مسیب سروندی – الهام رحیمزاده / رادیو کوچه
فایل صوتی را از اینجا بشنوید
سردار «محمدرضا نقدی» صبح روز پنجشنبه در حاشیه دیدار با خانواده شهید «شهریاری» گفت: نباید ماهوارهها را با اجبار از بین خانوادهها جمع کرد، بلکه باید با استفادهکنندگان آن به بحث نشست و آنها را قانع کرد. در واقع باید از درون انضباط ایجاد کرد؛ زیرا اگر باور قلبی نباشد هیچ کاری به ثمر نخواهد نشست که در این راستا تشکیل حلقههای صالحین میتواند نقش قابل توجهی داشته باشند.
خبر تنوری
«استاندار خوزستان: دولت پولی برای مصوبه مبارزه با ریزگردها ندارد»
استاندار خوزستان گفت: مصوبه دولت جهت مبارزه با پدیده گرد و غبار با بار مالی هفده هزار میلیارد ریال در بهمن سال گذشته مطرح شد اما دولت پولی برای اجرای مصوبات در اختیار ندارد.
به گزارش ایسنا، «عبدالحسن مقتدایی» در جلسه کارگروه مبارزه با ریزگردها اظهار کرد: مصوبه دولت جهت مبارزه با پدیده گرد و غبار با بار مالی هفده هزار میلیارد ریال در بهمن سال گذشته مطرح شد، اما دولت پولی برای اجرای مصوبات در اختیار ندارد، البته این مساله مانع استفاده از امکانات استانی نخواهد بود.
وی با اشاره به لزوم مشخص کردن و شناختن منشاهای داخلی و خارجی پدیده ریزگردها، عنوان کرد: مشکل اصلی استان خوزستان عدم عملیاتی شدن تعهدات دستگاههای اجرایی داخل استان است.
استاندار خوزستان افزود: تامین حقآبه هورالعظیم به پول و اعتبار احتیاج ندارد، همچنین مشخص نیست که حقآبه شادگان و کارون را باید کدام دستگاه تامین کند.
مقتدایی تاکید کرد: نگهداشتن جمعیت در استان خوزستان مهمتر از هر ثروتی است و بر نفت و پتروشیمی مقدم است. نگهداری مرز نیز در زمان جنگ برای رفاه و رضایت مردم بوده است. امارات و کویت نیز همه روزه با مشکل گردو غبار روبهرو هستند و در اینجا هم باید اقداماتی انجام شود که شهروندان همراهی دولت را باور کنند.
وی گفت: تامین آب تالابها، رهاسازی آب در حوضچههای خشک شده هورالعظیم و محقق شدن تعهدات سایر دستگاهها اعم از وزارت نفت و نیرو و منابع طبیعی کارهایی است که باید برای خوزستان انجام شود.
سوتی هفته
«سردار نقدی: نباید ماهوارهها را با اجبار از بین خانوادهها جمع کرد»
رییس بسیج سازمان مستضعفین گفت: عزت ملی و حفظ کرامت ملت ایران، خط قرمز در مذاکرات هستهای است و باید رعایت شود.
به گزارش ایسنا، سردار «محمدرضا نقدی» صبح روز پنجشنبه در حاشیه دیدار با خانواده شهید «شهریاری»، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شاید عدهای در کشور این دیدگاه را داشته باشند که قبول مذاکرات و توافق باید به هر قیمتی انجام شود، اما آنچه مهم است توجه به حفظ کرامت ایرانی است.
وی افزود: زیادهخواهی آمریکا و همپیمانانش در جریان مذاکرات هستهای بر همگان مشخص است و آنها با بهانه بازدید از مراکز نظامی میخواهند ایران را به عنوان یک تهدید به جهانیان معرفی کنند.
وی در عین حال تصریح کرد: حمایت از تیم مذاکرهکننده ایران با رعایت خط قرمزها و هوشیاری ملت و در صحنه بودن آنها از جمله وظایف ملت ایران است.
رییس بسیج سازمان مستضعفین در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: همه اقتصاددانان کشور بر این مسئله اتفاقنظر دارند که برداشتن همه تحریمها به تنهایی باعث رفع مشکلات اقتصادی نمیشود.
وی در حاشیه این دیدار نیز خاطرنشان کرد: با توجه به جایگاه نماز در زندگی شهدا از جمله شهید شهریاری پیشنهاد میشود «اجلاس نماز» با عنوان شهید شهریاری در زنجان برگزار شود.
نقدی افزود: مسئله امروز دشمنان مسایل هستهای ایران نیست، بلکه پیشروی انقلاب مشکل آنهاست. در واقع در حال حاضر گفته امام راحل که اسلام سنگرهای کلیدی را فتح خواهد کرد در حال تحقق است و همین امر ترس دشمنان را از انقلاب اسلامی دوچندان کرده است.
وی تصریح کرد: ما امروز درگیر جنگ اقتصادی، سیاسی و فرهنگی در سطح جامعه از سوی دشمنان هستیم که باید هوشمندانه رفتار کنیم؛ زیرا آنها از هیچ اقدامی چشمپوشی نمیکنند و سعی دارند با شبکههای مجازی و 167 کانال ماهواره به جنگ با ملت ما بپردازند، به همین خاطر این وظیفه ماست که از خون شهدا و فداکاری ایثارگران و جانبازان صیانت کنیم. در واقع ایستادن و استقامت در خط ولایت تنها شرط پیروزی است که این ایستادگی نیز نیازمند ظرفیت است.
وی با اشاره به اینکه «رییسجمهور آمریکا از هر 48 ساعت، یک بار در خصوص ایران اظهارنظر میکند، ولی هرگز در کار خود موفق نخواهند شد» گفت: آمریکا هر روز یکی از موقعیتهای خود را نظیر یمن و عراق از دست میدهد. عراقیها حاضر نیستند آمریکا در جنگ با تروریستهای تکفیری در کنارشان باشد که همین امر سبب شده امروز شاهد پیشروی در مناطق تحت اشغال داعشیها باشیم که هر لحظه حلقه محاصره را بر آنها تنگتر میکنند.
رییس بسیج سازمان مستضعفین در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: نباید ماهوارهها را با اجبار از بین خانوادهها جمع کرد، بلکه باید با استفادهکنندگان آن به بحث نشست و آنها را قانع کرد. در واقع باید از درون انضباط ایجاد کرد؛ زیرا اگر باور قلبی نباشد هیچ کاری به ثمر نخواهد نشست که در این راستا تشکیل حلقههای صالحین میتواند نقش قابل توجهی داشته باشند.
حوادث
«زن شایسته راز یک شب سیاه را فاش کرد»
خانم «مود گورمن»، برنده عنوان (زن شایسته) ماساچوست آمریکا راز دردناکی را فاش میکند.
خانم مودگورمن که در سن ١٣ سالگی مورد تجاوز قرار گرفت، به دلیل شرمسار بودن از اینکه دیگران چه فکری در مورد او خواهند کرد این راز را در سینه خود نگه داشت.
این زن شایسته دو ماه بعد از مراسم تاجگذاریاش در سن ٢١ سالگی در مصاحبه با یک روزنامهنگار درباره بدترین روز زندیگش میگوید: در یک شب تابستان وقتی با دوستم برای بازی کردن به پارک رفتیم با سه مرد که مست بودند مواجه شدیم و در حالی که فرار بیفایده بود، مورد حمله وحشیانه و تجاوز آنها قرار گرفتم.
وی ادامه داد: در حالی که در نزاع با آنها (مردان شیطان صفت) فریاد میزدم، در سر آرزو میکردم که ایکاش بمیرم. بعد از رهایی از چنگال متجاوزان در حال دویدن به سمت خانه اشک میریختم.
خانم گورمن بر اثر شوک این اتفاق شوم تصمیم میگیرد در مورد آن شب با کسی صحبت نکند و بارها دست به خودکشی ناموفق زد.
او که سه سال از بهترین سالهای نوجوانیاش را با این افکار که مردم چه فکری در مورد او خواهند کرد و یا چه اتفاقی برای زندگی آیندهاش خواهد افتاد سپری کرد، در نهایت تصمیم میگیرد این راز را با مادرش در میان بگذارد سپس با کمک مادرش با وکیلی صحبت میکند و گزارشی برای این حمله و تجاوز بیرحمانه تنظیم کرد، اما هیچوقت متجاوزان این دختر بیگناه دستگیر نشدند.
او در پایان صحبتهایش افزود: من مغلوب نشدم، من یک نجات یافته هستم. گورمن بازمانده از یک تجاوز بیرحمانه افتخار میکند که حالا بعد از ٨ سال با استفاده از قدرتش که به تازگی پس از تاجگذاری به عنوان زن شایسته به او رسیده است میتواند به همه قربانیهای آزار اذیت جنسی و تجاوز در کشورش کمک کند.
گورمن احتمالن پیام زندگیاش را نه تنها در ماساچوست بلکه به همه ملیتهایی که در رقابت برای انتخاب زن شایسته شرکت میکنند خواهند رساند.
یادی از تاریخ
«اولین یخچال در چه زمانی وارد ایران شد»
پیش از آنکه سیستمهای خنک کننده مکانیکی اختراع شوند مردم غذاهایشان را با برف و یخ خنک نگه میداشتند. برف و یخ یا در محل سکونت مردم پیدا میشد یا آنها را از قله کوهها فراهم میآوردند. سردابهای نخستین سوراخهایی بودند که در زمین حفر میشدند؛ آنها را با چوب یا کاه و پوشال مرتب و در آخر برف و یخ در آن پر میکردند. در بیشتر طول تاریخ منظور از یخچال چنین حفرهای بوده است.
گوشت را در زمستان قورمه میکردند و داخل کیسهای میگذاشتند. آنگاه کیسه را از سقف اتاقی آویزان میکردند. در تابستانها گوشت به اندازه میخریدند و اگر میخواستند مقداری از گوشت را برای چند روز آینده نگهداری کنند آن را داخل دستمالی میپیچیدند و با سطل داخل چاه میبردند. سطل را روی سطح سرد آب قرار میدادند.
در گذشتهها میوهها را آونگ (آونگ) میکردند. مهمترین میوههای آونگی شامل گلابی، انار و انگور میشد. آونگ کردن معمولن در منازل انجام میشد. آنها در اتاقی سرد، میوهها را با نخ از سقف آویزان میکردند. روش خانگی دیگر این بود که داخل کارتن یک ردیف میوه میگذاشتند و سپس روی آن را با خاک رس میپوشاندند. این مرحله چندین بار تکرار میشد تا این که کارتن کامل پر میشد. حفر گودال روشی بود که هم توی منازل و هم توی باغها رواج داشت. در روش خانگی حفر گودال، تنها روی گودال را می پوشاندند، آنگاه داخل آن زردک میریختند. در روشهای حفر گودال سعی بر این بود که رطوبت داخل گودال نفوذ نکند.
قدیمیان برای مصرف چند روزشان نان میپختند و آن را داخل تخت میگذاشتند تخت یک جعبه چوبی بود که کاربردهای متنوعی داشت. تخت نگهداری نان در اتاقی سرد گذاشته میشد و نانها نیز ابتدا داخل سفرهای بزرگ و نخی قرار میگرفتند.
با وجود آبانبارها در بیرون از منازل و کوزه و خم داخل منازل، آنها دلسرد از آب سرد نمیشدند. کوزههای منازل داخل ظرفی سفالی و دراز (شبیه گلدان سفالی دراز) به نام «سنگو» قرار میگرفتند. این ظرفها را میتوان جاکوزهای و یا کوزهدان قلمداد کرد.
نخستین یخچال در سال ۱۷۸۴ در دانشگاه گلاسکو به ثبت رسید و در سال ۱۸۰۵، نخستین یخچال که بخار را جایگزین مایع کرده بود، طراحی شد. در سال ۱۸۵۷ یک استرالیایی، دستگاه خنککن با بخار متراکم را معرفی کرد. یخچال جذبی در سال ۱۹۹۲ توسط یک دانشجو در سوئد اختراع شد که موفقیتی جهانی بود و توسط کمپانی الکترولوکس، تجاریسازی شد. جنرال الکتریک در توسعه یخچالهای خود در سال ۱۹۱۵، نخستین یخچال برقی را تولید کرد.
در ابتدای دهه ۱۳۲۰ نخستین یخچالهای خارجی به ایران وارد شدند و ایجاد خطوط این کالا در ایران از سال ۱۳۳۹ آغاز شد. شرکت فیلور (بهمن فعلی) نخستین گروه محصولات خود را از ابتدای سال ۱۳۴۳ تولید کرد، اما در شروع کار قطعات یخچال و فریزر از شرکتهای فیلکوی آمریکا و هوور انگلیس وارد میشد. بعد از آن نیز شرکتهایی چون تکران مبرد یا ایست کول در سال ۱۳۵۶، شرکت سینجر در سال ۱۳۵۸ و سپس ایرانشرق، اراک تکسوز، دونارسو، لوازم خانگی اوج، سرشار برودت، پرتوسرد یا هما (هیمالیا)، گروه ظریف، نیکسان، هانیزان، پاکشوما بوژان، پارس، برفاب و شرکت امرسان به زنجیره تولیدکنندگان یخچال و دیگر لوازم خانگی پیوستند.
استاتوس
موضوع برنامه این هفته در رابطه با صحبتهای سردار نقدی است، بیاناتی که کاملن متفاوت با اعمال بسیج ایران است، جمعآوری ماهوارهها از خانوادههای ایرانی بدون متوصل شدن به زور و سرکوب.
مطالب مرتبط
مهدی طائب: دولت بنزین را گران کرد تا مردم را تحت فشار قرار دهد
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»