درنا درستکار/ رادیو کوچه
این روزها در شهر شور و حال خاصی برپاست… انگار حرکت زندگی کمی تندتر شدهاست …ازدحام مردم در خیابانها و مراکز خرید، صدای ترقه و آتشبازی، چراغانی خیابانها و منازل و هرجا که می روی موسیقی معروف «سلامت هاری رایا»…
این روزها آخرین روزهای ماه مبارک رمضان است. برای مردم مالزی این ماه از اهمیت خاصی برخورداراست و عید سعید فطر مهم ترین و بزرگترین عید آنان است. مدارس، ادارات و دانشگاهها تعطیلی یکهفتهای دارند و مردم از روزها پیش به تدارک برای این عید بزرگ مشغول می شوند. هرچند که جشنهای مربوط به عید تا روزها پس از آن به طول میانجامد اما روزهای استقبال از عید شورو حال دیگری دارد.
تدارک عید برای مردم مالزی نیز با نوکردن همراه است؛ازوسایل خانه گرفته تا پوشاک و خوراکیها. در روزهای پایانی ماه رمضان بازارها حسابی رونق گرفتهاند و در کنار بازارهای رمضان که بیشتر خوراکیهای مخصوص افطار روزهداران را تامین میکنند، جای خود را درمیان مشتریها باز کردهاند.
از ویژگیهای این بازارها این است که هرچه بخواهی با قیمتهای بسیار مناسب در آن پیدا میشود. در همه مراکز خرید از مراکز خرید مدرن گرفته تا بازارهای سنتی قیمتها شکسته شده و امکان خرید با هر توان مالی برای همه فراهم است.
انواع شیرینی، پوشاک، گل و تزئینات خانگی از مهم ترین مواردی است که مردم مالزی در تدارک عید به تهیه آن اقدام میکنند. این مردم عادت دارند که در روز عید لباسهای سنتی خودرا به تن کنند، با آن برای خواندن نماز عید به مسجد بروند و پس از آن به دیدن بزرگان و اقوام بروند.
دیدن مردم با لباسهای سنتی رنگارنگ درحالی که مردان کلاه به سردارند و بانوان از پوششهای رنگی با مدلهای متنوع برای موهای خود استفاده میکنند از صحنههای دیدنی در مالزی است.
فرهنگ «اوپن هاوس» در روزهای عید از دیگر ویژگیهای این مردم است. بزرگان خانواده در روز عید و یا روزهای بعد از آن برای میهمانان تدارک میبینند، درهای خانههایشان را باز می گذارند و از هرکس که به دیدار شان برود با انواع غذا، شیرینی و نوشیدنی پذیرایی میکنند.
احترام به بزرگترها هنوز جایگاه مهمی درمیان سنتهای این مردم دارد. اعضای خانواده با دیدار و بوسیدن دست بزرگترها به آنان ادای احترام میکنند و آن ها نیز با عیدیدادن توجه خویش را به آنان نشان میدهند.
بردنهدیه که معمولن شامل بستهبندیهای زیبایی شامل انواع شیرینی است بسیار متداول است آن چنان که بخشی از بازارها و فروشگاهها به این امراختصاصدارد.
و حالا پس از روزها هیاهو برای استقبال ازعید، پس از انجام نماز عید آرامشی شیرین بر شهر حاکم میشود … و مرذم می روند تا خود را برای جشنی دیگر در زمانی دیگر آماده سازند.
در این سرزمین هر روز و هر مناسبت بهانه ای است برای شاد بودن ….
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»