Saturday, 18 July 2015
10 December 2023
منابع خبری برزیل:

«عدم دیدار رییس جمهوری برزیل با هم‌تای ایرانی»

2012 June 21

خبر / رادیو کوچه

منابع خبری برزیل روز سه‌شنبه، 19 ژوئن، اعلام کردند دیلما روسف، رییس‌جمهوری برزیل، درخواست هم‌تای ایرانی خود، محمود احمدی‌نژاد، برای دیداری دو جانبه در حاشیه کنفرانس «ریو + 20» را رد کرده‌ است.

به گزارش روزنامه برزیلی اگلو‌بو، هیت جمهوری اسلامی که برای شرکت در این کنفرانس بزرگ جهانی به شهر ریو دوژانیروی برزیل وارد شده «به شدت از این امر ناراحت است».

بر اساس این گزارش، روز جمعه نیز، ادواردو پائس، شهردار ریو دوژانیرو، رونمایی از یک ستون بدل ستون‌های تخت جمشید که از سوی دولت جمهوری اسلامی به این شهر اهدا شده‌است را لغو کرد و این مراسم رونمایی را به تاخیر انداخته ‌است.

این در حالی است که در مورد علت رد درخواست دیدار احمدی‌نژاد توسط خانم روسف جزییاتی منتشر نشده اما به نوشته این روزنامه حضور رییس‌جمهوری اسلامی در کنفرانس «ریو + 20» اعتراض شمار زیادی از تشکل‌های اجتماعی و مذهبی در برزیل را برانگیخته و این تشکل‌ها از دولت برزیل خواسته‌اند تا محمود احمدی‌نژاد در این کشور به عنوان «عنصر نامطلوب» شناخته شود.

بنا بر گزارش‌ها، روز ۱۷ ژوئن تظاهراتی نیز علیه محمود احمدی‌نژاد در ریو دوژانیرو برگزار شد.

روزنامه ‌آلگماینر‌، چاپ نیویورک، نیز روز ۱۲ ژوئن خبر داد که رهبران اقلیت یهودی برزیل از وزارت امور خارجه این کشور خواسته‌بودند تا برنامه دیدار دیلما روسف با رییس‌جمهوری اسلامی را لغو کند.

بنا بر این گزارش، این گروه‌ها از جمله «کنفدراسیون هواداران اسراییل در برزیل» نگرانی از برنامه هسته‌ای ایران و انکار هولوکاست توسط محمود احمدی‌نژاد را دلیل این درخواست عنوان کرده‌اند و والتر فلدمان، یکی از اعضای کنگره برزیل نیز محمود احمدی‌نژاد را «خطری برای برزیل و آمریکای جنوبی» خوانده است.

به نوشته روزنامه برزیلی «اگلوبو»، محمود احمدی‌نژاد شب سه‌شنبه پس از ورود به ریو دوژانیرو ساعاتی را در یک «مجموعه استراحتی ویژه» به‌سر برد و سپس «با اسکورت پنج خودرو، شش موتورسیکلت و یک هلی‌کوپتر، راهی هتل مجلل رویال تولیپ» این شهر شد و قرار است طی مدت اقامتش در برزیل در این هتل بماند.

روابط تهران و برازیلیا در دوران لولا داسیلوا، رییس جمهوری پیشین برزیل به سرعت بهبود یافت و وی حتا میانجی‌‌گری‌هایی در زمینه مناقشه هسته‌ای ایران انجام داد اما با روی کار آمدن خانم روسف، روابط دو کشور به دلیل موضوع حقوق بشر در ایران و برنامه هسته‌ای تهران رو به تیرگی گراییده است.

دولت برزیل در یکسال گذشته با فاصله گرفتن از مواضع پیشین خود نسبت به این‌که برنامه هسته‌ای ایران به طور کامل صلح‌جویانه است ابراز تردید کرد.

محمود احمدی‌نژاد پیش از ورود به برزیل توقفی نیز در بولیوی داشت و به نوشته رسانه‌های داخلی ایران، در این سفر توافق‌نامه اولیه‌ای امضا شد که بر پایه آن قرار است نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در زمینه آموزش پلیس بولیوی در مبارزه با مواد مخدر هم‌کاری کند و «تجهیزات ارتباطی» در اختیار این نیرو قرار دهد.

محمود احمدی‌نژاد قرار است در سفر خود به آمریکای لاتین از ونزوئلا نیز دیدار کند.

بیشتر بخوانید:

«در آینده به عرصه سیاست بازنمی‌گردم»

«اخراج دیپلمات ایرانی در برزیل از وزارت خارجه»

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , 

۱ Comment


  1. مرجان
    1

    به هر حال این گونه بر خوردها به وجهه ایران و ایرانیان لطمه می زند و در تاریخ این سرزمین انعکاس پیدا می کند