Saturday, 18 July 2015
26 September 2023
قصه‌های ما، از رویا تا واقعیت

«مادرم»

2014 November 02

شهره شعشعانی / رادیو کوچه

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

نینا گلستانی، متولد ٧ شهریور ١٣۶۴ رشت، دانشجوی فوق لیسانس رشته آبیاری‌ست. نویسندگی را از سال ١٣٧۵ شروع کرده و مجموعه داستان «من امشب با فرشته می رقصم» از او در سال ١٣٨٣ توسط نشر ایلیا به چاپ رسیده است.  داستان کوتاه آرزو از این مجموعه سال بعد به عنوان تک داستان برگزیده مهرگان ( پکا) معرفی شده است. گلستانی از سال ١٣٨۴ در کارگاه داستان نویسی کیهان خانجانی شرکت کرده است. مجموعه داستان «آدم های دو بخشی» نیز از این نویسنده توسط نشر ایلیا در سال ١٣٩٠ به چاپ رسید.

1Nov2014-Ghesseha-Shohreh-Madaram-1
نقد و نگاه

داستان مادرم، روایت سالخوردگی و انزواست. انزوای زوجی ناتوان از رفع نیازهای روزانه. دختر، مایحتاج مادر بیمارش را می‌خرد و برایش می‌برد. مادر بیمار و تقریبن زمین‌گیر به عادت یک عمر، حتی زمانی که به ظاهر سر به طغیان برداشته و خانه، شوهر، دختر و همه کسانش را بی خبر ترک کرده، فریزر را برای شریک یک عمر زندگی‌اش پر از غذا گذاشته است. شوهر ادعا می‌کند شب‌ها با زن گمشده‌اش  تلفنی حرف می‌زند. دختر و شوهرش نزد او می‌آیند و گوش می‌خوابانند، اما نمی‌توانند پی به صحت و سقم ادعای پیرمرد ببرند، چه که او هم، گرچه مثل همسرش گم نشده و حی حاضر است، ولی راز خود را دارد، راز سر به مهر با شریک زندگی‌اش، رازی که تنها سال‌خوردگان از آن سر در می‌آورند، و این حرفی‌ست، نامه ای‌ست مبهم، که معنی‌اش به قول شاعر:” تا وقت پیری ندانی…”

1Nov2014-Ghesseha-Shohreh-Madaram

داستان کوتاه مادرم، با درونمایه‌ی گمشدگی چه به مفهوم حقیقی و چه به مفهوم مجازی‌اش بازی می‌کند، بازی سرگرم کننده‌ای که نویسنده با وجود جوانی به وسوسه‌ی سرگرم کننده‌تر کردنش(پیچپده‌تر کردن پیچیده) نمی‌افتد، به جای خواننده تصمیم نمی‌گیرد، به گزارشی ساده و سرراست از ماوقعی نه چندان معمول اکتفا می‌کند و داستان موفقی می‌نویسد.

موسیقی متن:

Schubert – Serenade

Vocal: Nana Mouskouri

Schubert:Impromptus Op.90

Piano: David Fray

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , , , ,