام 18 تبعه ایرانی «به طور آشکار توهین به جمهوری اسلامی ایران است.»
وی با اشاره به اینکه فضای بینالمللی و سیاسی بهگونهای پیش میرود که عربستان سعودی احساس میکند میتواند از این فضا «سواستفاده کند»، اظهار داشت: «این اقدام عربستان در حقیقت نوعی اعلام جنگ به ایران است.»
این در حالی است که اختلافنظر ایران با عربستان بر سر مسایل بحرین و سوریه، پیشتر باعث ایجاد تنش و تیرهتر شدن روابط این دو کشور شده بود.
………………………………………….
در سن 98 سالگی روی داد،
«درگذشت روژه گارودی، فیلسوف فرانسوی»
خبر / رادیو کوچه
روژه گارودی، فیلسوف فرانسوی، روز پنجشنبه، 14 ژوئن، در سن 98 سالگی درگذشته است. وی که به داشتن عقاید افراطی مشهور است در خانهاش در یکی از حومههای پاریس درگذشت.
روژه گارودی در سالهای جنگ جهانی دوم به نیروهای مقاومت فرانسه پیوست و برای مدتی نزدیک به سه سال در الجزایر که آن زمان مستعمره فرانسه بود، به دلیل عضویت در مقاومت زندانی شد.
او پس از جنگ به حزب کمونیست فرانسه پیوست و به عنوان کاندیدای این حزب به مجلس ملی و سپس مجلس سنای فرانسه راه یافت.
او مدتی پس از حمله نظامیان اتحاد جماهیر شوروی به چکسلواکی در سال 1968 برای سرکوب «بهار پراگ» به دلیل انتقادهای تندش از شوروی، در سال 1970 از حزب کمونیست فرانسه اخراج شد.
آنچه باعث خشم حزب کمونیست فرانسه از آقای گارودی شد، این بود که او گفته بود شوروی دیگر یک کشور سوسیالیستی نیست.
گارودی که در طول دوران عضویت در حزب کمونیست یک مسیحی متعهد مانده بود در سال 1982 مسلمان شد. در این دوره از عمرش بوده که به عنوان فیلسوفی صاحب نام گفت بزرگترین افتخارش این است که به رویای دوران جوانی خود وفادار مانده است؛ «یعنی به وحدت سه دین یهود، مسیحیت و اسلام.»
گارودی در سال 1982 و پیش از مسلمان شدن، به اتفاق یک کشیش مسیحی کاتولیک مذهب و یک کشیش مسیحی پروتستان مقالهای نوشت که در آن گفته شده بود قتل عامهای لبنان کاملن با منطق درونی صهیونیسم سیاسی مطابقت دارد. او پس از انتشار این مقاله چندین بار تهدید به مرگ شد.
در میان کتب متعدد او که عمدتا در خصوص فلسفه سیاسی و یا مارکسیسم نوشته شده اند، کتاب افسانههای بنیادین سیاسی اسراییلی که در سال 1996 منتشر شد، کتابی بحثبرانگیز بوده است.
او به دلیل این که گفته است کشتار گروهی از یهودیان در جنگ جهانی دوم مصداق «نسلکشی» نبوده است مورد حمله گروهی از یهودیان صهیونیست قرار گرفت.
دادگاهی فرانسوی او را در سال 1998 به جرم «انکار کشتار یهودیان» به پرداخت 120 هزار فرانک جریمه محکوم کرد.
………………………………………….
معاون اول رییس جمهوری اسلامی:
«به خاطر رهبری، فحاشی به دولت را جواب نمیدهیم»
خبر / رادیو کوچه
معاون اول رییس جمهوری اسلامی روز شنبه، 16 ژوئن، در مراسم افتتاح خطوط تولید دومین خودروی ملی ایران در خصوص موضعگیریهای سیاسی برابر دولت دهم اظهار داشت: «هر فردی از راه میرسد به دولت فحش میدهد.»
به گزارش مهر، محمدرضا رحیمی امروز در مراسم افتتاح خطوط تولید خودروی رانا، با تقدیر از حضور وزیر معادن دولت آیتاله هاشمی رفسنجانی، در وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: «مسئله کشور آن است که در پای آن خون داده شود، چرا که ایران به خاطر انقلاب آرمانهای امام و ایستادگی رهبر مورد سرزنش است و تحریم، تحمیل جنگ تحمیلی و عصبانیت به اوج رسیده غرب در مقابل ایران همه و همه نشان از قدرتمندی جمهوری اسلامی ایران دارد.»
وی تصریح کرد: «هم اکنون دولت در سایه بدترین فشارها مشغول کار است و هر کس از راه میرسد به دولت فحش میدهد، این در حالی است که دولت در تمامی زمینهها کارنامه موفقی دارد و توانسته اقتصاد ایران را به مقام 17 دنیا برساند.»
آقای رحیمی ادامه داد: «در حال حاضر هر فردی از راه میرسد به دولت سیلی میزند و البته دولت به اقتضای مصالح ملی که مورد تاکید مقام معظم رهبر ی نیز قرار گرفته، سکوت کرده و پاسخی نمیدهد.»
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به انتقادهای تندی که بر علیه وی با گفتن جمله وضع ملت خوب است، از سوی برخی رسانهها صورت گرفته است، گفت: «همه کسانی که در داخل با غربیها همنوا بودهاند به انتقاد از دولت پرداختند در حالی که ما میگوییم علارغم تحریمها وضع مردم مناسب است اما ایدهال نیست و شایستگی ملت بهتر از این است.»
وی در مورد گرانی نان اظهار داشت: «در همه جای دنیا گندم گران شده و ما نیز مجبور شدیم گندم را گرانتر بخریم، بنابراین اگر بخواهیم نان را با همان قیمت سابق در اختیار مردم قرار دهیم باید یارانه پرداخت کنیم در حالی که این اجازه به دولت داده نشده است.»
رحیمی گفت: «با اجرای قانون هدفمندی یارانهها در بخش آرد و نان از دزدی آرد که از سوی برخی صورت میگرفت، رهایی یافتیم و 4 هزار میلیارد تومان یارانه نان را مستقیم به مردم پرداخت میکنیم.»
این در حالی است که با اجرای طرح هدفمندی یارانهها برخی از منتقدان اقتصادی دولت، آن را به ضرر جامعه دانسته و در خصوص بروز تورم و افزایش قیمتها هشدار داده بودند اما دولت دهم گرانیها را ناشی از بحران اقتصادی در دنیا و همچنین تحریمهای صورت گرفته علیه این کشور میداند.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»