Saturday, 18 July 2015
10 December 2023

«خبرهای هفدهم ژوئن ۲۰۱۲»

2012 June 17

هم‌زمان با آغاز امتحانات دانش‌جویی،

«بازداشت چند دانش‌جو در دانش‌کده نفت اهواز»

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های حقوق بشری، در پی اعتصاب غذای دانش‌جویان دانش‌کده نفت اهواز در اعتراض به احضار جمعی از دانش‌جویان این دانش‌کده به کمیته انضباطی، دست‌کم 5 دانش‌جوی این دانش‌گاه تا‌کنون بازداشت شده‌اند.

به گزارش هرانا، در پی معرفی چند دانش‌جوی دانشکده نفت اهواز به کمیته انضباطی دانش‌گاه، سایر دانش‌جویان دست به اعتصاب غذا زده و از حضور بر سر جلسات امتحان پایان ترم امتناع کرده‌اند.

دانشجویان این دانش‌گاه گفتند علارغم این فشار‌ها اعتصاب دانش‌جویان کماکان ادامه دارد.

از سویی دیگر به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، رییس دانش‌گاه صنعت نفت با اشاره به اعتراض برخی از دانش‌جویان دانشکده نفت اهواز و منعکس شدن این اعتراض به شکل صنفی، گفت: «برخی دانش‌جویان به دنبال اعتراضات صنفی مانع از برگزاری امتحانات پایان ترم دانشکده شدند که در پی آن ضمن شناسایی دانش‌جویان متخلف، تصمیم برآن شد که امتحانات لغو و در شهریور ماه برگزار شود.»

به گزارش ایسنا، غلامرضا راشد با اشاره به تشکیل معاونت فرهنگی و اجتماعی در دانش‌گاه صنعتی نفت اهواز از حدود هفت ماه پیش گفت: «با توجه به تشکیل این معاونت مسایل فرهنگی اجتماعی دانش‌گاه با توجه به اسلامی‌شدن دانش‌گاه‌ها با روی‌کرد جدیدی پیش گرفته شد.»

وی با بیان این‌که برخی از مسایلی که از قبل در دانش‌گاه اجرا می‌شد، بازنگری شد، اظهار داشت: «یکی از این مسایل جشن فارغ‌التحصیلی دانش‌جویان بود که علاوه بر هزینه‌بر بودن در شان دانش‌گاه نبود.»

رییس دانش‌گاه صنعت نفت با بیان این‌که این دانش‌جویان اعتراضات خود را در روز 22 خرداد آغاز کردند، تاکید کرد: «معترضان در روز 22 خرداد دانش‌جویان را تحریک کردند و پس از برگزاری تجمعات غیرقانونی، نهایتن در روز 24 خرداد که روز اول برگزاری امتحانات کتبی دانش‌جویان بود، مانع برگزاری امتحانات شدند.»

وی با اشاره به تجمع برخی از دانش‌جویان در برگزاری امتحانات به شکل تشکیل صف در جلوی سالن‌های امتحانی و مانع شدن از ورود دانش‌جویان و حتا اساتید به سالن امتحانات، مدعی شد: «برخی از آنان حتا دانشجویان را نیز تهدید می‌کردند.»

وی با اشاره به تشکیل جلسه اضطراری هیت رییسه دانش‌گاه در این خصوص،‌ تصریح کرد: «پس از بررسی‌های انجام شده،‌ تشخیص داده شد که به علت عدم امنیت دانش‌جویان و برای این‌که کم‌ترین آسیب به آنان وارد شود و دانش‌جویان از حالت روحی و روانی خارج و به حالت منطقی و تعلق بازگردند، تصمیم برآن شد که امتحانات لغو و در شهریور ماه برگزار شود.»

راشد در خصوص برخورد با دانش‌جویان معترض، گفت: «در آن شرایط با توجه به این‌که احتمال داشت جو متشنج‌تر شود، با آن دانش‌جویان برخورد جدی صورت نگرفت، اما آنان شناسایی و اسامی آنان در اختیار ما قرار دارد.»

وی گفت: «ممکن است برخی از این دانش‌جویان در کمیته انضباطی محاکمه شوند، چون ایجاد اختلال در دانش‌گاه و مانع شدن از ورود دانش‌جویان به سالن امتحانات جرم محسوب می‌شود.»

وی در خاتمه با بیان این‌که دانش‌جویان معترض «سازمان داده شده و تشکیلاتی حرکت می‌کردند»، گفت: «تجربه نشان داده که این جریان خودجوش نبوده و از قبل برنامه‌ریزی شده است.»

 ………………………………………….

به دلیل افزایش خشونت‌ها،

«تعلیق فعالیت ناظران بین‌المللی در سوریه‌»

خبر / رادیو کوچه

روز شنبه، 16 ژوئن، هیت ناظران بین‌المللی در سوریه‌ به دلیل آن‌چه «افزایش خشونت‌ها در این کشور» خوانده، فعالیت خود را به حال تعلیق در آورده است.

 ژنرال رابرت مود رییس هیت ناظران در بیانیه‌ای اعلام کرد که افزایش خشونت‌ها مانع از اجرای ماموریت ناظران در سوریه شده است.

او خاطرنشان کرده است: «در ده روزه گذشته شاهد اوج گیری خشونت‌ها در سوریه بودیم.»

ناظران بین‌الملل در سوریه جهت بررسی وضعیت آتش‌بس‌ از سوی طرف‌های درگیر برپایه طرح صلح کوفی عنان به سوریه سفر کرده‌اند.

ژنرال مود در بیانیه خود افزوده است که طرف‌های درگیر، رغبتی برای انتقال مسالمت‌آمیز قدرت ندارند و «برای استحکام پای‌گاه‌های نظامی خود و افزایش تلفات طرف دیگر تلاش می‌کنند.»

دیپلمات‌ها می‌گویند که انتظار می‌رود ژنرال مود روزهای دوشنبه یا سه‌شنبه آینده، گزارشی در خصوص روند آتش‌بس در سوریه به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارایه دهد.

رابرت مود تاکید کرده است که خشونت‌ها «خطری جدی» برای حدود 300 ناظری ایجاد کرده است که در سوریه فعال هستند.

او ادامه داده است که تصمیم برای از سر‌گیری فعالیت ناظران می‌تواند با تغییر اوضاع در سوریه، بازنگری شود.

در آخرین حادثه‌ای که ناظران سازمان ملل در معرض خطر قرار گرفتند، به سوی خودروی آنها که در حال حرکت به سمت شهر الحفه بود، گلوله شلیک شد. این حادثه پس از آن صورت گرفت که حامیان بشار اسد، رییس جمهوری سوریه آن‌ها را با پرتاب سنگ، مجبور به ترک شهر کردند.

 ………………………………………….

آینده یونان در گروه انتخابات،

«آغاز رای‌گیری در انتخابات پارلمانی یونان»

خبر / رادیو کوچه

رای‌گیری در انتخابات پارلمانی سرنوشت‌ساز یونان آغاز شده است. نتیجه این انتخابات می‌تواند آینده حضور یونان در حوزه یورو را تعیین کند.

به گزارش الجزیره، اجرای طرح‌های ریاضت اقتصادی که از شروط اعطای کمک‌های مالی بین‌المللی به یونان بوده‌اند، محور اصلی فعالیت‌های تبلیغی احزاب حاضر در رقابت‌های انتخاباتی بوده است.

حزب چپ‌گرای سیریزا و حزب راست‌گرای دموکراسی نو در دو قطب اصلی بحث‌ها درباره اجرای این طرح‌ها قرار دارند.

رهبران اتحادیه اروپا گفته‌اند که رد کردن این شروط و خودداری یونان از اجرای طرح‌های ریاضتی می‌تواند به خروج این کشور از حوزه یورو منجر شود.

انتخابات یونان برای دومین‌بار در شش هفته اخیر برگزار می‌شود.

پس از برگزاری انتخابات پیشین در ماه مه، تلاش احزاب پیروز برای تشکیل دولت ائتلافی بی‌نتیجه ماند و رییس‌جمهوری این کشور فرمان برگزاری انتخابات جدید را در روز 17 ژوئن صادر کرد.

نتیجه انتخابات امروز یونان در سراسر جهان دنبال می‌شود و این نگرانی وجود دارد که در صورت خروج یونان از حوزه یورو، مشکلات مالی به دیگر کشورهای عضو حوزه یورو منتقل شود و در نهایت تاثیری منفی بر روند رشد اقتصاد جهانی بگذارد.

دولت یونان در ازای دریافت کمک‌های مالی بین‌المللی در دو سال گذشته متعهد شد که اقدامات اقتصادی ریاضتی سخت‌گیرانه‌ای را در پیش بگیرد.

این در حالی است که بسیاری از مردم یونان از شروطی که با اعطای کمک‌های مالی هم‌راه بودند، ناراضی هستند. این کمک‌ها مانع ورشکستگی اقتصاد یونان شد، ولی یکی از احزاب مخالف اجرای این طرح‌های اقتصادی وعده داده است که در صورت پیروزی، یک‌بار دیگر درباره این شروط وارد گفت‌وگو خواهد شد.

در همین حال رهبران اروپایی روز دوشنبه، 18 ژوئن در نشست گروه 20 در مکزیک شرکت خواهند کرد. انتظار می‌رود بحران مالی حوزه یورو و نتایج انتخابات یونان محورهای اصلی مذاکرات گروه 20 باشد.

  ………………………………………….

هم‌زمان با اعتراض 10 هزار کارگر به وضعیت معیشتی،

«بازداشت 60 فعال کارگری در کرج»

خبر / رادیو کوچه

به گزارش کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری، ‌روز شنبه، 16 ژوئن، 60 فعال کارگری در کرج بازداشت شده‌اند.

بر اساس این گزارش‌، این 60 نفر، متشکل از برخی از «اعضای کمیته و فعالان کارگری به اداره اطلاعات کرج مستقر در زندان رجایی شهر منتقل شده و تاکنون از وضعیت آن‌ها خبری در دست نیست.»

گفته می‌شود نیروهای امنیتی، به محل اجتماع این فعالان وارد شده و حاضران در خانه را بازداشت کردند.

این فعالان کارگری از نقاط مختلف ایران به کرج آمده بودند.

هم‌چنین نیروهای امنیتی پس از ضرب و شتم حاضران، بدون ارایه حکم رسمی اقدام به بازداشت افراد حاضر در منزل کردند.

از سویی دیگر به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، بیش از 10 هزار کارگر واحدهای صنعتی از 5 استان ایران با امضای نامه‌ای به وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی به تاثیرات ناشی از اجرای قانون هدف‌مندی یارانه‌‌ها بر زندگیشان اعتراض کردند.

به گزارش ایلنا، این طومار را کارگرانی از کارخانه‌هایی مانند دارو شیشه، مهرام، فرش پارس و هفت الماس امضا کرده و رونوشت آن را برای نمایندگان مجلس و نهاد ریاست جمهوری ارسال کرده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، این طومار توسط اتحادیه آزاد کارگران ایران تهیه و تدوین شده است.

کارگران امضا کننده این طومار با اشاره به این‌که با آغاز فاز اول طرح قطع یارانه‌ها، اقلام و کالاهای اساسی زندگی افزایش قیمت چند برابری داشته‌اند، نوشتند: «میانگین دست‌مزد کارگران بر روی هم در سال 90 و سال جاری، نسبت به سال‌های قبل از اجرای فاز اول قطع یارانه‌ها حتا کاهش نیز پیدا کرده است.»

به گزارش رادیو آزاد اروپا، یک کارگر نیز در مورد تاثیر اجرای قانون هدف‌مندی یارانه‌ها اظهار داشته است: «حقوق کارگران پایین است و کفاف زندگی را نمی‌دهد. در رابطه با پرداخت یارانه‌ها هم قیمت‌ها خیلی بالا رفته، در صورتی که حقوق ما ثابت مانده و چیزی تغییر نکرده است.»

۱۰ هزار کارگر امضا کننده این طومار در کنار اعتراض به تعویق و بی‌نظمی در پرداخت حقوق‌ها، خواستار ایجاد ساز و کار قانونی و قاطع برای پرداخت به موقع دست‌مزد‌ها و تعقیب قضایی کارفرمایانی شده‌اند که کارگران را بدون قرارداد و یا با قراردادهای سفید امضا، وادار به کار می‌کنند.

اجرای فوری بیمه کارگران ساختمانی و مصوبه هیت وزیران مبنی بر حذف شرکت‌های پیمان‌کاری از دیگر خواسته‌های امضاکنندگان طومار هستند.

کارگران هم‌چنین خواستار افزایش حداقل دست‌مزد‌ها براساس تورم واقعی موجود و تامین «شرافت‌مندانه» سبد هزینه یک خانوار چهار نفره، با دخالت نمایندگان منتخب کارگران، و بر مبنای میانگین دست‌مزد 5 سال آخر شدند.

 ………………………………………….

‌جهت انجام مذاکرات اتمی،

«ورود هیت جمهوری اسلامی به مسکو»

خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های داخلی ایران، هیت مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی به ریاست سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی به منظور شرکت در مذاکرات ایران و گروه 1+5، روز یک‌شنبه، 17 ژوئن، وارد مسکو، پایتخت روسیه شده است.

به گزارش فارس، مذاکرات مسکو قرار است روزهای دوشنبه و سه‌شنبه، با حضور هیت‌هایی از ایران و گروه 1+5 متشکل از آلمان، آمریکا، انگلیس، فرانسه، چین و روسیه و کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مسکو برگزار شود.

مذاکرات ایران و 1+5 در مسکو در ادامه مذاکرات استانبول  و بغداد است.

جلیلی در پایان مذاکرات استانبول 2 در کنفرانس خبری اعلام کرد که تدوین یک دستور کار و مدالیته مورد توافق طرفین قرار گرفت و اشتون نیز به طور رسمی حق جمهوری اسلامی ایران برای استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای را به رسمیت شناخت.

مذاکرات مسکو پس از مذاکرات سه‌مرحله‌ای ژنو، دو مرحله‌ای استانبول و هم‌چنین بغداد، هفتمین دور از گفت‌وگوهای ایران و گروه 1+5 است.

این در حالی است که 44 سناتور آمریکایی با ارسال نامه‌ای به باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا از وی خواسته‌اند تا در صورت عدم قبول سه خواسته مشخص کشورهای غربی در گفت‌وگوهای در پیش روی ایران با اعضای گروه 1+5 در مسکو، به این گفت‌وگوها خاتمه داده و تحریم‌ها علیه این کشور افزایش یابد.

 ………………………………………….

جهت اعتراض به انتخابات پارلمانی و رییس جمهوری،

«تشکیل بزرگ‌ترین حزب واحد اپوزیسیون در روسیه»

خبر / رادیو کوچه

دو حزب اصلی اپوزیسیون دولت روسیه و چند حزب فرعی روز شنبه، 16 ژوئن، در یک کنگره مشترک توافق کردند با ادغام و تشکیل یک حزب واحد، همه نیروی خود را برای تکرار انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری به کار گیرند.

در این اتحاد حزب ‌«آزادی مردم»، به ریاست میخاییل کاسیانف نخست وزیر پیشین و بوریس نمتسوف معاون نخست وزیر پیشین و حزب‌ «جمهوری‌خواه» به ریاست ولادیمیر ریژکوف نایب رییس پیشین مجلس دوما با پیوستن به یک‌دیگر حزب «آر‌-پی-‌آ‌- پارناس RPR-PARNAS» را برای رویارویی با حزب حاکم‌ «روسیه متحد» تشکیل دادند.

بنا بر گزارش‌ها حزب جدید اپوزیسیون دولت روسیه، انتخابات پارلمانی سال 2011 و انتخابات ریاست جمهوری سال 2012 را فاقد اعتبار، و باطل دانسته، و قوه مقننه و ولادیمیر پوتین رییس جمهوری کنونی را نامشروع اعلام کرده است.

 ………………………………………….

محمود احمدی‌نژاد:

«در آینده به عرصه سیاست بازنمی‌گردم»

خبر / رادیو کوچه

روز شنبه، 16 ژوئن، یک روزنامه آلمانی با انتشار گزارشی از محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهوری اسلامی اعلام کرد که وی در پایان دوره ریاست جمهوری خود در سال آینده از دنیای سیاست خداحافظی خواهد کرد.

به گزارش فرانکفورتر آلگمانیه، آقای احمدی‌نژاد گفته که قصد دارد تا برای به «عرصه علمی» بازگردد.

وی تصریح کرده است: «شاید من در دانش‌گاه از نظر سیاسی فعالیت‌های انجام دهم اما هیچ حزب یا گروه سیاسی را تاسیس نخواهم کرد.»

رییس جمهوری اسلامی در پاسخ به این پرسش که آیا شما مانند پوتین برگشت مجدد به مسوولیت ریاست جمهوری را در آینده مدنظر دارید گفت: «نه، هشت سال کافی است».

بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی، روسای جمهوری ایران نمی‌توانند بیش از دو دوره برای این سمت نامزد شوند. محمود احمدی‌نژاد ۵۵ ساله در سال 84 به مقام ریاست جمهوری رسید و چهار سال بعد در یک انتخاب جنجال‌برانگیز مجدد به این سمت رسید.

 ………………………………………….

با پایان یافتن دوران محکومیت،

«آزادی محمدرضا معتمدنیا، زندانی سیاسی»

خبر / رادیو کوچه

روز یک‌شنبه، 17 ژوئن، محمدرضا معتمدنیا، مشاور اجرایی فرماندهی ستاد کل قوای جمهوری اسلامی، از مسوولان پشتیبانی جنگ ایران و عراق و زندانی سیاسی بند 350 زندان اوین با پایان دوران محکومیت یک ساله‌اش از زندان آزاد شده است.

به گزارش کلمه، آقای معتمدنیا، سال گذشته در شعبه 26 دادگاه انقلاب تهران توسط قاضی عباس پیرعباسی به اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم و در تاریخ 21 مرداد ماه 90 برای سپری کردن دوران محکومیتش روانه زندان اوین شد.

آقای معتمدنیا روز 21 فروردین ماه امسال در پیامی از زندان اوین، اعلام کرد که در اعتراض به «ظلم‌ها و تا پایان رفع کامل حصر خانگی میرحسین موسوی»، وارد اعتصاب غذای‌ شده است، اما پس از 42 روز با پیام میرحسین موسوی، از رهبران مخالفان در ایران، به اعتصاب خود پایان داد.

وی در جریان حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری سال 88 بازداشت شده بود.

 ………………………………………….

با رای دادگاه تجدیدنظر،

«تایید چهار سال حبس دیگر برای رجایی، فعال سیاسی»

خبر / رادیو کوچه

به گزارش رسانه‌های مخالف دولت جمهوری اسلامی، علیرضا رجایی، فعال ملی ـ مذهبی، روزنامه‌نگار و تحلیل‌گر سیاسی توسط دادگاه انقلاب به تحمل چهار سال حبس دیگر محکوم شده است.

به گزارش ندای سبز آزادی، علیرضا رجایی، عضو هیت مدیره انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران و مدیر انتشارات «گام نو» از هفته نخست اردی‌بهشت 90 در زندان اوین در بازداشت به‌سر می‌برد.

وی در پی امضای برخی بیانیه‌ها از درون اوین مجدد تحت بازجویی قرار گرفت.

دادگاه وی در بهمن ماه گذشته برگزار شد. قاضی دادگاه انقلاب وی را به تحمل چهار سال حبس دیگر محکوم کرد.

بر اساس گزارش‌‌ها این حکم در دادگاه تجدیدنظر تایید شده است.

 ………………………………………….

یک روز پس از تعلیق فعالیت ناظران،

«بررسی وضعیت سوریه توسط اعضای دایم شورای امنیت»

خبر / رادیو کوچه

یک روز بعد از اعلام تعلیق فعالیت هیت ناظران سازمان ملل متحد در سوریه، خشونت‌ها در این کشور هم‌چنان ادامه دارد و مخالفان دولت گفته‌اند که روز شنبه، 16 ژوئن، بیش از 70 نفر در درگیری‌هایی در مناطق مختلف سوریه کشته شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، بیش‌تر درگیری‌ها در اطراف دمشق، پایتخت سوریه، متمرکز بوده است.

ژنرال رابرت مود، رییس هیت ناظران سازمان ملل متحد روز شنبه اعلام کرده بود که به دلیل شدت گرفتن درگیری‌ها بین نیروهای دولتی و مخالفان بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، فعالیت‌های این هیت در سوریه به حالت تعلیق در می‌آید.

به دنبال اعلام تعلیق فعالیت ناظران سازمان ملل متحد، دولت آمریکا اعلام کرد که در حال رایزنی با کشورها در زمینه اقدامات بعدی در سوریه است.

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه بریتانیا هم گفته است که این تعلیق، کارایی هیت ناظران را زیر سوال می‌برد.

تامی ویتور، از سخن‌گویان کاخ سفید، از دولت سوریه خواسته است که طرح صلح شش ماده‌ای کوفی عنان، فرستاده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در امور سوریه را اجرا کند.

او گفت: «در این مقطع بحرانی، درباره گام‌های آتی برای انتقال قدرت سیاسی در سوریه طبق قطعنامه‌های شورای امنیت، با شرکای بین‌المللی خود رایزنی می‌کنیم.»

در همین حال شورای ملی سوریه که از مخالفان دولت تشکیل شده، نسبت به وقوع کشتار در شهر حمص هشدار داده است. بر اساس اعلام این گروه، 30 هزار نفر از نیروهای ارتش و شبه‌نظامیان طرفدار دولت، حمص را در محاصره دارند.

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , ,