خبر / رادیو کوچه
کشورهای عضو دایم شورای امنیت و اتحادیه عرب، از تشکیل دولت انتقالی وحدت ملی در سوریه حمایت کرده اما نظر آنها در مورد موقعیت بشار اسد، رییس جمهوری این کشور، در این طرح مشخص نیست.
به گفته منابع سازمان ملل متحد، قدرتهای غربی، روسیه و چین از طرح پیشنهادی کوفی عنان، نماینده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه، برای پایان دادن به بحران سیاسی پانزده ماهه از طریق تشکیل یک دولت انتقالی با شرکت گروهها و شخصیتهای مختلف حمایت کردهاند.
طرح آقای عنان با عنوان «راهبردها و اصول دولت انتقالی سوریه» برای وزیران خارجه کشورهای شرکتکننده در اجلاس گروه تماس سوریه ارسال شده است که قرار است برای بررسی راههای خاتمه دادن به ناآرامی در سوریه روز شنبه در ژنو، سوییس، تشکیل شود.
در طرح آقای عنان پیشنهاد شده است که دولت وحدت ملی با شرکت برخی از مقامات حکومت کنونی و شخصیتها و نمایندگان گروههای سیاسی مخالف تشکیل شود و با خاتمه دادن به درگیری مسلحانه، زمینه مشارکت آزاد مردم در تعیین سرنوشت خود را فراهم آورد.
براساس اظهارات منابع نزدیک به آقای عنان، این طرح افراد خاصی را برای عضویت در دولت وحدت ملی پیشنهاد نمیکند اما تاکید دارد «کسانی که حضورشان میتواند به روند انتقال به دموکراسی آسیب رساند، یا اعتبار دولت وحدت ملی را به مخاطره اندازد یا تلاش برای حصول تفاهم را تضعیف کند» نباید عضو کابینه باشند.
با این حال وضعیت بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، نامشخص مانده است.
از سویی دیگر روز پنجشنبه، 28 ژوئن، رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی خواستار توقف خشونت در سوریه شده و گفته است که «دستهایی در کار است تا با ایجاد بیثباتی در سوریه، به جریان مقاومت اسلامی در منطقه لطمه وارد کند» و افزود که «نظام سلطه» در نظر دارد با مسلح کردن مخالفان، جنگ داخلی در سوریه را دامن بزند.
در همین حال آقای خزاعی، نماینده جمهوری اسلامی در سازمان ملل، در انتقاد از محرومیت ایران از شرکت در اجلاس ژنو گفت که کسانی که توانایی ایران در کمک به حل بحران سوریه را نادیده میگیرند «اشتباه استراتژیک بزرگی» مرتکب میشوند و افزود که نمیتوان نقش سازنده و محوری جمهوری اسلامی را نفی کرد.
بیشتر بخوانید:
«برگزاری نشست ژنو در مورد بحران سوریه بدون ایران»
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»