دلبر توکلی/ رادیو کوچه
«مثل یک آدم نیمه کاره شده ام، زمان باید مرا ترمیم کند و این بخشی از دستاوردهای دنیای مجازی است.»
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
آنچه شنیدید گوشهای از درد دلهای زن جوانی است که در عصر ارتباطات در فضای مجازی عاشق شد. این زن جوان معتقد است که فضای مجازی این امکان را به او داد تا دوست داشتنی را تجربه کند که برایش متفاوت بود، اما به دلیل متاهل بودن نتوانست پایانی را که میخواهد، برای این عشق رقم بزند و به آن رنگ و بوی زندگی در دنیای واقعی ببخشد و همین تصادف عاطفی او را تا مرز خودکشی برد.
البته همراه با گسترش روز افزون اینترنت، که بخشی جدا ناپذیر از زندگی روزمره شده است، روابط مجازی نیز به سرعت، روند رو به رشدی را طی کرده و این قطار سریع السیر بیوقفه رو به جلو می رود، اما این که چه چیزی موجب می شود که عشقهای مجازی جای خود را به روابط واقعی میدهند موضوعی است، قابل تامل.
«دکتر نهضت فرنودی» روان شناس مقیم آمریکا در این خصوص می گوید: «عشق های مجازی بیشتر حاصل رویای افرادی است که در جستجوی امنیت در پشت یک پرده هستند و یکدیگر را نمی بینند اما رویاهاشان را با هم در میان می گذارند. مانند کسانی که برای اعتراف به کلیسا می روند و در پشت یک پرده و بدون آن که دیده شوند برای کشیش از گناهانشان حرف میزنند و در نهایت کشیش به آنها میگوید، خداوند شما را بخشیده است.»
دکتر فرنودی همچنین می گوید: «گاهی کسانی که واقعیت تلخی را در درون خود دارند یا احساس گناه و شرم می کنند که مسائل شان در دنیای واقعی مطرح شود، رو به دنیای مجازی می آورند و در این فضا احساس خود را مطرح می کنند تا خلاصه در آن میان کسی پیدا شود و به این حس پاسخ بدهد که در واقع نوعی حس پذیرش را درفرد القا می کند. البته این حس پذیرش در ازدواج هم وجود دارد که بعدن به صورت تقسیم مسئولیت در می آید و برای همین است که گاهی زن و شوهرها در این مرحله از زندگی به دنبال رفیق می گردند و در موارد بسیار کمی پیش می آید که آنها، رفیق یکدیگر هم باشند و ما میبینیم که این رفیق اینترنتی، از کسی که با او همبستر میشویم بیشتر از مسائل ما، خبردار است و به دردل دلهایمان، گوش می دهد.»
این روان شناس در ادامه می گوید:«بیشتر کسانی که آدمهای باهوش و با سوادی هستند وارد روابط مجازی میشوند، آنها ترس از گیر افتادن ندارند و در بسیاری موارد، افرادی حرفه ای هستند و در طی زمان، مهارت کلامی و بده و بستان در این فضا را بدست آوردهاند و می توانند دیگران را به خوبی جذب کنند. من مراجعه کنندهای داشتم که در فضای مجازی ۴۳۱ معشوقه دارد!»
«دکتر فرنودی» در پاسخ به این پرسش که چطور ممکن است پایان یک عشق مجازی، فرد را به سوی خودکشی بکشاند ؟ گفت:«ذهن ما خانمها دارای تمایلات رمانتیک و عاطفی است که با صدا تحریک میشود. وقتی صدای کسی که به او دل بستهایم را می شنویم ترشح هورمون دوپومین در بدن ما، بالا میرود و در نتیجه، حس رمانیتک، در ما افزایش پیدا میکند. مراجعه کننده دیگری داشتم که در فضای مجازی سکس هم داشت و ارضا هم می شد و این نوع روابط، بخشی از زندگی مدرن امروز شده است. از سوی دیگر انسانها برای ارتباطهای حضوری باید وقت بگذارند و هزینه کنند و نمیتوانند با هر قیافهای در سر قرار حاضر شوند، در حالی که ارتباط مجازی این مشکلات را ندارد و به نظر من در فضای مجازی عشرت کدههای ارزان و مناسب در اختیار همه قرار گرفته است و مغز هم گاهی در این میان براحتی “مانکی گیم” بازی می کند و بسیاری افراد حسرتهایی را که در دل دارند به آسان ترین و ارزان ترین راه، در این فضا برآورده می کنند. اما کسی که با تمام شدن این ارتباط، دست به خودکشی می زند یعنی، زندگی فردی اش بسیار خالی است، به قول “رومن رولان” اینان زنان “عشق ناچشیدهاند.”
این روان شناس همچنین معتقد است که رابطه مجازی اعتیاد آور است و جلوی بروز احساسات طبیعی را می گیرد و احساسات غیر طبیعی را جایگزین آن می کند.
او می گوید: انسان هایی که برای عشق و دلدادگی، معیارهای درستی در دست دارند و در گزینش هم آزاد هستند، با کسانی وارد رابطه می شوند که آنها، پاسدار رابطه سالم هستند. چرا که اگر دلدادگی و دلبندی به لذت جویی تبدیل شود این رابطه بیدوام و هیجانی است، اما در یک رابطه عمیق، شاید آنقدرها هیجان نباشد ولی هدف و امید در آن وجود دارد که به مرور زمان به رابطه معنی میدهد، تا آن که جزئی از معنای وجودی ما، میشود و این رابطه می تواند بخشی از “من” را تعریف کند. از سوی دیگرسرمایهگذاری عاطفی موجب تولد “سرشت *” می شود که جوهر وجودی هر فرد را شکل می دهد اما لذت جویی، موجب رشد “شخصیت**” می شود که می تواند نقاب بزند.»
به گفته دکتر فرنودی تحقیقاتی در مورد جستجوی لغت “سکس” از سوی گوگل منتشر شد که پاکستان اولین کشور و پر مصرف ترین کشوری بود که در گوگل “سکس” را جستجو کرده بود و “ایران” رتبه سوم را داشت و در بین شهرهای ایران “قم” بیشترین جستجوی “سکس” را درگوگل داشت.
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»
مریم
چرا این همه برای گفتن واژه ی سکس مشکل دارید؟؟؟!!
ب
اگه اپلیکیشن درست میکردند که چیز تو چیز هم میشد ، خوب بود !