مطلبهایی که در این بخش تارنمای رادیو کوچه منتشر میشود یا انتخاب دبیر روز سایت و یا پیشنهاد دوستان رادیو است که میتواند از هر گروه یا دسته و یا مرامی باشد. نظر های مطرح شده در این بخش الزامن نظر رادیو کوچه نیست. اگر نقد و نظری بر نوشته های این بخش دارید می توانید برای ما ارسال کنید.
علی / رادیوکوچه
منبع : معمای مردان رقصان
امروز داشتم خبرگزاری فارس رو بالا پایین میکردم که مصاحبه «احمد نجید المرزوقی» سفیر کومور* (پی نوشت دارد حتمن بخوانید) در تهران توجهام رو جلب کرد.
سفیر کومور اعلام کرده بود: «در اینجا باید یادآور شوم که آیتاله احمدعبداله محمد سامبی رییس جمهور ما طباطبایی و بسیار دوستدار اهل بیت میباشد. روی کار آمدن ایشان به عنوان رییس جمهور کومور به روابط دو کشور ایران و کومور حیاتی دوباره بخشید چرا که ایشان سعی در مستحکمتر کردن هرچه بیشتر این روابط را دارند. باید ذکر کنم که گسترش روابط با ایران خطر بزرگی برای رییس جمهور ما محسوب میشد.» اما وجود آیتاله احمد عبداله محمد سامبی (رییس جمهور فعلی) که تنها آیتاله کومور است و تحصیلات خود را در حوزه علمیه القایم قم انجام داده، روابط ایران و کومور بیشتر شده است.
تصمیم ایشان برای گسترش روابط با ایران از جانب کشورهای دوست مورد استقبال قرار نگرفت و آقای سامبی تنها به خاطر عشق و علاقهای که نسبت به ایران داشت سعی در گسترش این روابط دارند. با توجه به نارضایتی برخی کشورها از جمله کشورهای برادر و دوست، رییس جمهور کشور ما با برپایی سفارت در ایران ریسک بزرگی کرد و با این کار خود بسیاری چیزها را از جوانب دیگر از دست داد اما باید خاطرنشان کنم که این روابط مزیتهای بسیاری هم دارد. او اضافه کرد: «چندی پیش بیانیهای از سوی معاون رییس جمهور کشورمان دریافت شد که در آن ذکر شده بود روابط ایران و کومور مضراتی برای این کشور داشته اما با این حال ما همچنان به روابط خود با ایران ادامه میدهیم بهدلیل اینکه مردم کومور، مسلمان و با ایران برادر هستند، رییسجمهور ما معتقدند که روابط با ایران بسیار مثبت است.»
من همواره تلاش میکنم که کشور کومور را بهعنوان یک کشور دوست و برادر ایران همچنان که هست نشان دهم و بر همین اساس نیز شش ماه بعد از عزیمت خود به ایران، زمینه سفر رییسجمهور کشورمان به همراه یک هیت سیاسی برای ملاقات با مقامات ایرانی را مهیا کردم و شش ماه پس از آن نیز تلاشهای بسیاری صورت گرفت تا رییسجمهور ایران هم بتواند سفری به کومور داشته باشد، اما باید عنوان کنم که تاکنون هفت تا ده قرارداد بین ایران و کومور منعقد شده که هیچکدام از آنها آنطور که باید و شاید به مرحله اجرا گذاشته نشده است.
برخلاف برخی اظهارات این خلیج همیشه خلیجفارس بوده و حتا کشورهایی مثل آمریکا، فرانسه و دیگر کشورها نیز این را میدانند
در مورد سرمایهگذاری ایران در کومور باید عنوان کنم که تاکنون سرمایهگذاری ملموسی از جانب ایران در کومور انجام نشده است اما گشایش سفارتخانههای ایران در کومور و کومور در ایران در پاسخ به کسانی است که فکر میکنند ایران منزوی است.
جمهوری اسلامی ایران تصمیم به سرمایهگذاری برای چندین پروژه تقریبن به ارزش سیصد میلیون دلاری در کومور دارد، اما در این رابطه نمیتوانم توضیحات بیشتری ارایه دهم چون هنوز جزییات آن به طور کامل روشن نشده است و انشااله وقتی به مرحله اجرایی گذاشته شود اعلام نهایی خواهد شد. اگر این پروژهها به اجرا گذاشته شوند یک نشانه بسیار خوبی است و سود زیادی از آنها نصیب ایرانیها خواهد شد.
کومور با اینکه کشوری کوچک و دور است سفارت خود را در ایران بازگشایی کرده تا خود را در لیست دوستان ایران قرار دهد و وقتی دوستان یک کشوری زیاد باشند استقلال آن کشور بیشتر محافظت شده و قدرتمندتر میشود.
در اینجا باید از فعالیتهای هلال احمر ایران در کومور که همزمان با گشایش سفارتخانههای دو کشور فعالیت خود را در این کشور آغاز کرد قدردانی کنم، هلال احمر تاکنون توانسته بیش از دویست هزار نفر را با قیمتی مناسب درمان کند که این تعداد حدود یک پنجم جمعیت کومور را شامل میشود.
همچنین کمیته امداد امامخمینی با راهاندازی مدرسهای در کومور به سه هزار نفر آموزشهای فنی و حرفهای مثل الکتریک، خیاطی و صنایعدستی را ارایه کرده و علاوه بر این آموزشهای لازم را برای ساخت و ساز مسکن نیز ارایه داده است که اگر در این راستا بتوانند به آموزش هتلداری در کومور نیز بپردازند بسیار مفید خواهد بود.
او در ارتباط با وضعیت اقتصادی فرهنگی کومور گفت بود: «در کومور میوه، سبزیجات و ماهی بسیار طبیعی است ضمنن مردم کومور هم بسیار مهماننواز هستند به خصوص وقتی متوجه شوند افراد خارجی مسلمان نیز هستند.»
این کشور یکی از نادرترین کشورهایی است که در آن امنیت صد در صد است، چرا که شما حتا نیمه شب هم میتوانید با امنیت در خیابانها راه بروید، فقط باید حواستان باشد که راجع به دو مسئله سیاست و مذهب در این کشور صحبت نکنید»
المرزوقی در ارتباط با نام خلیجفارس افزود: «برخلاف برخی اظهارات این خلیج همیشه خلیجفارس بوده و حتا کشورهایی مثل آمریکا، فرانسه و دیگر کشورها نیز این را میدانند.»
من به خاطر دارم حتا در مدارسی که من آموزش دیدم، در کتابهایمان همواره به ما یاد داده بودند که یک خلیجفارس وجود دارد، بنابراین چه دلیلی دارد که برخی کشورها بخواهند این را انکار کنند و بگویند که خیلج عربی است.»
این بحثها هیچ نتیجهای ندارد و بیخودی است و فقط باعث به هدر رفتن انرژی و دشمنتراشی میشود، مهم نیست که این خلیج فارس یا عربی باشد، مهم صلح و آرامشی است که بین کشورهای منطقه وجود دارد.»
اما چه بخواهیم و چه نخواهیم این خلیج متعلق به همه ما است چون یک جانب آن به ایران و یک جانب دیگر آن به کشورهای عربی است و همه کشورها هم اسلامی هستند، بنابراین باید راه حلی برای سو تفاهمات انتخاب شود که مورد رضایت خداوند باشد، مثلن آن را خلیج اسلامی بنامیم.
این بحثها هیچ نتیجهای ندارد و بیخودی است و فقط باعث به هدر رفتن انرژی و دشمنتراشی میشود، مهم نیست که این خلیج فارس یا عربی باشد، مهم صلح و آرامشی است که بین کشورهای منطقه وجود دارد
چون خداوند میفرماید امت شما یک امت واحد است و من هم خدای شما هستم، همگی به ریسمان الهی پیوند بزنید و متفرق نشوید چون در غیر این صورت زیبایی اتحاد و قدرتتان از بین میرود.
خلاصه اینکه با توجه اظهارات جناب سفیر کشور یک میلیون نفری کومور باید به وزارت فخیمه خارجه پرفسور یوگی و دوستان گفت: «اون که به ما …. بود، کلاغ چیز دریده بود.»
پی نوشت :
*به پنج نفر از کسانی که بدون کمک اینترنت و اطلس جغرافیایی مکان تقریبی مجمعالجزایر اتحاد کومور را بگویند، از سوی کمیته امداد امامخمینی (ره) واحد کومور جوایز نفیسی به قید قرعه اهدا خواهد شد انشااله رحمان ( اصل خبر را هم میتوانید در اینجا بخوانید)
«نوشته فوق می تواند نظر نویسنده باشد و الزامن نظر رادیو کوچه نیست»