محمدصدیق کبودوند:
«آقای لاریجانی، از دستگاه قضایی استعفاد دهد»
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
خبر / رادیو کوچه
محمدصدیق کبودوند، رییس سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان، که در زندان به سر میبرد، در نامهای به رییس قوه قضاییه، به عملکرد او انتقاد کرده و از صادق آملیلاریجانی، خواسته است که از سمتش استعفا دهد.
این فعال سیاسی، در این نامه گفته است «با توجه به رفتارهای خلاف قانون، افزایش خشونتها و شکنجهها به عنوان یک شهروند این کشور، شما را به کنارهگیری و استعفا دعوت میکنم.»
به گزارش کلمه، آقای کبودوند در بیست و پنجمین روز از اعتصاب غذای خود در زندان، این نامه را نوشته است.
آقای کبودوند در نامه خود همچنین اشاره کرده است: «از آنجا که امکان نوشتن و ارسال بیش از این چند جمله در زندان امکانپذیر نیست، لذا به همین بسنده نموده و توجه جنابعالی را به رفتارهای خلاف قانون، افزایش خشونتها و شکنجهها و افزایش بیدادگریها و صدور بیرویه احکام غیر عادلانه در دوره چند ساله مدیریت شما بر دستگاه قضایی جلب مینمایم.»
وی خطاب به رییس قوه قضاییه گفته است: «از سخنرانیها و گفتوگوهای چندساله اخیر شما پیداست که جنابعالی نه به عنوان یک قاضیالقضات دادگر، عدالتپرور، قانونمدار و مستقل، که به عنوان سیاستمداری طرفدار خشونت و سرکوب شناخته شدهاید که حتا در برخی سخنرانیهای عمومیتان نیز بدون آنکه پرونده متهم و یا متهمان را مطالعه کرده باشید و بدون رعایت کمترین اصول و قواعد و استانداردهای قضایی و دادگری و دادخواهی، پیشاپیش حکم به محکومیت حتا در حد اعدام متهمان صادر و اعلام میکنید. و البته قضات زیر نظر جنابعالی کمابیش چنین رویه و رویکردی دارند.»
آقای کبودوند خطاب به صادق لاریجانی گفته است: «بیتردید استعفای جنابعالی از والا مقامی دستگاه قضایی کمک بزرگی به کاهش بیدادگریها و بیعدالتیها در کشور خواهد بود.»
آقای کبودوند از دهم تیر ماه سال 86 بازداشت شده و در دادگاه انقلاب تهران به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق تشکیل و اداره سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان به 10 سال حبس و از بابت تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی از طریق ارتباط و مراوده با سازمانهای بینالمللی حقوق بشر و ارتباط و مکاتبه با شخص کوفی عنان دبیرکل سازمان ملل متحد و گفتوگو با رسانههای عمومی به یکسال حبس و در کل به 11 سال زندان محکوم شده که در شعبه 56 دادگاه تجدیدنظر استان تهران 10 سال حبس از بابت تاسیس سازمان، مورد تایید قرار گرفته و قطعی شده است.
این در حالی است که خانواده این فعال حقوق بشری در خصوص وضعیت جسمانی وی نیز ابراز نگرانی کردهاند.
………………………………………
پس از تشکیل دولت جدید ائتلافی،
«نخستوزیر جدید یونان سوگند یاد کرد»
خبر / رادیو کوچه
آنتونیس ساماراس، رهبر حزب دموکراسی نو به عنوان نخست وزیر جدید یونان سوگند یاد کرده است.
تشکیل دولت جدید ائتلافی یونان به رهبری آقای ساماراس پس از سه روز مذاکرات فشرده این حزب با حزب سوسیالیست و حزب دموکراتیک چپ صورت میگیرد.
در انتخابات روز یکشنبه یونان، حزب راست میانه دموکراسی نو با اکثریتی اندک در انتخابات پیروز شد.
ساعاتی پیش، اوانجلوس ونیزلوس، رهبر حزب سوسیالیست یونان از توافق بر سر تشکیل دولت جدید این کشور خبر داده بود.
مذاکرات بر سر این که هر حزب چه وزارتخانههایی را به عهده بگیرد کماکان ادامه دارد.
انتظار می رود دولت ائتلافی بر سر اعمال تغییراتی بر سر شرایط سفت و سخت اعطای کمکهای مالی با کشورهای اعطاکننده این کمکها وارد مذاکره شود.
یونان در پنجمین سال رکود اقتصادی خود به سر میبرد و برای نجات از ورشکستگی به ای مالی نیاز دارد.
آقای ونیزلوس گفته است که گئورگوس زانیاس، وزیر دارایی دولت فعلی در نشست وزرای دارایی کشورهای منطقه اقتصادی یورو در روز پنجشنبه شرکت خواهد کرد.
فوتیس کوولیس، رهبر حزب دموکراتیک چپ نیز که با پیوستن به دولت موافقت کرده، گفته بود که حزب او به دولتی که تشکیل خواهد شد، رای اعتماد خواهد داد.
آقای ساماراس پیش از این گفته بود که تلاش خواهد کرد در تعهدات مربوط به توافقنامه کمک مالی اتحادیه اروپا و صندوق بینالمللی پول تغییراتی ایجاد کند.
………………………………………
بهصورت نمادین در لندن برگزار شد،
«برگزاری دادگاه رسیدگی به اعدامهای دهه شصت ایران»
خبر / رادیو کوچه
گروهی از فعالان حقوق بشر دادگاه نمادینی در مرکز حقوق بشر سازمان عفو بینالملل لندن، برگزار کردهاند که در جریان آن به اعدام زندانیان سیاسی در دهه 60 به ویژه تابستان 67 در ایران و نقش عاملان آن رسیدگی میشود.
در این دادگاه نمادین که روز 18 ژوئن آغاز شده و تا 22 ژوئن ادامه دارد، عدهای از زندانیان سیاسی پیشین و برخی از اعضای خانواده اعدامشدگان حضور دارند.
در بیانیهای که وبسایت «ایران تریبیونال» منتشر کرده، آمده است که این دادگاه «با دعوت از شخصیتهای حقوقی و غیرحقوقی و قضات سرشناس جهانی همراه با یک تیم دادستانی متشکل از هشت حقوقدان ایرانی و غیرایرانی به سرپرستی پروفسور پیام اخوان و سر جفری نایس» برگزار میشود.
در بخشی از این بیانیه آمده است که «چهار سال تلاش بیوقفه مردمی مصمم برای رسیدگی به کشتار زندانیان سیاسی در دهه شصت به بار نشست. این دادگاه مردمی، رژیم جمهوری اسلامی ایران و رهبران و دست اندرکاران کشتار زندانیان سیاسی را، که از روزهای پایانی خرداد 60 آغاز و در تابستان 67 به اوج رسید، به اتهام ارتکاب جنایت علیه بشریت محاکمه خواهد کرد.»
به گفته برگزارکنندگان، یکی از دلایل تشکیل این دادگاه این بوده است که زندانیان سیاسی اعدام شده و آنهایی که بعدها از زندان آزاد شدند، «در هیچ دورهای از دهه شصت به وکیل و تسهیلات و مشاوره حقوقی و خانواده خود دسترسی و حق دفاع از خود نداشتند.»
برگزار کنندگان به گفته خودشان به هیچ گروه سیاسی یا دولتی وابستگی ندارند و سازمان عفو بینالملل اگر چه حامی این جریان است، اما برگزارکننده آن نیست.
جلسات رسیدگی شامل شنیدن شهادت افراد از گروههای سیاسی مختلف است که یا خود در دهه شصت زندانی سیاسی بوده اند یا از بستگان و دوستان اعدام شدگان هستند.
از تمام گروههای سیاسی از جمله حزب کومله و دمکرات کردستان، گروه فدائیان خلق (اقلیت و اکثریت)، حزب توده، سازمان مجاهدین خلق، آرمان مستعضفین، راه کارگر و پیکار حداقل یک شاهد حضور دارد.
شهود به جایگاه می آیند و تجارب خود را بیان میکنند. یک دادستان سووالات را میپرسد و گاهی اعضای هیت منصفه نیز سوالاتی را مطرح میکنند.
هدف از برگزاری این دادگاه نمادین این است که مشخص شود آیا در دهه شصت خورشیدی کشتار جمعی زندانیان سیاسی به طور نظاممند انجام گرفته است یا نه. درصورت جواب مثبت، حکومت جمهوری اسلامی مسوول معرفی میشود و عاملان و مجریان این ماجرا هم نام برده میشوند.
البته حکم نهایی این دادگاه نمادین فاقد کارآیی اجرایی است.
برگزار کنندگان می گویند که امیدوارند این دادگاه الگویی برای برگزاری نمونههای دیگر برای رسیدگی به جنایاتی باشد که توسط دولتها و حکومتهای مختلف در جهان علیه ملتشان یا ملتهای دیگر صورت میگیرد.
یک تیم بینالمللی حقوقی، متشکل از عدهای از حقوقدانان بینالمللی و ایرانی از جمله جان کوپر، ریچارد فالک، سر جفری نایس، اریک دیوید، پیام اخوان، نانسی هورماشیا، هدایت متیندفتری و کادر اسمال (که سال گذشته درگذشت)، این دادگاه را سازماندهی کردهاند.
برگزارکنندگان این دادگاه میگویند امیدوارند که این دادگاه الگوی برای برگزاری نمونههای دیگر برای رسیدگی به جنایاتی باشد که توسط دولتها و حکومتهای مختلف در جهان علیه ملتشان یا ملتهای دیگر صورت میگیرد.
به گفته مخالفان جمهوری اسلامی، بیش از چهار هزار زندانی سیاسی و مخالف جمهوری اسلامی در سال 67 در اعدامهای دستهجمعی کشته شدند.
مرحله دوم این دادگاه نمادین قرار است در ماه اکتبر سال جاری در شهر لاهه در هلند برگزار شود.
این دادگاه با الهام از دادگاه نمادینی که به رسیدگی به جنایات جنگی در ویتنام میپرداخت تشکیل شده است. دادگاه نمادین رسیدگی به وقایع جنگ ویتنام در دهه 1960 میلادی توسط عدهای از روشنفکران و فعالان حقوق بشر از جمله برتراند راسل و ژان پل سارتر در دانمارک و سوئد برگزار شد.
این گروه به سرپرستی برتراند راسل، فیلسوف بریتانیایی، تصمیم گرفت دولت و ارتش آمریکا را به آنچه آنان جنایت جنگی در ویتنام مینامیدند، به دادگاهی فرا خوانند.
اما چون امکان برگزاری این دادگاه در مراجع رسمی و حقوقی هیچ کشوری مهیا نشد، آنها تصمیم گرفتند دادگاه مردمی برگزار کنند که در این دادگاه به موضوع فوق رسیدگی شود و نتیجه دادگاه هم محکومیت دولت آمریکا به جنایت جنگی در ویتنام بود.
بدون اینکه حکم لازمالاجرایی برای کسی یا دولتی صادر شود، تاثیر این دادگاه بر افکار عمومی برای محکومیت دولت آمریکا بسیار وسیع بود.
………………………………………
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا:
«اپل برای عدم فروش به ایرانیان دستوری نگرفته بود»
خبر / رادیو کوچه
ویکتوریا نولند، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مورد اقدام فروشگاه محصولات اپل و «خودداری» از فروش به دو مشتری فارسی زبان گفته است که شرکت اپل یا هیچ شرکت دیگری، دستوری از دولت آمریکا نگرفته است.
خانم نولند روز چهارشنبه، 20 ژوئن، اظهار داشت: «هیچ قانون یا سیاستی در آمریکا شرکت پل یا هیچ شرکت دیگری را از فروش تولیداتشان در خاک آمریکا به خریدارانی که قصد استفاده از آنها را در آمریکا دارند، منع نمیکند. این شامل مشتریان ایرانی و فارسی زبان نیز میشود.»
شماری از رسانههای آمریکایی گزارش دادهاند در شهر آتلانتا از ایالت جورجیای آمریکا، دو مورد خودداری از فروش محصولات اپل به دو ایرانی گزارش شده است.
این گزارش گفته بود «سحر ثابت»، با عمویش برای خرید یک دستگاه «آیپد» به فروشگاه اپل مراجعه میکند ولی وقتی فروشنده متوجه میشود که خانم ثابت فارسی حرف میزند، به او گفته «به دلیل تخاصم میان دو دولت ایران و آمریکا» اجازه فروش به او ندارد.
در موردی دیگر، گفته شد «زک جعفرزاده» دانشجوی ایرانی که با روادید دانشجویی در آمریکا مشغول تحصیل است، برای خرید یک دستگاه آیفون به فروشگاه اپل مراجعه کرده ولی به دلیل این که ایرانی و فارسی زبان بوده، از فروش آیفون به او خودداری شده است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مورد تحریمها علیه ایران و دیگر کشورها گفته است: «تحریمهای آمریکا معمولن صدور یا باز صدور بدون مجوز دفتر اموال خارجی وزارت خزانهداری، کالاهایی را به ایران منع میکنند که از 10 درصد یا بیشتر محتوای آمریکایی تشکیل میشوند و این با هدف ممانعت از استفاده از فنآوریهای آمریکایی برای برنامههای گسترش سلاحهای کشتار جمعی یا فعالیتهای تروریستی دولت ایران صورت میگیرد.»
شرکت اپل هنوز بیانیهای در این خصوص منتشر نکرده ولی مدیر یک فروشگاه اپل در آنتلانتا گفته طبق مقررات فروش و برای مقابله با هرگونه کلاهبرداری احتمالی، قوانین یاد شده به اجرا درمیآیند. به گزارش رسانههای محلی آتلانتا، مقررات اعلام شده از سوی اپل به گونهای است که این اجازه را به کارکنان خود میدهد که از فروش محصولات جلوگیری کنند.
………………………………………
جهت خروج غیرنظامیان از شهر حمص،
«توافق مخالفان و دولت سوریه بر سر آتشبس»
خبر / رادیو کوچه
کمیته بینالمللی صلیب سرخ روز چهارشنبه، 20 ژوئن، اعلام کرد که دولت سوریه و مخالفان مسلح حکومت بشار اسد، رییس جمهوری این کشور با یک آتشبس موقت برای تخلیه غیرنظامیان از شهر حمص موافقت کردهاند.
به گزارش الجزیره، این کمیته گفت که کارکنانش همراه با صلیب سرخ سوریه، آماده ورود به آسیبدیدهترین بخشهای شهر هستند. علارغم این توافق، امدادرسانان هنوز قادر به ورود به شهر نبودهاند.
در پی ده روز نبرد شدید میان مخالفان مسلح و نیروهای دولتی در شهر حمص، تیمهای صلیب سرخ روز چهارشنبه آماده ورود به آنجا برای تخلیه غیرنظامیان به دام افتاده بودند.
کمیته بینالمللی صلیب سرخ در ژنو گفت هر دو طرف متعهد شدهاند وقفهای دو ساعته در نبرد را مراعات کنند. صلیب سرخ گفت ضروری است که فورن به شهر دسترسی پیدا کند.
حمص از کانونهای قیام 15 ماهه علیه حکومت بشار اسد بوده است.
گلوله باران شهر توسط نیروهای دولتی در نواحی مسکونی صدها غیرنظامی را کشته و محکومیت بینالمللی را به دنبال داشته است.
دولت سوریه این کشتارها را به «تروریستهای» مورد حمایت قدرتهای خارجی نسبت میدهد.
دولت سوریه روز سهشنبه گفت سعی دارد غیرنظامیان را تخلیه کند و شورشیان را متهم کرد مانع آن می شوند.
………………………………………
پس از ماهها بیخبری،
«مشاور سابق رییس کتابخانه ملی در بازداشت است»
خبر / رادیو کوچه
بر اساس گزارش رسیده به رادیو کوچه، یک مقام فرهنگی جمهوری اسلامی از 10 ماه پیش به اتهام ارتباط داشتن با سفارتخانههای خارجی در زندان اوین به سر میبرد.
بر اساس این گزارش، حامد یاری، مشاور رییس و مدیرکل امور بینالملل و روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران چند ماه قبل پس از برکناری ناگهانی از سمت خود به بازداشتگاه اوین منتقل شده و همچنان در بازداشت بهسر میبرد.
این در حالی است که تاکنون رسانههای داخلی از پرداختن به این موضوع خودداری کردهاند.
گفته شده، آقای یاری، 32 ساله، با اتهام جاسوسی و در تماس بودن با سفارتخانههای خارجی در تهران مواجه است.
تاکنون گزارشی از وضعیت فعلی مشاور پیشین رییس کتابخانه ملی ایران و همچنین مدت زمان بازداشت وی منتشر نشده است.
………………………………………
وزیر امور خارجه فرانسه:
«افزایش تحریمها علیه ایران با شکست مذاکرات مسکو»
خبر / رادیو کوچه
لورن فابیوس، وزیر امور خارجه سوسیالیست فرانسه، شامگاه چهارشنبه، 20 ژوئن، خواستار تشدید تحریمهای اعمال شده بر ایران به دلیل برنامه اتمی جنجالبرانگیز این کشور شد.
این در خواست یک روز پس از آن مطرح میشود که مذاکرات اتمی میان ایران و گروه 1+5 در مسکو پایتخت روسیه به گفته برخی دیپلماتهای غربی، با شکست روبهرو، شده است.
فابیوس در مصاحبه با خبرنگاران رسانهها در اینباره اظهار داشت: «بسیار متاسفیم که ایران پیشنهادهای ملموسی که انتظارش را داشتیم ارایه نداد. این پیشنهادها میتوانست گام نخستی در مسیر احترام به قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد و آژانس بینالمللی انرژی اتمی است.»
او افزود که از راه ممنوعیت واردات نفت از ایران از سوی اتحادیه اروپا که از اوایل ژوئیه آغاز میشود، میتوانیم فشارها را بر این کشور افزایش دهیم.
روسیه که میزبان این مذاکرات بود اعلام کرد که نزدیک کردن دیدگاههای دو طرف دشوار است.
البته تیم مذاکرهکننده جمهوری اسلامی و نمایندگان مذاکرهکننده غربی با توافق بر سر ادامه مذاکرات در آینده، توانستند بر ادامه گفتوگوها به توافق برسند.
………………………………………
هیت عالی نظارت بر انتخابات:
«تعویق در اعلام برنده انتخابات ریاست جمهوری مصر»
خبر / رادیو کوچه
اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری مصر به تعویق افتاده و این امر منجر به افزایش تنش و بحران در این کشور شده است.
در حالیکه قرار بود نتیجه رایگیری در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری مصر روز پنجشنبه، 21 ژوئن، اعلام شود، هیت عالی نظارت بر انتخابات گفته است که «به دلیل کثرت شکایات» دو رقیب انتخاباتی علیه یکدیگر و زمان لازم برای رسیدگی به این شکایات، اعلام نتیجه شمارش آرا در موعد مقرر امکانپذیر نیست.
هیت نظارت بر انتخابات تاریخ دقیقی را برای اعلام نام رییس جمهوری آینده مصر تعیین نکرده و برخی از ناظران، از تاخیری چند روزه و حتا یک هفتهای در این مورد سخن گفتهاند.
رای گیری در مرحله دوم انتخابات ریاست جمهوری مصر با شرکت محمد مرسی، از حزب آزادی و عدالت وابسته به گروه اسلامگرای اخوانالمسلمین، و احمد شفیق، فرمانده پیشین نیروی هوایی و آخرین نخست وزیر حسنی مبارک، رییس جمهوری برکنار شده مصر، در روزهای شنبه و یکشنبه گذشته صورت گرفت و کوتاه مدتی پس از پایان رایگیری، طرفداران محمد مرسی او را برنده انتخابات اعلام کردند که واکنش مشابه ستاد انتخاباتی آحمد شفیق را در پیآورد.
………………………………………
با پایان یافتن مذاکرات هستهای در مسکو،
«افزایش بهای ارز خارجی در ایران»
خبر / رادیو کوچه
به گزارش رسانههای داخلی ایران، ارزش دلار و دیگر ارزهای خارجی در این کشور از صبح روز چهارشنبه، 20 ژوئن، با افزایش روبهرو بوده است.
این در حالی است که برخی از تحلیلگران ارتباط این افزایش را به اعلام نتایج مذاکرات هیت جمهوری اسلامی و گروه 1+5 در مسکو، پایتخت روسیه، میدانند.
بر اساس گزارش سایتهای اقتصادی قمیت دلار در بازار آزاد 1826 تومان و یورو 2320 تومان همچنین پوند 2890 تومان اعلام شد که نسبت به دو روز گذشته افزایش چشمگیری نشان میدهد.
همچنین قیمت سکه طرح قدیم امروز در بازار 695 هزار تومان و طرح جدید 691 هزار تومان است، که با قیمت روز گذشته نزدیک به 5 هزار تومان افزایش یافتهاند.
این درحالی است که دولت جمهوری اسلامی پیش از این به صرافیهای این کشور هشدار داده بود که در صورت افزایش دادن نرخ ارزهای خارجی با آنها به شدت برخورد خواهد کرد.
………………………………………
منابع خبری برزیل:
«عدم دیدار رییس جمهوری برزیل با همتای ایرانی»
خبر / رادیو کوچه
منابع خبری برزیل روز سهشنبه، 19 ژوئن، اعلام کردند دیلما روسف، رییسجمهوری برزیل، درخواست همتای ایرانی خود، محمود احمدینژاد، برای دیداری دو جانبه در حاشیه کنفرانس «ریو + 20» را رد کرده است.
به گزارش روزنامه برزیلی اگلوبو، هیت جمهوری اسلامی که برای شرکت در این کنفرانس بزرگ جهانی به شهر ریو دوژانیروی برزیل وارد شده «به شدت از این امر ناراحت است».
بر اساس این گزارش، روز جمعه نیز، ادواردو پائس، شهردار ریو دوژانیرو، رونمایی از یک ستون بدل ستونهای تخت جمشید که از سوی دولت جمهوری اسلامی به این شهر اهدا شدهاست را لغو کرد و این مراسم رونمایی را به تاخیر انداخته است.
این در حالی است که در مورد علت رد درخواست دیدار احمدینژاد توسط خانم روسف جزییاتی منتشر نشده اما به نوشته این روزنامه حضور رییسجمهوری اسلامی در کنفرانس «ریو + 20» اعتراض شمار زیادی از تشکلهای اجتماعی و مذهبی در برزیل را برانگیخته و این تشکلها از دولت برزیل خواستهاند تا محمود احمدینژاد در این کشور به عنوان «عنصر نامطلوب» شناخته شود.
بنا بر گزارشها، روز ۱۷ ژوئن تظاهراتی نیز علیه محمود احمدینژاد در ریو دوژانیرو برگزار شد.
روزنامه آلگماینر، چاپ نیویورک، نیز روز ۱۲ ژوئن خبر داد که رهبران اقلیت یهودی برزیل از وزارت امور خارجه این کشور خواستهبودند تا برنامه دیدار دیلما روسف با رییسجمهوری اسلامی را لغو کند.
بنا بر این گزارش، این گروهها از جمله «کنفدراسیون هواداران اسراییل در برزیل» نگرانی از برنامه هستهای ایران و انکار هولوکاست توسط محمود احمدینژاد را دلیل این درخواست عنوان کردهاند و والتر فلدمان، یکی از اعضای کنگره برزیل نیز محمود احمدینژاد را «خطری برای برزیل و آمریکای جنوبی» خوانده است.
به نوشته روزنامه برزیلی «اگلوبو»، محمود احمدینژاد شب سهشنبه پس از ورود به ریو دوژانیرو ساعاتی را در یک «مجموعه استراحتی ویژه» بهسر برد و سپس «با اسکورت پنج خودرو، شش موتورسیکلت و یک هلیکوپتر، راهی هتل مجلل رویال تولیپ» این شهر شد و قرار است طی مدت اقامتش در برزیل در این هتل بماند.
روابط تهران و برازیلیا در دوران لولا داسیلوا، رییس جمهوری پیشین برزیل به سرعت بهبود یافت و وی حتا میانجیگریهایی در زمینه مناقشه هستهای ایران انجام داد اما با روی کار آمدن خانم روسف، روابط دو کشور به دلیل موضوع حقوق بشر در ایران و برنامه هستهای تهران رو به تیرگی گراییده است.
دولت برزیل در یکسال گذشته با فاصله گرفتن از مواضع پیشین خود نسبت به اینکه برنامه هستهای ایران به طور کامل صلحجویانه است ابراز تردید کرد.
محمود احمدینژاد پیش از ورود به برزیل توقفی نیز در بولیوی داشت و به نوشته رسانههای داخلی ایران، در این سفر توافقنامه اولیهای امضا شد که بر پایه آن قرار است نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در زمینه آموزش پلیس بولیوی در مبارزه با مواد مخدر همکاری کند و «تجهیزات ارتباطی» در اختیار این نیرو قرار دهد.
محمود احمدینژاد قرار است در سفر خود به آمریکای لاتین از ونزوئلا نیز دیدار کند.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»