Saturday, 18 July 2015
26 September 2023
استاتوس

«داعش یک کودک سوری را اعدام کرد»

2015 April 28

مسیب سروندی – الهام رحیم‌زاده / رادیو کوچه

 

داعش یک کودک فقیر سوری را که در اثر گرسنگی جمله توهین‌آمیزی بیان کرده بود، بازداشت و بعد از دو روز اعدام کرد. برنامه استاتوس این هفته با همین خبر دردناک آغاز خواهد شد و در ادامه با آیتم‌های دیگر خبری هم‌راه شما خواهیم بود.

فایل صوتی را از اینجا بشنوید

 

فایل را از این جا دانلود کنید

خبر تنوری

«داعش یک کودک سوری را اعدام کرد»

داعش یک کودک فقیر سوری را که در اثر گرسنگی جمله توهین‌آمیزی بیان کرده بود، بازداشت و بعد از دو روز اعدام کرد.

سایت خبری «دوت مصر» در این‌باره گزارش داد؛ جنبش «شهر رقه در سکوت ذبح می‌شود» از اعدام یک کودک نا‌بالغ توسط داعش در شهر منبج واقع در استان حلب سوریه به جرم اهانت به ذات الهی خبر داد.

این کودک از کنار یک فلافل‌فروشی می‌گذشت و از مادرش خواست تا برای او فلافل بخرد؛ اما مادرش با بیان این‌که آنان فقیر هستند و پولی ندارد، کودک را منصرف کرد.

daesh

وی نیز با عصبانیت جمله توهین‌آمیزی را بیان کرد که شماری از اعضای داعش این حرف او را شنیده و وی را بازداشت کردند. اعضای داعش بدون در نظر گرفتن فقر و نداری، غیر ممیز بودن و بدون هیچ ارشاد و نصیحتی، کودک را دو روز زندانی و سپس اعدام کردند.

سران گروهک داعش که به فساد، عیاشی و شهوت‌رانی مشهور هستند و زنان و دختران عراقی و سوری را به کنیزی می‌گیرند با اجرای قوانین سخت‌گیرانه بر مردم، آنان را به بهانه‌های واهی هم‌چون درست نبستن روبنده، تماشای کارتون، گوش دادن موسیقی و… شکنجه و اعدام می‌کنند.

سوتی هفته

«قاچاق میلیاردی آدامس در ایران»

دبیر انجمن تولیدکنندگان شیرینی و شکلات گفت: هیچ‌گونه نظارتی بر واردات شیرنی و شکلات صورت نمی‌گیرد و بر اساس آمار به دست آمده سالانه گردش مالی قاچاق آدامس هزار و پانصد میلیارد تومان است.

«جمشید مغازه‌ای» با بیان این‌که آدامس در میان کالاهای وارداتی صنعت شیرنی و شکلات بیشترین سهم را دارد، اظهار کرد: با توجه به این‌که این‌ کالا به صورت قاچاق وارد کشور می‌شود از نظر کیفیت مورد تایید نیست و به ‌طور کلی جزو کالاهای شناخته نشده به حساب می‌آید.

وی میزان تولید شیرنی و شکلات طی سال گذشته را معادل یک میلیون و پانصد و نود و شش هزار تن عنوان کرد و گفت: از این میزان دویست و چهل هزار تن به ارزش پانصد و نود و هشت میلیون دلار صادر شد.

adams

دبیر انجمن تولیدکنندگان شیرینی و شکلات ادامه داد: شیرنی و شکلات ایران حتا به کشور‌های اروپایی و آمریکایی نیز راه پیدا کرده است.

مغازه‌ای در خصوص قیمت شیرنی و شکلات اظهار کرد: قیمت این محصول در سال جاری با توجه به شرایط فعلی افزایش نمی‌یابد اما اگر قیمت مواد اولیه و سایر عوامل تولید افزایش یابد به تبع آن قیمت شیرنی و شکلات نیز افزایش خواهد داشت.

وی مهمترین مشکل صنعت شیرنی و شکلات را نبود نقدینگی و سرمایه در گردش عنوان کرد و گفت: اگر این‌گونه مشکلات برطرف شود این صنعت قابلیت ارتقای بیشتری دارد.

حوادث

«کشف ٣۵٨ کیلو هروئین از منزل یک ایرانی در ترکیه»

پلیس استانبول اعلام کرد که نیروهای مبارزه با مواد‌مخدر موفق به کشف و ضبط سی‌صد و پنجاه و هشت کیلوگرم هروئین از منزل اجاره‌ای یک ایرانی شدند که به عنوان گردشگر وارد ترکیه شده است.

به گزارش خبرگزاری دوغان، این مقدار مواد‌مخدر از منزلی اجاره‌ای به نام یک ایرانی با نام اختصاری (ک-آ) در استانبول، کشف شد.

پلیس استانبول اعلام کرد: برای دستگیری متهم که به عنوان گردشگر وارد ترکیه شده و تصور می‌شود هنوز در این کشور حضور دارد، عملیات خود را آغاز کرده و درباره وی با مقام‌های ایرانی وارد مذاکره شده‌اند.

heroin

بر اساس این گزارش، نیروهای مبارزه با مواد‌مخدر ترکیه در عملیاتی در استان الازیغ در شرق این کشور نیز موفق به کشف شش‌صد کیلوگرم هروئین شده بودند.

ترکیه به دلیل موقعیت جغرافیایی خود در مسیر ترانزیت و قاچاق مواد‌مخدر از کشورهای آسیایی به اروپا قرار دارد و همه ساله هزاران کیلوگرم انواع مواد‌مخدر در این کشور کشف می‌شود.

یادی از تاریخ

«تاریخچه کفش»

نزدیک به پنج هزار سال پیش، مصری‌ها چیزهایی شبیه کفش ساخته بودند. البته بهتر است به آنها بگوییم پوشینه پا، نه کفش. از کفش‌های مصری‌های قدیم می‌شود طرز زندگی و طبقات اجتماعی در آن زمان را فهمید. تمدن ایران، یونان و رم پوشینه‌های دیگری درست کردند که نشان دهنده طبقه اجتماعی فرد و میزان قدرت او بود. نام بسیاری از این پوشینه‌ها هنوز هم استفاده می‌شود، مثل «سندلیوم» که الان به آن «صندل» می‌گویند.

در قرن چهارم و پنجم میلادی امپراتوری روم به بیزانس منتقل شد. کم‌کم تفکرات مسیحی روی کفش‌ها تاثیر گذاشت، چون مسیحی‌ها اعتقاد داشتند کفش باید به طور کامل پوشاننده باشد. به همین دلیل کفش‌ها در مغرب‌زمین از حالت صندل به شکل رو‌بسته درآمد.

در قرن دهم و دوازدهم میلادی، اروپایی‌ها در جریان جنگ‌های صلیبی از علم و دانش مسلمانان حتا برای کفش‌هایشان استفاده کردند.

در قرن چهاردهم، با پیشرفت صنایع، آرام آرام پارچه و چرم دباغی شده نازک، وارد کفش‌سازی شد. بسیاری قرن چهاردهم را قرن آغاز مد می‌نامند. اواخر قرن چهاردهم هم کفش‌های نوک تیز مد شد. مردم به هر زحمتی که بود پنج تا انگشتشان را در پنجه‌های نوک تیز می‌کردند تا ثابت کنند چقدر با شخصیت هستند. شروع این مد از هلند بود؛ جایی که عذاب شست پا و پا درد را برای مردم قرن چهارده میلادی به ارمغان آورد.

اواخر قرن پانزدهم میلادی، وقتی کفش نوک تیز از مد افتاد، کفش نوک پهن مد شد؛ البته بیش‌تر در شمال اروپا ذهن‌ها هر روز محصولات تازه‌تر و عجیب‌تری بیرون می‌داد. از نمونه‌های آن، کفش‌های ونیزی بود که برای خانم‌ها مد شد. این کفش‌ها، یک کفه تخت داشت که زیرش به طور کامل پر بود و ارتفاعش گاهی به شصت سانتی‌متر می‌رسید. از مشکل راه رفتن که بگذریم، وزن این‌جور کفش‌ها خیلی زیاد بود. راه رفتن در آن سال‌ها با مشقت و بلای بسیار هم‌راه بوده است.

22

در قرن هفدهم، این پاشنه‌های وحشتناک از کفش‌ها حذف شد و پاشنه‌های معقول‌تری به کفش‌های زنانه و مردانه اضافه شد. قرن هفدهم، در اروپا قرن آدم‌های پر‌افاده بود. جامعه خیلی طبقاتی شده بود و همه می‌خواستند به هم فخر بفروشند. بهترین راهی که به ذهن مردم می‌رسید، پوشیدن لباس‌های خاص بود. مردمی که اهل پز دادن بودند، کفش‌های پاشنه بلندی می‌پوشیدند که روی آن را با حریر بافته بودند. هر چه پاشنه بلندتر بود، موقعیت آن فرد بالاتر می‌رفت، مثل این‌که در آن زمان کسانی که از بالا به همه چیزهای اطراف نگاه می‌کردند، احساس قدرت زیاد‌تری می‌کردند.

در قرن هجدهم هم اوضاع همان‌طوری ماند و فقط شکل پاشنه‌ها تغییر کرد. به جای حریر هم از چرم رنگی استفاده کردند که به نظرشان بسیار زیبا بود. اما در همین قرن، اتفاق خیلی مهمی افتاد. سال ١٧٩٢ مردم از دست پاشنه‌های بلند و کفش‌های حریر خسته شدند و بر ضد جامعه طبقاتی در فرانسه انقلاب کردند. انقلاب کبیر فرانسه، نتایج خیلی مهمی داشت. بعد از آن، مردم که دیگر به دنبال تساوی و برابری بودند پاشنه‌های بلند را حذف کردند و همه کفش‌ها از نظر ارتفاع یک شکل شد.

قرن نوزدهم، قرن همه‌گیر شدن مد بود. بازار مد داغ بود راستی علتش چه بود؟! جوابش خیلی ساده است. چون با وجود چرخ خیاطی و پارچه‌های مصنوعی، کفش خیلی ارزان شد. همه توانستند از کفش‌های خوب استفاده کنند. از نمونه‌های مد آن سال‌ها، مد کفش پنجه مربعی است که نزدیک به پنجاه سال عمر کرد. سال ١٨۵٠ پوتین خیلی رواج پیدا کرد. گویا همه متوجه شدند که برای کار و فعالیت باید کفش‌های راحتی به پا داشته باشند.

سال ١٩١۴، هم‌زمان با آغاز جنگ جهانی اول، کفش‌های راحتی اختراع شد. به طور مطمئن آدم‌ها نمی‌توانستند زیر بمب و باروت، بچه‌هایشان را بغل کنند و با کفش‌هایی که پاشنه‌های بلندی داشت این طرف و آن طرف بدوند. از سال ١٩١٠ هم که تجارت جهانی شکل گرفت. کشتی‌ها و هواپیماها، محموله‌ها را از این سر دنیا به آن طرف می‌بردند، فرهنگ کفش دنیا نیز درهم و برهم شد. کفش‌ها شکل بین‌المللی به خود گرفتند. از آن به بعد کفش هم داخل صنعت‌های دیگر شد. هنوز هم در خیلی از کشورها مردم به دلیل گرمی هوا، پا برهنه راه می‌روند، مثل هندی‌ها، بنگال‌ها، مردم اوگاندا و … .

کفش تاثیر زیادی از محیط اطرافش می‌گیرد. برای مثال کفش مردم آلاسکا با عرب‌ها فرق دارد، حتا بعد از ظهور اسلام چون مسلمانان عقیده دارند پیش از ورود به مسجد باید کفش‌هایشان را در بیاورند. کفش‌هایی اختراع شد که دیواره پشت را نداشت. همین گیوه خودمان کفش بسیار محکمی است که خیلی خنک است و پا از لای درزهایش به راحتی نفس می‌کشد. مردم ژاپن هم با ساقه‌های برنج، برای خودشان کفش درست می‌کنند تا بتوانند موقع کار در مزرعه برنج راحت باشند. کفش‌های قد بلند، کفش‌های قد کوتاه، کفش‌های ساق‌دار. کفش‌های قدیمی ایرانیان در انواع؛ گیوه، نعلین، اورسی، سگکی، صندل، قُندره و دهان‌دولچه‌ای ساخته می‌شد.

استاتوس

در آیتم پایانی این هفته از شما خواستاریم تا نظر خود را در خصوص این‌که تفکرات داعشی یا بوکوحرامی از چه سرمنشایی آغاز می‌شود و شما زمان پابان این‌گونه جنبش‌ها را چگونه ارزیابی می‌کنید.

 مطالب مرتبط

معاون تهذیب حوزه‌های علمیه: استفاده از ماهواره بی‌غیرتی است

«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»

|

TAGS: , , , , , ,