مسیب سروندی / رادیو کوچه
«علی کفاشیان» باری دیگر تخلفی جدید را در دستور کارش قرار داده است، اینبار هم در آستانه مجمع او یکی از مصوبات مجمع را تغییر داده و به شیوه خودش پیش رفته است. تغییرات در نفراتی که قرار بود اتهامات مالی فدراسیون را بررسی کنند. برنامه زیر یه خم این هفته با این خبر آغاز خواهد شد.
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
«انتشار اسناد تخلفات جدید علی کفاشیان»
«علی کفاشیان» باری دیگر تخلفی جدید را در دستور کارش قرار داده است. اینبار هم در آستانه مجمع او یکی از مصوبات مجمع را تغییر داده و به شیوه خودش پیش رفته است.
به گزارش خبرآنلاین، علی کفاشیان و فدراسیون فوتبال آماده میشود تا اوایل خردادماه مجمع فوقالعاده مالی برگزار کند. مجمعی که باید اسفندماه برگزار میشد و در حین این مجمع به ابهامهای مالی گزارشهای مالی سال های ٩٢ و ٩٣ فدراسیون فوتبال رسیدگی میکرد.
اعضای مجمع که سال قبل به شدت به فدراسیون فوتبال انتقاد داشتند و گروهی ۵ نفره از سویشان مشخص شده بود تا کمیته حقیقتیاب درباره ابهامهای مالی باشند، گزارشی ارایه داد که بسیاری اعتقاد داشتند کار علی کفاشیان را به مراجع قضایی میکشاند و به ریاستش در فدراسیون فوتبال پایان می دهد اما او خیلی زیرکانه با ٣ گروه در مجمع بست تا در جایگاهش ماندگار شود و آن بحران را پشتسر بگذارد. او در میان اعضای کمیته ۵ نفره با «امیر عابدینی» به توافق رسید و چند ساعت مانده به مجمع ، اعضای منتقد در هیات ۵ نفره می گفتند عابدینی آنها را دور زده و احتمالن به این بهانه که پست مدیریت تیمهای ملی را میگیرد، گزارش را درست نقل نمیکند. عابدینی در مجمع سکوت کرد و با پیشنهاد بینابینیاش، زمانی مجدد در اختیار کفاشیان گذاشت که بتواند ابهامهای مالی را رفع کند. دیگر عضو کلیدی آن روز مجمع برادران معاون شهردار مشهد و رییس هیات خراسان رضوی بود. او با پیشنهادش توانست به فعالیت ۵ نفره تحقیق پایان دهد و کفاشیان لبخند پیروزی به لب داشته باشد.
سومین و بزرگترین اتفاق مجمع اما تغییرات در فدراسیون فوتبال بود. کفاشیان سه یار دیرینش را در تعامل با آقای «سجادی»، مرد شماره ٢ وزارت ورزش برداشت تا بتواند رییس فدراسیون فوتبال بماند. آن روز در مجمع قرار شد گروه حسابرسی «شیخ سفلی» در بازهای ۴٠ روزه حسابهای مالی را تصحیح کند و گزارش نهایی اش در این باره را برای فدراسیون فوتبال بفرستد . دو ماه از آن زمان گذشت تا سرانجام اعلام شد حسابهای مالی رسیدگی شده و دبیرکل جدید فدراسیون فوتبال نامه مجمع خردادماه را برای اعضا فرستاد. گزارشی که نشان از جدیدترین تخلف کفاشیان دارد. اینکه حسابرس قانونی که تنها باید با تایید اعضای مجمع فعالیت کند ناگهان جایش را به شخص دیگری دارد. شیخ سفلی حاضر نشده ابهامهای مالی را رفع کند و کفاشیان بدون استعلام از مجمع، حسابرس قانونی را عوض کرده و شخصی به نام آقای «دولتآبادی» و با شرکتی متفاوت پای اسناد را امضا کرده و میگوید مشکلی وجود ندارد. کفاشیان حالا میگوید دیگر مشکلی در اسناد مالی نیست. مجمع باید بودجه را نهایی کند و این ابهامها را پایان دهد.
گزارش مالی به اعضای مجمع نشان میدهد، حسابرس قانونی عوض شده و کفاشیان و دبیرکل جدید قانون اصلی مجمع را زیر پا گذاشتهاند. کفاشیان در این سالها نشان داده خیلی اعتقادی به روال قانونی ندارد و قانونگریزی یکی از ارکان سیستم مدیریتی اوست. اینکه یک مرجع رسیدگی، چطور تغییر کرده ابهام بزرگ و جنجالی مجمع پیشرو است. کفاشیان که اینبار دیگر حمایت عابدینی را ندارد باید دید برای حل مشکل پیشرو، برای مجمع با چه کسی میبندد. اینکه تمام ابهامهای مالی را به حساب درآمدهای سازمان لیگ از حق پخشی گذاشتهاند که محقق نشده و همه این ابهامها به بدهی انباشته تبدیل میشوند از جدیدترین شاهکارهای جدید فدراسیون فوتبال است.
«متاسفم که همه کاسه و کوزهها را سر داوران میشکنند»
داور بینالمللی ایران با انتقاد از وزیر ورزش و جوانان گفت او تخصصی در داوری ندارد که از اشتباهات داوری صحبت میکند.
«یداله جهانبازی» در گفتوگو با تسنیم در مورد هجمههای اخیر علیه داوران فوتبال اظهار داشت: حق مصاحبه ندارم ولی به خاطر اینکه «علیرضا فغانی» تحت فشار قرار گرفته، مجبورم صحبت کنم. وزیر ورزش و جوانان، رییس ماست و همه زیر نظر او قرار داریم ولی تخصصش داوری نیست که میگوید داور دیدار تراکتورسازی تبریز و نفت تهران اشتباه کرده است.
وی با بیان اینکه وزیر باید با صبر و شکیبایی در مورد داوری صحبت میکرد، افزود: من دبیر آموزش و پرورش هستم و نمیتوانم در مورد مکانیکی اظهارنظر کنم، چون تخصصی در این زمینه ندارم. همه داوران اشتباه میکنند و خود من بیشتر از همه اشتباه داشتهام اما نباید همه کاسه و کوزهها را سر داوران شکست.
داور بینالمللی ایران تصریح کرد: وقتی از نیمفصل دوم یک ریال هم دریافتی نداشتهایم، چه انتظاری از داوران دارند؟ چه امکاناتی به داوران دادهاند که الان جواب میخواهند؟ از خانه و کارم میزنم تا قضاوت مسابقات را انجام دهم. بارها در مدرسه با من دعوا کرده و گفتهاند چرا در کلاسها شرکت نمیکنی، در صورتیکه به خاطر علاقهای که به داوری دارم، در مسابقات کار قضاوت را انجام میدهم.
جهانبازی در خصوص اختلافات بین «حسین عسگری» و «فریدون اصفهانیان» و استعفای عسگری از ریاست دپارتمان داوری گفت: این موضوع به دپارتمان و کمیته داوران برمیگردد و صحبتی در این زمینه ندارم. بحث من در مورد داوران است و اینکه قبول داریم داوران هم اشتباه میکنند ولی سعی آنها این است که کمتر اشتباه کنند. اگر دقت کرده باشید پنج شش هفته آخر تنها چند داور به طور ثابت قضاوت بازیها را بر عهده داشتند. دلیل این مسئله به تجربه آنها بازمیگردد و اینکه از داورانی استفاده شده که امتحان خود را پس دادهاند.
وی با بیان این جمله که دیواری کوتاهتر از داوران پیدا نمیشود به تسنیم گفت: برای مسوولان متاسفم که همه کاسه و کوزهها را سر داوران شکستهاند. با این رفتارها خستگی در تنمان باقی میماند و منصفانه نیست اینگونه علیه داوران جبههگیری کنند. مدام در حال کوبیدن ما هستند و هیچکس هم طرفداری داوران را نمیکند. همین کارها را میکنند که داوران یک به یک از این عرصه کنار میروند. سال گذشته «سعید مظفریزاده» کنار رفت و ظاهرن قرار است یکی دو داور هم امسال کنار بروند.
«کفاشیان سرمربیگری شمسایی را رد کرد»
«علی کفاشیان» در مورد اینکه افتخاری رییس کمیته فوتسال روز گذشته اعلام کرد شمسایی سرمربی موقت تیمملی شده است، گفت: صحبت در مورد فرد خاصی نشده است. روال این بود که «خسوس» برگردد و تمدید قرارداد کند اما این اتفاق نیفتاد و فعلن دستیاران وی عهدهدار هدایت تیمملی هستند. در مجموع کمیته فنی و توسعه گزینههای مورد نظر را بررسی کرده و به هیاترییسه میدهد و پس از آن هیاترییسه سرمربی را مشخص خواهد کرد. آقای «شمسایی» هم میتواند جزو این گزینهها باشد.
رییس فدراسیون فوتبال عنوان کرد: کمیته فوتسال وظیفه دارد گزینههای خود را به کمیته فنی و توسعه معرفی کرده و آنها تصمیم بگیرند.
«خودروسازان برنده مزایده چهارم استقلال و پرسپولیس میشوند»
مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس میگوید دو شرکت خودروسازی سایپا و ایران خودرو برنده مزایده چهارم استقلال و پرسپولیس خواهند بود.
«اکبر غمخوار» در گفتوگو با مهر، درباره برگزاری مزایده چهارم استقلال و پرسپولیس و ورود خودروسازان به این مزایده، اظهار کرد: من قبلن هم گفته بودم که نسبت به شیوه واگذاری استقلال و پرسپولیس مخالف هستم. این دو تیم مردمی هستند و باید عمده سهام آنرا به هواداران و پیشکسوتان واگذار میکردند. سپس با خرد شدن سهامها میتوانستند یک هیاتمدیره منسجم را تدارک ببینند.
وی افزود: الان هم که دیگر کاری نمیشود کرد. اینکه خودروسازان هم وارد مزایده شدند، چیز بدی نیست. در خیلی از کشورهای دنیا، شرکتهای خودروسازی پشت تیمهای ورزشی هستند. وقتی این شرکتها چند هزار میلیارد بودجه دارند، دیگر سیصد میلیارد تومان که برایشان عددی نیست.
مدیرعامل پیشین باشگاه پرسپولیس در پاسخ به این سوال که پیشبینی شما از برنده مزایده چهارم چیست؟ گفت: به نظر من خودروسازان برنده مزایده چهارم هستند و هم استقلال و هم پرسپولیس به این شرکتها میرسد.
«اعتراض ایران، فدراسیون جهانی والیبال را مجبور به عذرخواهی کرد»
فدراسیون والیبال ایران به ردهبندی اشتباه تیمهای نوجوانان در سایت فدراسیون جهانی والیبال اعتراض کرد و کمیته رویدادهای بینالمللی والیبال FIVB پس از بررسی موضوع از ایران عذرخواهی کرد.
به گزارش روابط عمومی فدراسیون والیبال، چندی بیش فدراسیون جهانی والیبال تازهترین ردهبندی جهانی تیمهای نوجوانان را اعلام کرد که در آن تیم والیبال نوجوانان ایران در مکان سوم جهان قرار گرفته بود اما در ردهبندی اعلام شده امتیازات تیمهای اروپایی که مسابقات قهرمانی اروپا را پشتسر گذاشته بودند، اشتباه محاسبه شده بود.
این موضوع در قرعهکشی قهرمانی نوجوانان جهان تاثیر زیادی خواهد داشت و جدول مسابقات بر اساس این ردهبندی چیدمان خواهد شد. به همین دلیل مسوولان تیم والیبال نوجوانان ایران پس از انجام بررسی لازم از طریق فدراسیون والیبال به FIVB اعتراض کردند و ردهبندی اعلام شده را اشتباه دانستند.
بر این اساس طبق فرمول تعریف شده فدراسیون جهانی والیبال، تیمهای اول تا پنجم مسابقات قهرمانی هر قاره به ترتیب برای قرار گرفتن در جدول ردهبندی جهانی امتیازات ۳۰ ٬ ۲۶ ٬ ۲۲ ٬ ۱۸ و ۱۴ را به خود اختصاص میدهند و این فرمول برای ردههای سنی مختلف اجرا میشود٬ اما متاسفانه مسوولان فدراسیون جهانی والیبال با یک اشتباه بزرگ در این محاسبه ردهبندی تیمهای نوجوانان را در سال ۲۰۱۴-۲۰۱۵ اشتباه اعلام کردند.
پس از اعتراضات رسمی و پیدرپی فدراسیون والیبال ایران و پیگیریهای لازم، بالاخره FIVB مجبور به پاسخ و واکنش شد. روز پنجشنبه «گابریل» مدیر کمیته رویدادهای بینالمللی FIVB با ارسال نامهای به «محمدرضا داورزنی» رییس فدراسیون والیبال ایران، ضمن عذرخواهی از اشتباه به وجود آمده آن را مربوط به اشکالات موجود در بخش انفورماتیک FIVB دانست و اعلام کرد تا چند روز آینده پس از برطرف کردن این مشکلات، ردهبندی صحیح اعلام و قرعهکشی مسابقات نوجوانان جهان هم ۲۳ و ۲۴ ژوئن در آرژانتین برگزار خواهد شد.
«علیرضا طلوعکیان» مربی تیم نوجوانان ایران در این خصوص گفت: ردهبندی تیمهای اروپایی اشتباه اعلام شده است. در مسابقات قهرمانی اروپا تیم لهستان مقام نخست را کسب کرد و در رنکینگ جهانی به جای اضافه کردن ۳۰ امتیاز و اختصاص رده سوم، جایگاه این تیم را سیزدهم زدهاند و ۲ امتیاز به آنها اختصاص دادهاند یا تیم روسیه که در قاره خود جایگاه پنجمی را کسب کرده بود باید ۱۴ امتیاز میگرفت ولی در رنکینگ جایگاهش را هفتم و امتیازش را ۵ در نظر گرفتهاند.
وی افزود: در صورتی این رنکینگ اشتباه ملاک قرعهکشی و چیدمان تیمها باشد ما در مرحله مقدماتی با برزیل همگروه خواهیم شد اما اگر FIVB مشکل را حل کند به طور حتم ما با لهستان باید بازی کنیم البته برای ما که تیم را برای رسیدن به عنوان قهرمانی آماده میکنیم نام حریف مهم نیست ولی فدراسیون جهانی والیبال با این اشتباهش کلاس کاریاش را پایین برد.
«آتیلا حجازی: اگر پدرم بود وضعیت استقلال اینطور نبود»
فرزند «ناصر حجازی» گفت: اگر پدرم بود اجازه نمیداد استقلال به این روز بیفتد.
به گزارش مهر، «آتیلا حجازی» در چهارمین سالگرد درگذشت ناصر حجازی اظهار کرد: باید از مردمی که از شب گذشته به تهران آمدند، تشکر کنم. مراسم سالگرد پدر من روز دوم خرداد است ولی از آنجا که تعداد زیادی از مردم از شهرستانهای مختلف درخواست داشتند که مراسم روز جمعه باشد، برای همین سالگرد را امروز گرفتیم.
وی تاکید کرد: خوشحالم که مردم پدرم را دوست دارند و او همچنان عزیز است. جای ناصر حجازی صددرصد خالی است و من از نبودش عذاب میکشم.
پسر ناصر حجازی خاطر نشان کرد: پدر من به صراحت لهجه معروف بود. اگر او زنده بود، اجازه نمیداد استقلال به این روز بیافتد. او مصلحتاندیش نبود چون در اینصورت پست و مقام میگرفتم.
حجازی همچنین درباره مشکل تیم استقلال، تاکید کرد: نمیشود گفت مشکل استقلال فقط سرمربی است. باشگاه مشکلات ساختاری زیادی دارد و سال آینده برای موفقیت باید این مشکلات را برطرف کند.
«افزایش تیمها در جامجهانی؛ وعده نامزد اردنی ریاست فیفا»
نامزد اردنی شرکت در انتخابات ریاست فدراسیون بینالمللی فوتبال (فیفا) وعده داد که تعداد تیمهای شرکت کننده در جامجهانی را به 36 تیم افزایش دهد.
به گزارش دیلی میل، «علی بن الحسین» بعد از انصراف «لوییس فیگو» پرتغالی و «میشل فان پراگ» هلندی، تنها کاندیدی است که باید در این انتخابات با «سپ بلاتر» به رقابت بپردازد.
فیگو و فان پراگ بعد از انصراف از شرکت در انتخابات ریاست فیفا قول دادهاند که از وی در مقابل بلاتر حمایت کنند.
علی بن الحسین با اعلام آخرین نسخه از برنامههای خود برای ریاست فیفا در یک کنفرانس خبری گفت که آسیا، آفریقا، آمریکا و کشورهای حوزه دریای کارائیب باید یک سهمیه دیگر برای شرکت در جامجهانی داشته باشند در حالیکه سهمیه آمریکای جنوبی و اقیانوسیه نیز باید از ۴/۵ سهمیه به ۵ سهمیه افزایش پیدا کند.
وی اظهار داشت: قول میدهم هر چه زودتر تعداد تیمهای شرکت کننده در جامجهانی از ٣٢ تیم به ٣۶ تیم افزایش یابد.
او سریعترین زمان برای اعمال این تغییرات جامجهانی ٢٠١٨ روسیه اعلام کرد.
«زمان و مکان رقابتهای کشتی انتخابی المپیک ٢٠١۶ اعلام شد»
اتحادیه جهانی کشتی زمان و مکان برگزاری رقابتهای کشتی انتخابی المپیک ٢٠١۶ ریودوژانیرو را اعلام کرد.
به گزارش وبسایت این اتحادیه، کشتی آزاد و فرنگی هر کدام صد و چهارده سهمیه المپیک در بخش مردان دریافت خواهند کرد که به طور مساوی در شش وزن (١٩ سهمیه در هر وزن) توزیع خواهد شد.
در بخش زنان نیز صد و هشت سهمیه به طور مساوی در شش وزن (١٨ سهمیه در هر وزن) توزیع میشود.
بدین ترتیب کشتی در مجموع سیصد و سی و شش سهمیه المپیک دریافت میکند و در پایان این بازیها هجده مدال طلا، هجده مدال نقره و سی و شش مدال برنز به کشتیگیران اختصاص خواهد یافت.
نخستین مرحله رقابتهای انتخابی المپیک ٢٠١۶، مسابقات کشتی قهرمانی جهان در سال ٢٠١۵ است که ٧ تا ١٢ سپتامبر در لاسوگاس برگزار میشود. شش کشتیگیر نخست در هر یک از اوزان این رقابتها سهمیه حضور در المپیک از کشور خود را کسب میکنند.
سپس کشورها در مسابقات قارهای شرکت میکنند. اما در این مسابقات فقط کشتیگیرانی حق شرکت در رقابتها را دارند که قبلن جواز حضور در المپیک را کسب نکرده باشند. برای مثال، اگر کشتیگیری از کشور X در دسته ۶۶ کیلوگرم کشتی آزاد قهرمانی جهان قهرمان شده باشد، دیگر نمیتواند در مسابقات قارهای و یا آخرین فرصت شرکت کند.
در پایان دو کشتیگیر نخست هر وزن در مسابقات قارهای که در چهار منطقه آسیا، اروپا، پان آمریکا و اقیانوسیه/آفریقا برگزار میشود، جواز حضور در المپیک را به دست خواهند آورد.
پس از آن با توجه به ١۴ سهمیه باقی مانده بعد از برگزاری مسابقات قهرمانی جهان و انتخابی قارهای، کشورها دو تورنمنت انتخابی با عنوان «آخرین فرصت» در اختیار خواهند داشت، اما در این رقابتها فقط در اوزانی میتوانند شرکت کنند که قبلن سهمیه المپیک نگرفته باشند.
نخستین مسابقه انتخابی آخرین فرصت در اولان باتور مغولستان برگزار میشود و در طی آن سه سهمیه در بخش مردان و دو سهمیه در بخش زنان توزیع خواهد شد. در پایان این رقابتها مجموع سهمیه کشتی فرنگی و آزاد به هفده و کشتی زنان به شانزده نفر میرسد.
دومین مسابقه انتخابی آخرین فرصت در استانبول ترکیه برگزار میشود و طی آن دو سهمیه در بخش مردان و دو سهمیه در بخش زنان به هر یک از اوزان تعلق میگیرد تا مجموع سهمیههای کشتی فرنگی و آزاد به نوزده و کشتی زنان به هجده برسد.
علاوه بر این چهار سهمیه نیز از سوی یک کمیسیون سه جانبه به فدراسیونهای علاقهمندی تعلق خواهد گرفت که با حضور کشتیگیرانی در مرحله نخست رقابتهای انتخابی، نهایت تلاش خود را برای کسب سهمیه انجام دادند اما موفق نشدند.
کشور میزبان نیز چهار سهمیه دریافت می کند که در صورت دریافت آنها در مراحل انتخابی، این سهمیهها از سوی کمیسیون سه جانبه به کشورهای مجاز تعلق خواهد گرفت.
مسابقات کشتی بازیهای المپیک ریودوژانیرو از ١۴ تا ٢١ اوت سال ٢٠١۶ برگزار میشود.
برنامه زمانی و مکانی مسابقات کشتی انتخابی المپیک ریو به شرح زیر است:
سال ٢٠١۵
مسابقات قهرمانی جهان، ٧ تا ١٢ سپتامبر، لاسوگاس آمریکا.
سال 2016
انتخابی المپیک پان امریکن، ۴ تا ۶ مارس، دالاس آمریکا.
انتخابی المپیک آسیا، ١٨ تا ٢٠ مارس، آستانه قزاقستان.
انتخابی المپیک آفریقا/اقیانوسیه، ١ تا ٣ آوریل، الجزیره الجزایر.
انتخابی المپیک اروپا، ١۵ تا ١٧ آوریل، زرنجانین صربستان.
نخستین تورنمنت انتخابی آخرین – فرصت، ٢٢ تا ٢۴ آوریل، اولان باتور مغولستان.
دومین تورنمنت انتخابی آخرین – فرصت، ۶ تا ٨ مه، استانبول ترکیه.
«داوران و خلبانها همیشه مقصرند؛ مدیریت هم همیشه بینقص»
همانطور که در بررسی کمیتههای تحقیق در مورد سانحههای هوایی همیشه خلبان مقصر است و سیستم پرواز و ایمنی هواپیماها و مدیریت ما بینقص، در حوادث فوتبال هم کسی جز داور مقصر نخواهد بود.
«سعید مظفریزاده»، وقتی دستور رسیدگی به اتفاقات تبریز صادر شد، قابل پیشبینی بود همانطور که در بررسی کمیتههای تحقیق در مورد سانحههای هوایی همیشه خلبان مقصر است و سیستم پرواز و ایمنی هواپیماها و مدیریت ما بینقص، در حوادث فوتبال هم به رسم معمول کسی جز داور مقصر نخواهد بود و اینبار قرعه به نام داوری درآمد که تا همین چند روز پیش تشکیلات ناکام فدراسیون فوتبال و ورزش کشور خود را پشتسر موفقیت او در آسیا پنهان کرده بودند، داوری که به تنهایی بار سنگین حذف تیم چند میلیاردی فوتبال ایران در جام ملتها را با حضور در فینال این رقابتها به دوش کشید.
اما اینبار داستان کمی متفاوتتر از گذشته بود، به بازی گرفتن احساسات طرفداران متعصب و خونگرم تبریزی سبب تشدید عصبانیت و ناراحتی آنها بابت از دست دادن جام در آستانه سفر رییسجمهور به استانشان شد تا جایی که رییسجمهور محترم پیش از سفر دستور رسیدگی به اتفاقات تبریز را صادر کرد و وزیر ورزش را مسوول رسیدگی به این اتفاقات و حوادث نمود.
وزیر محترم که به واسطه سیاستهای غلط و ناکارآمد وزارت متبوعش نقشی اساسی در وضعیت آشفته تیمهای محبوب پایتخت داشت و از طرفی در بازی حضور «کارلوس کیروش»، با امر مافوق قافیه و اقتداراش را باخته بود و زمزمههای جداییش از ساختمان سئول به گوش میرسید حالا با چالشی جدید و جدی روبهرو بود، زیرمجموعه او در تبریز به شدت زیر سوال بودند، «شروین اسبقیان» به اندازه تمام دوران خدمتش مورد سوال قرار گرفته بود و حالا رییسجمهور مصممتر از همیشه منتظر پاسخگویی آنها بود.
اما ضلع دیگر ماجرا یعنی فدراسیون فوتبال و سازمان لیگ شرایطی به مراتب بدتر از وزارتخانه داشتند. شکستهای پیدرپی تیمهای ملی ایران در ردههای سنی مختلف و اوضاع آشفته داخل فدراسیون در دوران زمامداری کفاشیان به اوج خود رسیده بود، سازمان لیگ هم نتوانسته بود نقشههای بازاریابی و درآمدزاییاش را پیاده کند و تنها نقطه قوت خود را برگزاری نسبتن منظم لیگ میدید حالا در روز پایانی تمام نقشههایش نقش بر آب شده بود. رییس سازمان لیگ که معمولن در روزهای بحرانی علاقهای به حضور در انظار ندارد، مطابق انتظار از دسترس خارج شد و زیرمجموعه او در تلاش برای توجیه اتفاقات بودند.
و اما ضلع سوم این مثلت یعنی مسوولان استان هم شرایط خوبی نداشتند، اتفاقات لحظات پایانی مسابقه تراکتورسازی و نفت و مطالبات هواداران متعصب تراکتور در آستانه سفر رییسجمهور آنها را تحت فشار قرار داد و کار تا جایی پیش رفت که استاندار محترم برای توجیه اتفاقات در نقش کارشناس داوری ظاهر شد و نمایندگان استانهای آذریزبان هم در سال منتهی به انتخابات نمیخواستند فرصت را از دست بدهند و به شیوه خود وارد داستان شدند.
حالا هر سه ضلع ماجرا به ریاست وزیر ورزش دور یک میز جمع شدند تا مقصر را پیدا کنند. تمام اتفاقات را مرور میکنند، گزارشها را مورد مطالعه قرار میدهند و فیلمها را بازبینی میکنند و سرانجام راز ماجرا فاش میشود «داور پنالتی تراکتور را ندیده است!»، وزیر برای آنکه از نتیجه جلسه مطمئن شود از ورزشگاه خالی یادگار امام تبریز بازدید میکند و مطمئن میشود که عامل همه اتفاقات داور مسابقه بوده است.
اعضای کمیته تحقیق و در راس آن وزیر محترم ورزش سرافراز جلسه را ترک میکنند تا مسبب حوادث را به مردم و مسوولین مافوق معرفی کنند. علارغم این که کمیتههای حقیقتیاب بعضن سالها به نتیجه نمیرسند، کشف حقیقت ظرف چند روز میتواند یک موفقیت بزرگ برای اضلاع این کمیته باشد.
کمیته حقیقتیاب اشتباه فغانی در سه مورد را عامل همه اتفاقات معرفی میکند و آن را به اطلاع عموم میرساند و خواستار برخورد با او میشود.
مورد اول خطای پنالتی مدافع نفت بر روی مهاجم تراکتور است، خطایی که در پخش مستقیم بازی کسی متوجه آن نشد و تنها دوربین و لنزهای پشت دروازه آن را مشخص کردند. اگر فغانی نتوانسته صحنه را ببیند مشکل خودش است، مگر در فوتبال دنیا کسی دیده داورها اشتباه کنند که فغانی نفر دوم باشد؟ داورها هیچوقت اشتباه نمیکنند و معصومند و فقط فغانی است که مرتکب اشتباه شده است. مورد دوم و سوم به ترتیب اخراج بازیکن گرانقیمت تراکتور و عدم مدیریت بازی اعلام شد. فغانی اگر کمی مدیر بود بازیکن بزرگی مثل «آندو تیموریان» را در حضور هشتاد هزار نفر تماشاگر در مقابل یک تیم بیطرفدار اخراج نمیکرد. همانطور که داور مدبر مالزیایی همین چند روز پیش به خوبی بازی را مدیریت کرد و بازیکن خطاکار ما را در حضور صد هزار نفر اخراج نکرد. این که قانون فوتبال میگوید اگر بازیکن در شروع مجدد تاخیر کرد و یا با بازیکنان حریف درگیر شد باید جریمه شود و کارت بگیرد یک قانون غربی است که نباید در داخل به آن توجهی کرد.
اما به نظر میرسد کمیته حقیقتیاب به خاطر افتخاراتی که فغانی بعد از چند دهه در جامجهانی و جام ملتهای آسیا برای ایران کسب کرد، چشمان تیزبین خود را بر سایر قصور او در این مسابقه بسته است. مواردی که به اعتقاد نگارنده نباید نادیده گرفته شود و در جریمه و محرومیت او بایستی لحاظ شود.
قضاوت ضعیف و معنادار فغانی از دقیقه اول مسابقه باعث شد که تمرکز کادرفنی تیم تراکتورسازی به هم بریزد و باعث شود که این تیم از سه ضربه کرنر، سه گل دریافت کند.
عدم توانایی فغانی در بعد فنی و تکنولوژی سبب شد که نتواند اسکوربورد ورزشگاه را برای این مسابقه حساس آماده نماید.
ضعف دانش و امکانات او باعث شد که تلفنهای همراه و اینترنت ورزشگاه دچار اختلال شده و ارتباط با بیرون از ورزشگاه سخت شود.
دویدن اشتباه و گذاشتن پا بر روی سیم آنتن باعث قطع تصاویر تلویزیونی در انتهای مسابقه گردید.
جاگیری نامناسب فغانی در صحنه گل سوم نفت باعث شد مدافعین و دروازهبان تیم تراکتورسازی با تقدیم پاس گل به حریف، اشتباه مرگباری را مرتکب شوند.
عدم استفاده از سیستمهای رادیویی و ارتباطی مدرن، سبب شد که فغانی نتواند نتیجه صحیح و حقیقی بازی اصفهان را به اطلاع نیمکت دو تیم، مسوولان برگزاری مسابقه و تماشاگران برساند و این کار او موجب شکل گرفتن شایعات دقایق پایانی شد.
عدم مدیریت و اقتدار تیم داوری باعث شد تا تماشاگران برای برگزاری جشن قهرمانی وارد زمین مسابقه شوند تا نهایتن گوینده ورزشگاه از آنها درخواست کند تا برای اجرای مراسم زمین مسابقه را ترک کنند.
شخص فغانی عامل اصلی اختلاف بین کمیته و دپارتمان داوری طی این چند سال بوده که همین اختلاف سبب شد که کمیته مقتدر داوران مجبور شود برای انتخاب داور این مسابقه از روش ده، بیست، سی، چهل استفاده کند و فغانی که با استفاده از رانت از قبل شمارهها و نحوه شمارش را میدانست بر روی صندلیی قرار گرفت که عدد صد به آن میافتد. پس به نوعی میتوان گفت فغانی خودش و با نیت قبلی این بازی را انتخاب کرده است.
اما از همه مهمتر، سوار شدن فغانی بر ماشینی به ارزش صد و سی و پنج میلیون تومان در حالی که حقوق هشتصد هزار تومانی دارد خود جای بسی تعجب و شائبه است. با توجه به این که حقوق فغانی تقریبن کمتر از نصف میزان خط فقر میباشد، قاعدتن او توانایی خرید بلیط اتوبوس را هم نباید داشته باشد و با توجه به اینکه خانواده فغانی با این حقوق نمیتوانند تغذیه مناسبی داشته باشند و دچار سوتغذیه میشوند، دویدن او در زمین مسابقه هم جای تامل است چه برسد به ماشین صد و سی و پنج میلیون تومانی و حال باید از فغانی سوال کرد مگر تو وزیر یا نماینده مجلس و یا عضو شواری شهر هستی که ماشین یکصد و سی و پنج میلیونی سوار میشوی؟
با توجه به موارد بالا میتوان پیشبینی کرد که کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال که با عملکرد قاطع و آرای تغییرناپذیر خود در این چند سال، ریشههای ناهنجاری و فساد را در فوتبال خشکانیده است محرومیتی طولانی و حتا مادامالعمر برای فغانی در نظر بگیرد. از طرفی با رفتن «حسین عسگری» از دپارتمان داوری و سکوت اعضای کمیته داوران و برخی پیشکسوتان داوری در مورد اتفاقات اخیر، به نظر میرسد رقابت سخت و نفسگیری برای نشستن بر صندلی ریاست دپارتمان داوری کشور و خدمت به جامعه داوری وجود دارد.
«حمایت پسر ١٣ ساله علیرضا فغانی از پدرش»
پسر ١٣ ساله «علیرضا فغانی» از طریق شبکههای اجتماعی از پدرش حمایت کرده است. او نوشته، رسول اله: نزد خداوند خراب شدن کعبه از ریختن آبروی مسلمان بهتر است.
در مورد یکدیگر با احتیاط بیشتری حرف بزنیم. آدمها عمری را برای کسب آبروی خود صرف میکنند اما همین آبرو با شایعه یا تهمتی فنا میشود.
علیرضا فغانی پس از قضاوت مسابقه تراکتورسازی و نفت تهران به شدت تحت فشار قرار گرفته و تا به حال مقصر تمام اتفاقات این مسابقه شناخته شده است. در حالی که اخراج «آندرانیک تیموریان» مسئله اصلی این مسابقه نبود، بلکه شایعه نتیجه مساوی ٢-٢ مسئله اصلی بود که تا به حال صورتمسئله پاک شده و مسوولان سعی دارند به ریشهیابی مسایل دیگر را انجام دهند!
«حمله تند مدیر روابطعمومی تراکتورسازی به سازمان لیگ و فدراسیون»
مدیر روابطعمومی باشگاه تراکتورسازی گفت: بنده در بازی با نفت تهران از نیمکت اخراج شدم و روی سکو بودم. شما که میکروفن دستتان بود چرا سکوت کردید؟
به گزارش مشرق، «کاظم شهریاری» در مورد اظهارنظرات «علی کفاشیان» مبنی بر اینکه مدیریت باشگاه، مدیر روابط عمومی و سایت باشگاه تراکتورسازی باید اتفاقات تبریز را مدیریت میکردند، عنوان کرد: از اظهارنظراتی که مطرح میشود تعجب میکنم. برخی صحبتهای مسوولان نه تنها برای خودشان بلکه برای هیچکسی باورپذیر نیست. نمیدانم با چه هدفی این اتهامات علیه ما مطرح میشود. شاید با مدیرعامل باشگاه تراکتورسازی مشکل دارند و این تقصیرات را به نوعی گردن باشگاه میاندازند.
وی افزود: شما فکر میکنید روابطعمومی و سایت باشگاه چطور میتوانست آن جو را در گردباد هیاهویی که به وجود آمد کنترل کند. اگر برایتان سوال این است که چرا نیمکت تراکتورسازی خوشحالی کرده این به خاطر آن است که آنها وقتی شنیدند قهرمان شدند به خاطر شعفی که به صورت طبیعی شکل میگیرد خوشحالی کردند. مگر روی نیمکت، رادیو و تلویزیون وجود دارد که بازیکنان بخواهند از اخبار باخبر شوند. شما که باید بهتر بدانید استفاده از بلندگو و رادیو روی نیمکت منع قانونی دارد. متاسفانه در آن شرایط نمایشگر ورزشگاه هم خراب بود. تمام این مشکلات وجود داشت. دوستان که بلندگو در دست داشتند و میدانستند بازی سپاهان با برتری ٢ بر صفر این تیم به پایان رسیده چرا این مسئله را در ورزشگاه اعلام نکردند.
مدیر روابطعمومی باشگاه تراکتورسازی تاکید کرد: در برنامه نود دیدیم رییس روابطعمومی سازمان لیگ بیسیم در دست داشت و از ابتدا هم در ورزشگاه بود. او اعلام میکرد نتیجه بازی سپاهان دو بر دو تمام شده است. وقتی خود مسوولان فدراسیون و سازمان لیگ از این مسئله بیاطلاع هستند و در کنار زمین نمیتوانند جو را کنترل کنند چرا تقصیرات را به گردن روابطعمومی باشگاه میاندازند که از روی نیمکت اخراج شده و روی سکوها حضور دارد و دستشان به هیچجایی بند نیست. «غلامرضا بهروان» میگوید تا آخرین دقیقه میدانستم که سپاهان دو بر صفر جلو است. شما که از این مسئله اطلاع داشتی چرا در پی تکذیب شایعهای که پیچیده برنیامدید تا احساسات هواداران پرشور تراکتورسازی جریحهدار نشود. متاسفانه روی واقعیت چشم بستند و فقط انگشت اتهام را بالا میآورند و در هر مصاحبه یک نفر را مقصر قلمداد میکنند. بهروان که میداند نتیجه دو بر صفر است و در کنار زمین حضور دارد و تجهیزات در اختیارش است چرا این مسئله را مدیریت نمیکند. حتمن من باید روی سکوها معجزهای میکردم و در میان آن هیاهو با دست خالی این شایعه را تکذیب میکردم.
شهریاری در پایان یادآور شد: این روزها بیشتر از هر وقت خاطرات دوران اسارت در جنگ تحمیلی توسط عراقیها در ذهنم مرور میشود. آن روزها عراقیها به هر بهانهای هر روز یک نفر از ما را مقصر قلمداد میکردند و با وارد کردن اتهامی به یک نفر از ما، این مسئله را بهانه قرار میدادند و کل آسایشگاه را کتک میزدند. وقتی بهانههای عراقیها را به یاد میآورم به این نتیجه میرسم بهانههای آنها تا اتهامهایی که مسوولان فدراسیون به ما وارد میکنند به واقعیت نزدیکتر بود. یک روز سرمربی، یک روز پزشک تیم و یک روز روابطعمومی باشگاه را مقصر قلمداد میکنند آن هم با بهانههایی که هیچ عقل سلیمی آنها را قبول نمیکند.
مطالب مرتبط
حاشیههای پایانی لیگبرتر را افراد غیرفوتبالی در فوتبال رقم زدند
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»
TAGS: برنامه زیر یه خم, رادیو کوچه, عکس ها, گزارش, مسیب سروندی, ورزش, ویترین
پاشا
سلام خسنه نباشید اقای سروندی بسیار عالی بود من هر هفته زیر یک هم را گوش می کنم ولذت می برم موفق باشی